mba eksekutif

University of Management and Technology - Pakistan

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

mba eksekutif

University of Management and Technology - Pakistan

MBA Eksekutif


MBA Eksekutif adalah inisiatif perintis dengan campuran yang unggul berjaya dikendalikan oleh UMT, sejak dilancarkan pada tahun 1992 untuk kali pertama di Pakistan. Ia merupakan satu program IT intensif berkaitan untuk mencari kerjaya profesional global dan peluang kepimpinan. Tidak seperti lain-lain program pendidikan dan latihan, ia adalah fleksibel dan tidak memerlukan kebenaran daripada perniagaan.

Berhadapan dengan persekitaran perniagaan yang kompetitif di peringkat global dan disokong oleh maklumat dan komunikasi canggih teknologi, struktur organisasi perniagaan yang pesat berubah. Kejayaan dalam pasaran baru ini memerlukan pasukan eksekutif yang bekerja di seluruh fungsi dan sempadan. Hari ini, pemimpin perniagaan mengalami cabaran yang unik yang berbeza dari orang-orang generasi yang lalu.

&nbsp

Program ini membangunkan visi holistik untuk kepimpinan sebagai eksekutif membincangkan dalam jumlah perspektif isu-isu dunia sebenar dan masalah.Para peserta mendapat kesedaran canggih kuasa-kuasa global, teknologi, dan berdaya saing bahawa perniagaan bentuk dan membangunkan kemahiran analitikal penyelesaian masalah yang berkaitan secara langsung dengan isu-isu perniagaan yang kritikal. Program ini membolehkan peserta untuk membuat pertimbangan yang baik, membuat keputusan yang baik, dan bertanggung jawab sesuai.

&nbsp

Satu tahap yang tinggi sokongan pentadbiran dan perhatian peribadi daripada program fakulti dan kakitangan menambah nilai kepada kaedah pembelajaran secara keseluruhan. Kaedah pengajaran yang memasukkan sekolah perniagaan yang mempunyai pengalaman kerja profesional yang merangkumi kuliah, perbincangan, kes analisis, persembahan pelajar, projek kumpulan, melayari dan melayari Internet, dan penceramah jemputan dari industri dan kerajaan. Program ini melengkapkan peserta dengan komunikasi yang kukuh interpersonal, kerja berpasukan, dan kebolehan kepimpinan dan juga memberikan pemahaman yang strategik peranan teknologi maklumat dan komunikasi dalam perniagaan.

&nbsp


Proses Pemilihan

&nbsp

Dalam proses pemilihan, kita mencari campuran super kelayakan akademik dan kualiti peribadi yang menunjukkan potensi yang 's individu mendapat manfaat daripada dan menyumbang kepada pengalaman pendidikan di UMT. Kaedah pengajaran yang digunakan dalam program ini amat bergantung kepada penggunaan teknologi terkini dan pertukaran dinamik pendapat di kalangan fakulti dan pelajar. Pertimbangan yang teliti diberikan kepada baki keseluruhan setiap kelas. Untuk memastikan kedalaman dan kekayaan pembelajaran kumpulan, kita cuba untuk memilih kelas yang terdiri daripada individu yang mempunyai standard yang tinggi etika dan kecekapan akademik, pengalaman kerja yang pelbagai, dan sifat-sifat peribadi; serta komitmen terhadap kerjaya pengurusan.

&nbsp

&nbsp

Pulangan atas Pelaburan

&nbsp

Pulangan ke atas pelaburan MBA anda adalah lebih daripada menimbulkan atau promosi.Ia juga adalah pengetahuan dan rangkaian profesional yang memberikan anda dan syarikat anda kelebihan daya saing. UMT menarik pintar, profesional yang berjaya cemerlang dalam persekitaran berasaskan pasukan kolaboratif. Ini adalah orang yang anda akan memerlukan dalam pasukan anda sekarang dan pada masa akan datang. Alumni kami memberitahu kita bahawa rakan sekelas bekas kekal rakan-rakan rapat dan rakan sekerja untuk tahun akan datang.

&nbsp

&nbsp

Pengkhususan

 • Pemasaran
 • Kewangan
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Pengurusan Am
 • Sistem Maklumat
 • Pengurusan rantaian bekalan

&nbsp

Kelayakan Masuk

 • HEC Diiktiraf tamat pengajian di mana-mana disiplin dengan minimum 45% markah dalam agregat.
 • Dua tahun selepas tamat pengajian pengalaman kerja.

&nbsp

Kriteria Kemasukan

&nbsp

Semua permohonan dinilai berdasarkan merit yang ditentukan oleh rekod pemohon 's sebelum akademik, pengalaman kerja dan prestasi dalam temu bual itu mengikut peratusan berat berikut:

 • O-Level / Matrikulasi menandakan 15%
 • A-Level / Intermediate menandakan 15%
 • Pengijazahan menandakan 20%
 • Temuduga 30%
 • Pengalaman kerja 20%

Tambahan lima mata diberi kepada semua pemegang ijazah sarjana.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Apr. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Price
Harga
2,578 EUR
PKR 300,000.-
Locations
Pakistan - Lahore, Punjab
Tarikh mula : Apr. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Apr. 2019
Pakistan - Lahore, Punjab
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat