Read the Official Description

Program MBA Global ditubuhkan untuk menawarkan peluang kepada syarikat untuk mendidik para pengurus elit mereka dalam salah satu program MBA terkemuka di dunia. Kerja kursus Global MBA adalah sama seperti MBA biasa tetapi jadual dan struktur direka secara kreatif untuk memenuhi keperluan unik setiap syarikat di setiap rantau. Pada masa ini UMBS menawarkan MBA Global untuk syarikat-syarikat yang berpangkalan di dalam atau mempunyai operasi di Asia.Program Pilihan untuk Pengurus dan Profesional yang Luar Biasa
Pengurus korporat dan profesional yang berpengalaman menuntut lebih daripada program MBA konvensional yang boleh ditawarkan dan Program MBA Global Michigan dirancang dengan teliti untuk memenuhi tuntutan yang tinggi. Untuk mengekalkan tujuan program dan untuk memaksimumkan sinergi di kalangan pelajar, kemasukan ke program ini hanya terhad kepada pengurus elit dengan penajaan korporat.


Kurikulum MBA Michigan


Terdapat satu gelaran MBA Michigan. Semua program MBA Michigan mematuhi keperluan ketat yang sama. Selepas selesai kursus teras yang diperlukan, pelajar boleh mengambil sehingga 36 kredit elektif daripada lebih daripada 110 kursus elektif. Semua kursus diajarkan oleh ahli fakulti Universiti Michigan yang terkenal. Apabila berjaya menyelesaikan kursus, pelajar menerima ijazah MBA Michigan.


Program MBA Enam Belas Bulan


Kami faham bahawa masa adalah aset yang bernilai untuk pengurus korporat dan syarikat. Kami merancang Asia Global MBA untuk disiapkan dalam enam belas bulan-paling sedikit masa yang mungkin tanpa menjejaskan kualiti. Dengan meninggalkan percutian musim panas yang paling banyak program MBA konvensional ditawarkan antara tahun pertama dan kedua, program kami selesai dalam masa kurang. Kami percaya dengan analisis yang ketat, tetapi selalu dengan mata kepada kesan praktikal yang penting. Mengurangkan ketiadaan pekerjaan pekerja berbakat sambil menawarkan pendidikan bertaraf dunia adalah satu contoh lagi komitmen Sekolah Perniagaan University of Michigan yang terpaksa berurusan dengan syarikatnya.

Pembelajaran Budaya yang Beragam


Kohort pelajar diterima ke Kelas Global MBA Asia 2006 akan memulakan program dengan menghabiskan tiga bulan di Asia sebelum ke Ann Arbor, Michigan selama tiga belas bulan. Istilah Asia terdiri daripada sesi di Jepun, China dan Korea. Sesi di Asia diadakan di pusat latihan korporat yang lengkap, di mana seluruh badan pelajar dan fakulti akan tinggal selama empat minggu. Kemudahan dirancang dengan berhati-hati untuk membolehkan para pelajar sepenuhnya menjalani latihan dalam kerja mereka tanpa sebarang gangguan, bekerja dalam pasukan yang berfungsi sebagai unit organisasi, dan untuk memperdalam pemahaman mereka tentang budaya dan praktik perniagaan Asia yang pelbagai. Sekolah ini menawarkan lawatan kebudayaan di setiap negara untuk meningkatkan pemahaman pelajar mengenai sejarah dan budaya tempatan. Setelah menyelesaikan istilah di Asia, pelajar dan ahli keluarga mereka pergi ke Ann Arbor selama tiga belas bulan. Di Ann Arbor, para pelajar bebas memilih pilihan perumahan mereka dari banyak pilihan di dalam dan di luar kampus. Semasa di Ann Arbor, pelajar akan ditawarkan lebih dari 10 minggu masa bercuti di mana pelajar dan ahli keluarga mereka boleh melakukan perjalanan di seluruh Amerika atau melawat negara lain.


Persahabatan Long Life dengan Rakan Kongsi GMBA


Pelajar yang menyertai program MBA Global Asia adalah pengurus berpotensi tinggi bagi syarikat penaja mereka. Semasa dua terma pertama program, pelajar mengambil bahagian dalam kursus teras yang diperlukan bersama-sama. Pelajar diberi peluang untuk mengenali rakan sekerja mereka pada tahap yang sangat individu. Di dalam kelas dan melalui aktiviti pasukan yang pelbagai, para pelajar membantu dan belajar dari satu sama lain. Peserta dalam program ini bukan sahaja membina persahabatan di kalangan rakan-rakan MBA, tetapi membina hubungan profesional dan persahabatan sepanjang hayat. Dalam dua istilah di Ann Arbor yang dikhususkan untuk elektif, pelajar MBA Global bukan sahaja menyertai lebih daripada 2,000 pelajar yang membentuk badan pelajar Sekolah Perniagaan, tetapi juga, lebih daripada 50,000 pelajar, fakulti, dan kakitangan yang membentuk budaya komuniti University of Michigan yang kaya dan pelbagai. Graduan kekal sebagai sebahagian dari program ini melalui akses sepanjang hayat ke Sekolah Perniagaan, hubungan peribadi dengan peserta sebaya, dan keahlian di salah satu rangkaian alumni universiti terbesar di dunia.

Dapatkan Tahu Ahli Fakulti Michigan

Para pelajar MBA Global berpeluang mengenali Fakulti Sekolah Perniagaan Universiti Michigan yang dihormati. Kami menjemput ahli fakulti yang paling berpengalaman dan menumpukan untuk mengajar dalam kursus teras. Semasa mengajar kursus teras di Global MBA, masa pengajar fakulti adalah 100% ditujukan kepada pelajar global dan kursus. Ahli fakulti menjemput pelajar untuk menyertai mereka untuk makan tengah hari dan makan malam dalam kumpulan kecil dan mengadakan waktu pejabat semata-mata untuk pelajar MBA Global. Mengenali ahli fakulti adalah aset untuk menggunakan bukan sahaja semasa kerja kursus, tetapi juga selepas kembali ke profesion anda.


* Sorotan Program

Program yang unik: Program kami adalah program MBA yang paling sesuai untuk pengurus korporat dan profesional yang berpengalaman.

Michigan MBA Kurikulum: The Michigan MBA kurikulum telah diiktiraf sebagai yang paling inovatif di dunia.

Fleksibiliti: Setelah selesai kursus teras, pelajar boleh memilih dari lebih daripada 110 kursus elektif dan mengambil masa sehingga 10 kredit di mana-mana sekolah siswazah University of Michigan.

Bangunan Rangkaian: Pelajar boleh membina hubungan dengan kader elit pemimpin perniagaan dan pelajar terkemuka Asia di Ann Arbor; mereka juga akan mempunyai akses kepada rangkaian alumni Michigan besar.

Penjimatan Masa: Program ini hanya selesai dalam 16 bulan.

Pembelajaran Budaya yang Beragam: Pelajar menghabiskan masa tiga bulan di Jepun, China dan Korea sebelum menghabiskan tiga belas bulan dengan badan pelajar yang pelbagai di Ann Arbor, Michigan.

Kegiatan Ekstrakurikuler: Sepanjang program ini, para pelajar ditawarkan pelbagai program tambahan termasuk Bengkel Kemahiran Eksekutif dan lawatan budaya untuk memperkuat pemahaman pelajar tentang kemahiran perniagaan dan budaya asing.

Program taught in:
English

See 3 more programs offered by Stephen M. Ross School of Business at the University of Michigan »

This course is Campus based
Start Date
Jun 2019
Julai 2019
Duration
16 
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Jun 2019
Application deadline

Jun 2019

Location
Application deadline
End Date

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date