Baca keterangan rasmi

Mengapa MBA Eksekutif dari Michigan?Sekolah Perniagaan Ross diiktiraf di seluruh dunia sebagai peneraju dalam MBA dan Pendidikan Eksekutif. EMBA menyatukan tradisi kecemerlangan ini untuk memberikan pengalaman pembangunan yang unik dalam gabungan kepimpinan dan analisisnya.


Kurikulum yang sangat diterapkan program ini dibina di sekitar gabungan unik dari asas analitis, kursus berasaskan penyelesaian, dan peluang pembelajaran tindakan:


* Tumpuannya yang ketat terhadap kepimpinan disesuaikan dengan keperluan eksekutif yang mantap.


* Kurikulum berorientasikan hasilnya memberikan para peserta segera alat yang sesuai serta asas untuk jangka masa panjang.


* Format sekali sebulan juga membolehkan eksekutif sibuk untuk mengimbangi usaha MBA dengan komitmen di tempat kerja dan di rumah.


Mempunyai gabungan kampus dan pembelajaran dalam talian, 'teknologi pasukan maya' EMBA menyediakan peluang pembangunan terkini untuk eksekutif kanan dan tinggi berpotensi.


Graduan EMBA adalah tersendiri dalam keupayaan seumur hidup mereka untuk mencipta nilai dan menghasilkan hasil, tidak kira apa masa depan yang boleh dibawa. Graduan boleh mengharapkan untuk menjadi sebahagian daripada EMBA sepanjang karier profesional mereka melalui akses sepanjang hayat ke Sekolah Perniagaan, hubungan peribadi mereka dengan rakan sekelas, dan keahlian di salah satu rangkaian alumni universiti terbesar di dunia.


Format Program

Program MBA Eksekutif berlangsung selama 20 bulan. Setiap tahun akademik bermula dengan kediaman sepuluh hari di Ann Arbor diikuti oleh 2 hari hujung minggu (Jumaat dan Sabtu) kira-kira setiap empat minggu. Kelas-kelas bermula pukul 8 pagi pada hari Jumaat dan berakhir pada jam 5:30 petang. Format residensi dijadualkan untuk memaksimumkan interaksi dengan fakulti dan rakan sebaya manakala pada masa yang sama menyediakan kemudahan dalam jadual. Kelas berputar pada jadual 8-minggu sepanjang program.


Di antara kediaman, pasukan terlibat dalam pembelajaran berasaskan Internet interaktif dan kerjasama pasukan. Calon akan memanfaatkan teknologi pembelajaran jarak jauh terkini yang mengetengahkan pengalaman bilik darjah muka mereka yang sengit. Program ini juga menggunakan banyak CD yang dihasilkan di dalam rumah yang membolehkan fakulti untuk kuliah video, perbincangan, serta kes interaktif.


Gabungan pembelajaran dalam talian dan di kampus ini membolehkan fleksibiliti bagi calon untuk mengekalkan jadual mereka sendiri dan keseimbangan keluarga. Beban kerja biasa akan menghendaki peserta melakukan 15-20 jam seminggu untuk pelajaran mereka, walaupun ini mungkin bervariasi di kalangan individu dan kursus.

Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Stephen M. Ross School of Business at the University of Michigan »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Jun 2019
Julai 2019
Duration
20 
Sambilan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jun 2019
Tarikh tutup permohonan

Jun 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date