Mba eksekutif

Antwerp Management School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited

Mba eksekutif

Antwerp Management School

mba Eksekutif (EMBA)

Adakah anda mempunyai cita-cita untuk memajukan lagi kerjaya anda dalam organisasi anda, tetapi penempatan diri juga tinggi dalam agenda anda dan anda ingin untuk menggunakan bakat anda? Adakah anda ingin membuat perbezaan dalam syarikat atau organisasi anda, tetapi juga dalam konteks global masyarakat?

Kemudian anda pasti bersedia untuk MBA Eksekutif di Sekolah Pengurusan Antwerp, satu program yang unik dengan fakulti dan peserta antarabangsa dengan siapa anda memulakan perjalanan di mana kesedaran diri, kerjasama, pemahaman konteks perniagaan global dan kesedaran masyarakat adalah kunci.

Mengapa mengikuti program ini di Sekolah Pengurusan Antwerp?

The EMBA direka dalam cara yang memaksimumkan perkongsian pengetahuan, dengan pelajaran dialog yang didorong oleh, yang melibatkan diri anda dalam perbincangan yang meriah dengan kedua-dua rakan-rakan dan fakulti. Kandungan MBA tradisional dan terletak hak amat dihargai dan berakar umbi dalam program ini: pengurusan pengetahuan konseptual anda akan dipertingkatkan dan diperluaskan, regangan anda di luar kepakaran pakar diberikan anda ke dalam alam pemikiran strategik dan lakonan.

jurulatih eksekutif peribadi anda akan menyokong anda, melalui portfolio pembangunan peribadi bersepadu, dalam memahami peta anda mental, mekanisme tingkah laku dan keutamaan kerjasama, yang membolehkan anda untuk keluar dari zon selesa anda dan ke pusat keupayaan prestasi anda. Dalam tempoh 2 tahun MBA anda, melalui sesi kelas, tujuh sesi latihan satu-sama-satu dan projek komuniti, proses ini akan memudahkan dan akhirnya akan menyebabkan pelan pembangunan kerjaya.

The 2016-2018 program akan mengkaji sebahagiannya di Amerika Syarikat dan China untuk memperluas pemikiran global anda. Ini di Massachusetts Institute of Technology (Amerika Syarikat) dan Sun Sen University Yat (China). Ini lawatan sambil belajar akan mengendalikan cabaran tempatan dari ekonomi; geopolitik, kebudayaan dan alam sekitar perspektif. Residencies merangkumi kuliah, lawatan syarikat dan perbahasan dengan pemimpin perniagaan yang mendedahkan anda kepada strategi perniagaan antarabangsa dan membangunkan kecekapan antara budaya anda bekerja di pelbagai budaya organisasi dan pasukan.

FT Kedudukan Belgium: 1
FT Kedudukan Worldwide: 67
Baca item berita: FT Kedudukan - MBA Eksekutif keempat beberapa tahun berturut-turut satu di Belgium

Apa yang anda boleh harapkan?

tahap kandungan Building Kepakaran, Strategic

Selepas menghadiri program ini

 • Anda akan bersedia untuk menangani cabaran-cabaran pengurusan kompleks dan tanggungjawab
 • Anda akan telah meningkatkan pemikiran kritikal dan analitikal anda dan lebih baik membuat keputusan anda.
 • Anda akan mempunyai pengetahuan yang kukuh dalam semua bidang perniagaan global berfungsi.
 • Anda akan telah mendapat gambaran menyeluruh tentang bagaimana organisasi mencipta nilai untuk pelanggan mereka.
 • Anda akan dapat untuk menambah nilai kepada kedudukan semasa anda apabila memohon amalan terbaik dan rangka kerja dalam kerja-kerja harian anda.
 • Anda akan mempunyai pantulan korporat dan boleh mendekati cabaran perniagaan dengan cara yang holistik.
 • Anda akan telah membangunkan kemahiran perundingan dalaman dan keupayaan perubahan-ejen
 • Anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian rakan-rakan dan rakan-rakan dalam perniagaan.

Dublin deskriptor dan Pembelajaran hasil EMBA

Tarikh

Mula: Oktober 2016
Jangka masa: 2 tahun, separuh masa format ini terdiri daripada:

 • Dua modul kediaman 3-4 hari pada permulaan setiap tahun akademik
 • Setiap 3 minggu satu modul tempatan 2 hari di Sekolah Pengurusan Antwerp
 • Jumaat & Sabtu (8:30-18:30)
 • Tiga residensi selama seminggu global di mana anda akan menyertai peserta MBA rakan-rakan dari Lingnan College di Sun Yat Sen University di Guangzhou, China dan Massachusetts Institute of Technology di Boston, Amerika Syarikat
 • Tujuh sesi bimbingan eksekutif satu-satu

Bayaran

€ 33.500 (VAT dikecualikan)
Termasuk: Bayaran tuisyen meliputi program yang lengkap, semua bahan-bahan pembelajaran dan dokumentasi, semua penginapan, semua makan tengah hari eksekutif, makan dan minuman di kampus
Tidak termasuk: Perbelanjaan perjalanan bagi residensi antarabangsa (penginapan termasuk dalam yuran)

Lokasi

Pengurusan Sekolah Antwerp
Sint-Jacobsmarkt 9-13
BE-2000 Antwerp
Belgium

KEPERLUAN

tumpuan MBA pada profesional kritikal terhadap diri sendiri yang ware berfikiran terbuka dan mempunyai sikap pembelajaran yang positif. Ia melibatkan pelaburan masa serius: bergantung kepada konteks persona anda, anda perlu menambah satu lagi 10 hingga 15 jam belajar seminggu, secara purata. Kami mengalu-alukan sikap sokongan untuk MBA daripada majikan peserta. Sokongan ini boleh menjadi masa berdasarkan, penajaan kewangan atau catatan kepada maklumat korporat, tetapi yang paling penting ia sepatutnya mengandungi pandangan yang positif untuk pertumbuhan yang berpotensi.

Melihat bagaimana kami berusaha untuk kelas pelbagai, bercita-cita tinggi dan sokongan, kita telah mengikuti keperluan asas:

 • Anda mempunyai ijazah dari institusi akademik yang diiktiraf, diakui oleh pihak berkuasa berkenaan di negara asal institusi. Pemohon-pemohon yang mempunyai ijazah profesional juga layak jika Ujian Analisis mereka melebihi performa dan mereka mempunyai rekod perniagaan yang terbukti.
 • Anda mempunyai sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman kerja sepenuh masa selepas tamat pengajian, sebaik-baiknya, tetapi tidak satu keperluan, dalam persekitaran antarabangsa.
 • Anda mesti cekap dalam bahasa Inggeris

Ijazah / pensijilan

The "Sarjana Pentadbiran Perniagaan" ijazah sarjana secara rasmi diakui oleh Komuniti Flemish dan akan dianugerahkan setelah berjaya menamatkan program ini.
Program ini AACSB, AMBA dan NVAO bertauliah.
FT Kedudukan Belgium: 1
FT Kedudukan Worldwide: 59
Baca item berita: FT Kedudukan - MBA Eksekutif keempat beberapa tahun berturut-turut satu di Belgium

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Price
Harga
33,500 EUR
Locations
Belgium - Antwerp, Flanders
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Belgium - Antwerp, Flanders
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat