Mba Eksekutif Sambilan (dalam Bahasa Itali)

MIB Trieste School of Management

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Mba Eksekutif Sambilan (dalam Bahasa Itali)

MIB Trieste School of Management

primo-piano-studente-EMBA

Separuh masa Exectuive MBA

Kursus ini adalah ke arah pengurus, usahawan, tengah-pengurus, dan lain-lain yang berjawatan tinggi yang ingin menamatkan pendidikan pengurusan mereka semasa bekerja sepenuh masa.
Orang yang bersedia untuk melabur dalam diri mereka untuk bukan sahaja untuk pakej pampasan yang menarik, tetapi bagi peluang untuk meneroka potensi mereka dan menunjukkan nilai mereka.

Program MBA adalah program sambilan formula hujung minggu, yang diiktiraf oleh Persatuan MBA (AMBA), badan akreditasi yang paling penting bagi Sarjana Pentadbiran Perniagaan.

EMBA juga diiktiraf oleh Asfor (Associazione Italiana per la Formazione Mangeriale).


Ia adalah salah satu daripada tiga kursus Itali mengakui kepada Majlis MBA Eksekutif, persatuan itu yang termasuk yang terbaik program MBA Eksekutif bertaraf dunia.

EMBA adalah satu-satunya MBA di Itali untuk menawarkan jaminan dua pensijilan antarabangsa dan pengiktirafan di seluruh dunia.

Proses pembelajaran


Dalam kelas pembelajaran dan e-pembelajaran

Bersama-sama dengan pembelajaran bilik darjah tradisional, pembelajaran jarak jauh membentuk sebahagian besar daripada program ini. Malah, setiap peserta mesti mempunyai komputer riba dengan DVD dan kad rangkaian wayarles.


Platform kerja e-pembelajaran, Share Point, adalah mudah untuk digunakan dan boleh diakses pada bila-bila masa dengan kata laluan. Platform ini merupakan tulang belakang kepada aktiviti e-pembelajaran untuk program ini dan alat untuk perkongsian maklumat dan dokumen antara peserta, kakitangan kursus dan sistem maklumat yang telah ditetapkan.


Kumpulan kerja

Satu lagi bahagian penting pengalaman pembelajaran dilaksanakan dalam kumpulan kerja. Kumpulan-kumpulan ini ditubuhkan pada awal kursus ini, dengan mengambil pengalaman kerja pertimbangan, pengalaman belajar, dan gaya yang bekerja dari beberapa ahli.

Untuk keseluruhan tempoh EMBA peserta bekerjasama antara satu sama lain dalam kumpulan mereka.

Kerjasama dalam satu pasukan memberikan insentif yang kuat untuk mencapai matlamat individu perlu untuk menyokong kumpulan.


Pembangunan pengurusan

Perhatian khusus yang khusus untuk pembangunan kemahiran peribadi. aktiviti kursus direka untuk membangunkan potensi setiap peserta. Dengan membangunkan kemahiran insaniah, kemahiran komunikasi dan hubungan, kemahiran kepimpinan, dan semangat kumpulan, para peserta lebih mampu menyesuaikan diri dalam semua keadaan yang mungkin datang dan belajar bagaimana untuk mengenal dan mengatasi batasan mereka sendiri.
Jurulatih khusus menjalankan mesyuarat individu, latihan dan temu bual dan membantu peserta menentukan pelan pertumbuhan peribadi dan profesional.

akreditasi

AMBA, Persatuan MBA
Sistem akreditasi antarabangsa yang paling penting untuk MBA. AMBA menilai kandungan, program, pengajar, metodologi dan penganjuran kursus, mengesahkan hanya program MBA berkualiti paling tinggi di dunia. Hanya sekitar satu ratus program di dunia adalah AMBA disahkan.

Asfor, Associazione Italiana per la Formazione Manageriale

Sejak 1971 Asfor telah menilai program pendidikan pengurusan di Itali. Asfor memperakui Masters bahagian dan program MBA melalui sistem yang ketat penilaian.

This school offers programs in:
  • Itali


Tarikh Akhir Kemaskini March 27, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Nov. 2018
Duration
Tempoh
23 
Sambilan
Price
Harga
25,000 EUR
Locations
Itali - Trieste
Tarikh mula: Nov. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Nov. 2018
Itali - Trieste
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
VAT termasuk untuk peserta persendirian, tidak termasuk bagi perusahaan. biasiswa yang ada