Mba eksekutif

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

Mengapa MBA Eksekutif dari Michigan?Sekolah Perniagaan Ross diiktiraf di seluruh dunia sebagai peneraju dalam MBA dan Pendidikan Eksekutif. EMBA menyatukan tradisi kecemerlangan ini untuk memberikan pengalaman pembangunan yang unik dalam gabungan kepimpinan dan analisisnya.


Kurikulum yang sangat diterapkan program ini dibina di sekitar gabungan unik dari asas analitis, kursus berasaskan penyelesaian, dan peluang pembelajaran tindakan:


* Tumpuannya yang ketat terhadap kepimpinan disesuaikan dengan keperluan eksekutif yang mantap.


* Kurikulum berorientasikan hasilnya memberikan para peserta segera alat yang sesuai serta asas untuk jangka masa panjang.


* Format sekali sebulan juga membolehkan eksekutif sibuk untuk mengimbangi usaha MBA dengan komitmen di tempat kerja dan di rumah.


Mempunyai gabungan kampus dan pembelajaran dalam talian, 'teknologi pasukan maya' EMBA menyediakan peluang pembangunan terkini untuk eksekutif kanan dan tinggi berpotensi.


Graduan EMBA adalah tersendiri dalam keupayaan seumur hidup mereka untuk mencipta nilai dan menghasilkan hasil, tidak kira apa masa depan yang boleh dibawa. Graduan boleh mengharapkan untuk menjadi sebahagian daripada EMBA sepanjang karier profesional mereka melalui akses sepanjang hayat ke Sekolah Perniagaan, hubungan peribadi mereka dengan rakan sekelas, dan keahlian di salah satu rangkaian alumni universiti terbesar di dunia.


Format Program

Program MBA Eksekutif berlangsung selama 20 bulan. Setiap tahun akademik bermula dengan kediaman sepuluh hari di Ann Arbor diikuti oleh 2 hari hujung minggu (Jumaat dan Sabtu) kira-kira setiap empat minggu. Kelas-kelas bermula pukul 8 pagi pada hari Jumaat dan berakhir pada jam 5:30 petang. Format residensi dijadualkan untuk memaksimumkan interaksi dengan fakulti dan rakan sebaya manakala pada masa yang sama menyediakan kemudahan dalam jadual. Kelas berputar pada jadual 8-minggu sepanjang program.


Di antara kediaman, pasukan terlibat dalam pembelajaran berasaskan Internet interaktif dan kerjasama pasukan. Calon akan memanfaatkan teknologi pembelajaran jarak jauh terkini yang mengetengahkan pengalaman bilik darjah muka mereka yang sengit. Program ini juga menggunakan banyak CD yang dihasilkan di dalam rumah yang membolehkan fakulti untuk kuliah video, perbincangan, serta kes interaktif.


Gabungan pembelajaran dalam talian dan di kampus ini membolehkan fleksibiliti bagi calon untuk mengekalkan jadual mereka sendiri dan keseimbangan keluarga. Beban kerja biasa akan menghendaki peserta melakukan 15-20 jam seminggu untuk pelajaran mereka, walaupun ini mungkin bervariasi di kalangan individu dan kursus.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2017

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Stephen M. Ross School of Business at the University of Michigan adalah institusi pendidikan utama di salah satu universiti penyelidikan terbaik di seluruh dunia. Misi kami adalah untuk membangunk ... Baca lebih lanjut

The Stephen M. Ross School of Business at the University of Michigan adalah institusi pendidikan utama di salah satu universiti penyelidikan terbaik di seluruh dunia. Misi kami adalah untuk membangunkan pemimpin dalam pemikiran dan tindakan, yang bersedia untuk menangani masalah-masalah yang mencabar, pelbagai disiplin yang dihadapi masyarakat. Pemimpin yang boleh memberi kepimpinan moral dan sivik, dan yang memanfaatkan pengaruh mereka demi kebaikan masyarakat. Di Michigan, kekuatan over-arching kami adalah keupayaan unik kami untuk menjembatani teori ilmiah dengan amalan perniagaan. Kami percaya kepimpinan yang sebenar bermula dengan pemahaman holistik terhadap perniagaan. Pada inti kami adalah usaha "modal intelektual dengan kesan." Ini adalah idea-idea yang dibawa oleh fakulti kami ke bilik darjah dan peralatan yang digunakan para graduan untuk membentuk dunia. Kami berminat dengan pelajar yang ingin bekerjasama dengan fakulti untuk mencipta pengalaman pembelajaran yang sangat tersuai dan mantap. Strategi kami untuk membangunkan keupayaan kepimpinan para pelajar - sebagai tambahan kepada impak pengetahuan dan kemahiran perniagaan yang diperlukan - adalah untuk menyediakan peluang pembelajaran berasaskan tindakan dalam isu dunia nyata. Dengan MBA dari Ross School of Business Michigan, anda akan memasuki pasaran sebagai pemimpin dengan keyakinan dan kebijaksanaan untuk menentukan dan mencapai visi kejayaan anda. Baca Ringkas
Ann Arbor , Bengaluru , Dubai , Bangkok + 3 Lagi Kurang