Mba eksekutif

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

Di Chicago, semuanya mengenai idea itu. Anda akan menumpukan pada penjanaan, menganalisis, membandingkan dan menilai idea. Membuat mereka lebih baik. Dan lebih baik lagi. MENGAPA? Oleh kerana tidak ada jawapan yang tepat atau peraturan mudah untuk diterapkan dalam perniagaan.

Anda akan berkembang maju dalam mana-mana laluan kerjaya yang anda pilih kerana anda akan belajar cara:

- Periksa setiap idea. Ada yang dikemukakan oleh rakan sekelas atau profesor. Anda akan menyuarakan sokongan anda, perbezaan pendapat anda, cadangan anda. Di sini, tidak ada soalan yang salah kecuali yang tidak dijawab.


- Menilai masalah dan peluang. Melalui kanta perakaunan, ekonomi, psikologi, sosiologi, dan statistik. Dengan kepelbagaian alatan dan kaedah analisis, anda akan berfikir dengan cara yang baru.


- Membangun keyakinan untuk memimpin. Belajar untuk membina hubungan. Memotivasikan orang. Kesan pencapaian. Dengan menguji diri anda dalam perbincangan kelas, dalam kumpulan pelajar dan dalam pertandingan. Plus 125 jam pengaturcaraan khusus untuk kepimpinan. Anda akan membangunkan kemahiran untuk berjaya mengambil cabaran perniagaan.


Pengalaman Chicago akan membawa anda lebih mendalam ke masalah, meluaskan perspektif anda dan memaksa anda untuk menanyakan andaian - termasuk anda sendiri. Anda akan belajar untuk berasa selesa apabila tidak ada formula untuk membimbing anda. Tiada laluan untuk diikuti. Kerana itulah idea-idea tidak trend yang membentuk dunia perniagaan.

Pengalaman Chicago akan mempersiapkan anda untuk mengambil kerjaya anda ke tahap yang baru. Di Chicago Booth, anda akan dapati program akademik yang mempunyai ciri - ciri :

- penekanan untuk menganalisis masalah, menimbulkan wawasan utama dan melaksanakan penyelesaian kreatif - Kami menekankan kepentingan bertanya soalan dan meneliti idea. Bagaimana untuk membuat perkara yang lebih baik. Bersedia untuk semua kemungkinan. Kerana tiada jawapan yang jelas. Anda akan mendapat kerangka yang kuat untuk membuat keputusan sepanjang kerjaya anda, dalam situasi perniagaan, dalam mana-mana industri.


- kurikulum yang boleh anda gunakan sekarang - Profesor Booth membawa pengalaman dunia nyata mereka sebagai perunding, saksi pakar, ahli lembaga pengarah atau pengurus dana pelaburan ke bilik darjah. Anda akan belajar cara menilai risiko, mendekati klien, berfikir secara lebih strategik dan membuat keputusan yang lebih baik di sepanjang pelbagai hasil. Alat yang anda perlukan hari ini dan pada masa akan datang.


- Kerjasama - Perniagaan adalah tentang individu yang mempunyai bakat dan kebolehan mereka sendiri untuk menyatukan masalah, untuk membuat sesuatu yang lebih baik. Anda akan mendapat pendekatan yang sama di dalam kelas. Dalam kumpulan kajian. Fakulti yang berkongsi pandangan, menggalakkan perdebatan, meminta anda untuk mempersoalkan andaian anda. Rakan-rakan dari tiga kampus, pelbagai industri dan banyak fungsi pekerjaan yang mewujudkan perspektif yang lebih luas. Semua didorong untuk memaksimumkan pengalaman pembelajaran.


- komuniti merentas benua, budaya dan kastam - Dengan pelajar dari 51 negara dan kelas di tiga lokasi antarabangsa, tidak ada batasan. Anda akan bertemu dengan orang yang mengetahui pembekal bahan di Bolivia; yang bekerja di Mongolia atau Siberia; yang akan menunjukkan kepada anda sekitar Turin pada perjalanan perniagaan anda yang seterusnya.


- perbincangan kelas - Kuliah hanya sebahagian daripada proses pembelajaran. Di Chicago Booth, anda akan ditolak untuk bertanya - banyak daripada mereka - oleh fakulti dan rakan sekelas anda. "Kenapa anda berfikir begitu?" "Bagaimana ia menjejaskan bajet?" "Apa yang membuat keputusan yang baik?" "Apakah alternatif anda?" Perdebatan yang tidak berani dan bebas akan memberikan keyakinan kepada anda untuk mencapai kecemerlangan dalam apa jua situasi, di mana sahaja, dengan sesiapa sahaja.

Format untuk program ini adalah sama untuk ketiga-tiga kampus. Semasa program 21 bulan, anda akan mengambil 15 daripada 17 kursus bersama rakan-rakan anda. Setiap pelajar kemudian memilih dua pilihan untuk menyempurnakan kursus pengajian.

Semasa sesi antarabangsa selama empat minggu, pelajar dari ketiga kampus bertemu, mengambil kelas, bekerja dalam kumpulan belajar bersama-sama, mengkaji isu-isu serantau semasa, mengambil bahagian dalam perjalanan lapangan ke perniagaan tempatan dan tapak budaya. Terdapat dua sesi di Chicago dan satu di London dan Singapura.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Sejak 1898, University of Chicago Booth School of Business telah menghasilkan idea dan pemimpin yang membentuk dunia perniagaan. Pendekatan berasaskan disiplin kami yang ketat untuk pendidikan perniag ... Baca lebih lanjut

Sejak 1898, University of Chicago Booth School of Business telah menghasilkan idea dan pemimpin yang membentuk dunia perniagaan. Pendekatan berasaskan disiplin kami yang ketat untuk pendidikan perniagaan mengubah pelajar kami menjadi pemimpin perniagaan yang yakin, berkesan, dihormati bersedia menghadapi cabaran yang paling sukar. Kami bangga untuk mendakwa: program fakulti, ijazah dan pendaftaran terbuka yang ditawarkan pada tiga benua, sebuah badan global hampir 42,000 alumni yang berjaya, hubungan korporat yang kuat dan berkembang yang menyediakan peluang kerjaya sepanjang hayat. Sebagai sebahagian daripada Universiti Chicago yang terkenal di dunia, kami berkongsi nilai teras universiti yang membentuk budaya intelektual yang tersendiri. Di Chicago Booth, kami sentiasa mempersoalkan idea ujian dan mencari bukti. Pendekatan yang sangat berkesan untuk perniagaan ini membawa kepada idea-idea baru dan penyelesaian inovatif. Enam ahli fakulti kami telah memenangi Hadiah Nobel untuk idea-idea ini - rekod tiada sekolah perniagaan lain yang dipadankan. Budaya yang sama mengubah graduan kami menjadi pemikir perniagaan yang luar biasa dilengkapi untuk menganalisis dan menyelesaikan cabaran perniagaan terbesar. Baca Ringkas
Chicago , Philadelphia , London , Madrid + 3 Lagi Kurang