mba eksekutif

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Tumpuan Program


Program ini memberi tumpuan kepada pengalaman pendidikan yang luar biasa, dengan kualiti dan mencabar anda harapkan daripada yang mantap, sepenuhnya bertauliah Program MBA Eksekutif yang menekankan kepimpinan keusahawanan etika dalam persekitaran global dan memberi peluang kepada pembinaan hubungan.

Kecemerlangan


Kami telah bekerja untuk masa yang lama untuk membawa program Pamplin MBA Eksekutif kepada pasaran untuk memenuhi keperluan pendidikan pengurus dengan visi untuk pertumbuhan dalam persekitaran yang dinamik. Kolej dan fakulti komited untuk menyediakan anda nilai yang sangat baik untuk masa dan pelaburan anda.

Kepimpinan beretika


Kami percaya bahawa pemimpin-pemimpin organisasi perlu mempunyai integriti, bukan sahaja minda keusahawanan.Berpandukan perundingan dengan ketua perniagaan utama dan fakulti kami dan alumni, kami telah mereka bentuk kurikulum yang menekankan pengurusan beretika sedar. Kami percaya bahawa komponen ini beretika dalam kurikulum membuat untuk pendidikan perniagaan yang sempurna.

Reputasi


Selama lebih dari 25 tahun, kami telah menawarkan kualiti MBA program teratas di kampus utama di Blacksburg dan di kawasan Washington, DC. Kami membawa pengalaman ini luas dan fakulti yang cemerlang kepada program Pamplin Eksekutif MBA.

Pembinaan hubungan


Sebuah pendidikan perniagaan yang bulat adalah sebanyak tentang membina hubungan kerana ia adalah mengenai memanfaatkan ilmu untuk prestasi organisasi dan pertumbuhan. Program kami adalah bertujuan untuk kumpulan terpilih daripada individu yang mempunyai pengalaman yang luas dan mempunyai potensi yang tinggi untuk kejayaan yang berterusan dalam organisasi mereka.Pelajar digalakkan untuk berkongsi pengalaman profesional mereka dalam perbincangan kelas, jadi anda akan mendapat manfaat bukan sahaja daripada pengajaran dan kepakaran penyelidikan kita, tetapi juga dari pihak para pemimpin perniagaan yang lain dalam program ini.

Pengurusan antarabangsa


Program ini menyediakan pelajar untuk cabaran perniagaan global melalui program belajar di luar negara yang termasuk lawatan fakulti yang dipimpin ke Afrika, Asia dan Eropah setiap tahun. Program ini meliputi pelbagai topik termasuk "Pendekatan Eropah untuk Teknologi Maklumat, " "Pemasaran di Turki dan Greece, " "Rangkaian dan E-Commerce di Kesatuan Eropah " dan "Kewangan dan Pemasaran di Asia. "Kolej ini juga menawarkan kecil perniagaan global dan program pada musim gugur dan musim bunga semester di Pusat Virginia Tech 's Pengajian Eropah dan Arkitek di Riva San Vitale, Switzerland.

The Pamplin MBA Eksekutif Program termasuk program fakulti diketuai luar negara yang merupakan sebahagian daripada kursus ini, "Strategi Antarabangsa dan Kebudayaan. " Pengalaman dari perjalanan akan menjadi asas bagi beberapa perbincangan kelas. Pelajar akan bertemu dengan dan belajar daripada eksekutif perniagaan di organisasi antarabangsa dan pejabat-pejabat kerajaan asing. Para pelajar juga boleh mengambil bahagian dalam ceramah dan seminar yang dijalankan oleh ahli-ahli fakulti kami di institusi rakan kongsi antarabangsa. Penduduk ini akan terhad kepada 10 hari sebagai balasan bagi permintaan profesional sengit kepada pelajar MBA Eksekutif oleh majikan mereka. Kos perjalanan ini termasuk dalam yuran keseluruhan program.

Program Ijazah Kurikulum


Kami mereka bentuk kurikulum antara disiplin yang Pamplin MBA Eksekutif untuk menyediakan anda dengan teras formal pendidikan perniagaan dalam bidang perakaunan, ekonomi, tingkah laku organisasi dan teori keputusan. Diikuti oleh kursus teras kursus-kursus dalam bidang fungsian yang lebih tradisional perniagaan: teknologi maklumat, pemasaran, kewangan dan pengurusan operasi. Perspektif antarabangsa mendasari beberapa kursus yang maju, seperti juga tumpuan kepada pengurusan teknologi tinggi. Kepimpinan keusahawanan dan pengurusan perubahan merupakan komponen utama dalam kurikulum dan direka untuk memanfaatkan kualiti kepimpinan anda dalam amalan perniagaan sehari-hari, tanpa mengira kawasan anda pengkhususan atau fungsi kerja.

Pelbagai topik yang dibincangkan memastikan bahawa keperluan AACSB International berpuas hati.(AACSB, Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan, adalah agensi pengiktirafan utama untuk sekolah-sekolah perniagaan Amerika Syarikat.) Topik-topik ini menekankan kekuatan utama program kami 's: kepimpinan beretika, teknologi maklumat dan perniagaan antarabangsa. Kurikulum kami sentiasa dikemaskini supaya selaras dengan tuntutan pendidikan daripada persekitaran perniagaan hari ini 's dinamik.

Ahli fakulti kami membawa kepakaran penyelidikan mereka serta pengalaman profesional bukan akademik mereka ke dalam bilik darjah. Melalui kes menganalisis dan projek kumpulan, anda sentiasa digalakkan untuk memohon apa yang anda belajar. Perbincangan kelas membolehkan anda untuk berkongsi pengalaman tempat kerja anda, memperkayakan suasana pembelajaran yang lebih jauh lagi. Dalam sesetengah keadaan, dua orang ahli fakulti boleh membawa kelas supaya kandungan kursus boleh bersepadu untuk mewujudkan persekitaran perniagaan seperti yang benar. Penceramah jemputan dari industri dan kerajaan akan dijemput untuk membincangkan pengalaman profesional mereka dengan pelajar.Semua ini adalah bersesuaian dengan matlamat kita untuk memupuk suasana pembelajaran yang mencabar yang membantu memanfaatkan kemahiran fakulti kami dan juga pelajar-pelajar kita.

Syarat Permohonan

  • Borang permohonan
  • Resume
  • Esei
  • Wawancara dengan kakitangan EMBA
  • Transkrip rasmi (dari semua institusi yang dihadiri). Kami mencari PNG 3,0 di lepas 60 jam kredit kerja kursus sarjana muda. The sekurangnya keperluan 3.0 GPA boleh dikecualikan jika pemohon mempunyai ijazah PhD Sarjana 's atau, atau telah menyelesaikan sekurang-kurangnya 12 jam kredit kursus siswazah dengan GPA sekurang-kurangnya 3.0. Transkrip rasmi untuk kerja-kerja graduan yang diperlukan. Skor GMAT 550 mungkin diperlukan jika GPA sarjana muda pada akhir 60 jam kredit adalah di bawah 3.0.
  • Yuran permohonan $ 90 dibayar untuk "Bendahari, Virginia Tech " (dikecualikan bagi pekerja Booz Allen Hamilton
  • Dua surat cadangan
    Surat korporat penaja menunjukkan: Sokongan kewangan (disyorkan tetapi tidak diperlukan), cuti untuk orientasi 4 hari, beberapa waktu tengah hari Jumaat, dan perjalanan antarabangsa 10 hari)

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Pamplin College, as a center of excellence, is an academic generator of high quality applied and theoretical research that translates into teaching superiority and practitioner applications for al ... Baca lebih lanjut

The Pamplin College, as a center of excellence, is an academic generator of high quality applied and theoretical research that translates into teaching superiority and practitioner applications for all of its audiences. Baca Ringkas
Blacksburg , Abingdon + 1 Lagi Kurang