Baca keterangan rasmi

MBA Eksekutif Weatherhead didasarkan pada keyakinan bahawa kepimpinan yang hebat dapat diajar dan dipelajari. Ijazah bertaraf dunia untuk profesional kerja yang cemerlang disampaikan oleh fakulti terkenal yang mahir dalam mengajar seni kepimpinan.

Program Weatherhead Executive MBA (EMBA) didasarkan pada kurikulum siswazah yang sentiasa segar dan segar yang mengambil calon yang berpengalaman ke tahap yang baru sebagai profesional dan pemimpin perniagaan. Program kami adalah untuk individu didorong yang ingin dicabar oleh pandangan dari fakulti perniagaan terbaik.

Luangkan semangat anda untuk belajar. Mendapatkan potensi kepimpinan anda. Temui Cuaca EMBA.

Selama beberapa dekad, fakulti perilaku organisasi Weatherhead telah membina reputasi terbaik dalam kelas untuk mengajar seni kepimpinan. Kami telah menyaksikan beratus-ratus eksekutif akses rizab baru tenaga dan potensi melalui program kami. Kami membantu mereka memeriksa kekuatan dan jurang kepimpinan mereka dan membangunkan pelan pembelajaran yang diperibadikan untuk menjadi pemimpin yang terbaik.

Program ini adalah Hak untuk Me?

EMBA kami memberi tumpuan kepada perkara-perkara yang penting kepada mereka yang menaiki peranan kepimpinan kanan. Pelajar belajar dari sudut pandang perusahaan, mendekati strategi, kewangan, pemasaran, dan perakaunan disiplin kritikal-dari sudut pandang kepimpinan sebagai alat untuk memacu kejayaan. Fakulti membentangkan bidang fungsional ini sebagai aktiviti kepimpinan yang menyokong. Dan pelajar meneliti bagaimana aset yang dibuat dalam dan produk dan perkhidmatan yang direka oleh bidang ini membolehkan pasukan kepimpinan di seluruh organisasi berfungsi dengan berkesan.

Pengalaman kelas EMBA adalah satu yang mencabar dan bertenaga. Peserta tiba dengan purata pengalaman profesional selama 15 tahun, dan model Weatherhead interaksi kelas membolehkan fakulti dan pelajar berkongsi pengetahuan dan kepakaran mereka. Tambahan pula, projek-projek yang ditugaskan merentasi kursus dan disiplin membolehkan pelajar menerapkan apa yang telah mereka pelajari dalam persekitaran kerja mereka untuk menjalankan akademik mereka.

The Weatherhead EMBA dianjurkan di sekitar empat elemen:

  • Membangunkan kemahiran kepimpinan di peringkat diri, pasukan, organisasi dan masyarakat
  • Struktur sosiopolitik di mana kepimpinan paling diperlukan-termasuk kerajaan, ekonomi dunia dan bidang teknologi yang pesat berubah
  • Bahasa perniagaan, dengan fokus khusus mengenai bagaimana ia dituturkan di ruang dewan
  • Mencapai perubahan organisasi dengan pasukan berorientasikan reka bentuk terkemuka

Keempat-empat keping ini bersesuaian untuk mewujudkan pakej kepimpinan yang dipupuk oleh eksekutif pelajar untuk mengambil kedudukan yang lebih bertanggungjawab dan berpengaruh dalam organisasi yang sedia ada, atau untuk membina sebuah organisasi baru yang dinamik. Bersama-sama, kemahiran ini membantu para pemimpin bertindak dengan yakin dan tegas dalam menghadapi ketidakpastian.

Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
21 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date