MBA Global untuk Eksekutif Eksekutif Darden (GEMBA) direka untuk pengurus berpengalaman yang berusaha untuk melanjutkan karier antarabangsa mereka sambil terus bekerja sepenuh masa.


Program 21-bulan diajarkan oleh fakulti terulung yang sama yang mengajar di program sarjana Darden yang lain dan memberi tumpuan kepada penyediaan pelajar untuk bersedia secara global - bersedia untuk menguruskan perniagaan dalam suasana antarabangsa dan bersedia untuk memimpin organisasi yang menjalankan perniagaan di pelbagai negara. Darden mencapai matlamat ini oleh kedua kandungan global kurikulum dan konteks di mana kami menyampaikannya.

Selepas melengkapkan Darden GEMBA, anda akan bersedia untuk berkembang maju dalam firma yang diedarkan secara global, di seluruh pasaran, merentasi budaya dan di kawasan baru muncul.

Residensi Antarabangsa

Sepanjang program ini, anda akan menghadiri enam kediaman antarabangsa - sekali ke Brazil, Eropah, China dan India, dan dua kali ke Amerika Syarikat. Di kediaman ini, anda akan bepergian dengan fakulti peringkat tinggi Darden dan menghadiri kelas kaedah kes, melawat firma berpengaruh semasa Penjelajahan Kepimpinan Global, mendapat pengetahuan dan hubungan budaya dan belajar bekerja di seluruh sempadan antarabangsa.

Pembelajaran jarak jauh

Kira-kira satu pertiga kerja kursus GEMBA disampaikan melalui pembelajaran jarak jauh. Untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang sangat menarik antara kediaman, anda akan mengambil bahagian dalam kelas secara langsung dalam talian, mengerjakan tugas individu, mengambil bahagian dalam projek kumpulan kecil dan mesyuarat pasukan pembelajaran, dan bertemu secara individu dengan fakulti.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh University of Virginia Darden School of Business »

Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Sep 2019
Duration
21 
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019