Mba global (pengajian perniagaan dan pengurusan global)

Doshisha Business School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Mba global (pengajian perniagaan dan pengurusan global)

Doshisha Business School

Perniagaan global dalam abad ke-21 tidak lagi boleh bergantung kepada pengiraan yang mudah keuntungan dan berkongsi prestasi sebagai ukuran utama kejayaan. Dengan memberi tumpuan kepada kelestarian, Doshisha Global MBA mengarahkan pelajar untuk meneroka dan menyiasat di luar sempadan yang ditubuhkan ditetapkan oleh teori dan amalan pengurusan dan perniagaan global yang ditubuhkan untuk melihat di luar 'seperti biasa. Apabila mereka membesar menjadi pemimpin global yang berfikiran, pelajar bukan sahaja akan meliputi keluasan standard mata pelajaran teras MBA, tetapi juga membangunkan pandangan yang lebih mendalam daripada tiga bidang tumpuan program ini, dan mengasah kehebatan mereka melalui analisis komponen tesis penyelidikan program kita.

Program Perniagaan Global dan Pengurusan Pengajian (Global MBA)

Di atas asas yang kukuh dalam mata pelajaran perniagaan teras, anda boleh mereka bentuk program untuk sesuai dengan minat anda dengan memilih dari menu yang penuh kursus dan pilihan program, termasuk kawasan tumpuan khas tiga kami Kemapanan dan Perniagaan Hijau, Kebudayaan dan Kreativiti, dan perniagaan di Asia. Anda juga akan membina kemahiran kepimpinan dan komunikasi yang kuat, dan menajamkan keupayaan anda untuk berfikir, penyelidikan, dan menulis secara analisis dan strategik-sifat yang majikan cari pada MBA. Satu lagi ciri program yang unik adalah peluang untuk belajar Jepun, mengambil kelas dalam Program MBA Jepun kami, dan berinteraksi dengan pelbagai perniagaan berasaskan di Kyoto dan kawasan Kansai.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan pemimpin perniagaan masa depan yang sanggup dan mampu untuk bertindak balas secara berkesan kepada keperluan baru muncul satu kumpulan semakin pelbagai orang yang mengambil bahagian dalam ekonomi global. Program Doshisha Global MBA MBA menawarkan pengalaman yang unik kepada para pelajar bersedia untuk bekerjasama dengan profesor dan pemimpin perniagaan tempatan dan antarabangsa apabila meneroka - dan mencabar - tradisi dan trend dalam perniagaan dan pengurusan global.

Sejak ditubuhkan, satu ciri menarik daripada program Doshisha Global MBA adalah kepelbagaian rakyat yang membuat program kami khas. Pelajar-pelajar yang bekerjasama dengan kami datang dari pelbagai latar belakang; pada 2016 kami menerima pelajar dari 20 buah negara yang berbeza. Kami mengalu-alukan permohonan daripada bercita-cita dan inspirasi individu tanpa mengira jantina, etnik, agama, atau kewarganegaraan.

Kelayakan

• Ijazah Sarjana Muda atau setaraf kolej yang diiktiraf atau universiti

• GMAT® atau GRE® skor

• Pengalaman Kerja (sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman kerja sepenuh masa adalah pilihan.)

• kecekapan bahasa Inggeris. Jika Bahasa Inggeris bukan bahasa ibunda anda, anda akan memerlukan ujian bahasa. Kami menerima TOEIC® Test (TOEIC® Mendengar & Test Reading), 760 atau ke atas, TOEFL®, 83 atau lebih (internet) 560 atau lebih (kertas), 220 atau lebih (komputer), IELTS ™ di 6.0 atau ke atas dan Peperiksaan Cambridge , FCE ke atas.

Untuk maklumat lanjut tentang program kami, sila lihat laman web kami di http://gmba.doshisha.ac.jp

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
1,631,000 JPY
selama 2 tahun / biasiswa Pemurah tersedia
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
Six Application Rounds from December 2016 to June 2017
Locations
Jepun - Kyoto, Kyoto Prefecture
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Six Application Rounds from December 2016 to June 2017
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Jepun - Kyoto, Kyoto Prefecture
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Six Application Rounds from December 2016 to June 2017
Tarikh akhir Permintaan Maklumat