Read the Official Description

MBA Eksekutif Antarabangsa - Pengurusan Awam

Program pengurusan dalam perkhidmatan untuk pengurusan awam

Program pengajian Pengurusan Awam MBA menawarkan latihan lanjutan untuk eksekutif di kawasan awam yang luar biasa dan unik di negara-negara berbahasa Jerman. Kursus universiti yang diiktiraf FIBAA diadakan di University of Salzburg dengan kerjasama akademik yang cemerlang dari Jerman, Austria, Washington DC dan Brussels. Ijazah Sarjana "Pentadbiran Perniagaan" diberikan setelah tamat kursus.

Pengurusan awam adalah tertakluk kepada proses pemodenan berterusan yang melibatkan perubahan radikal. Perubahan ini mengakibatkan permintaan untuk kecekapan yang lebih tinggi dalam eksekutif dan kakitangan pengurusan dalam bidang pengurusan awam.

Matlamat program MBA adalah untuk menyampaikan kecekapan kepimpinan dan alat pengurusan terkini untuk membantu menghadapi cabaran semasa dalam bidang pengurusan awam. Ini membawa kita kepada frasa utama "tadbir urus awam", yang menggambarkan kawalan organisasi kompleks dan masalah yang timbul. Pengurusan Awam MBA secara optimum mewujudkan hubungan strategik antara bidang pengurusan dan pentadbiran, yang kedua-duanya kelihatan perlu untuk pengurusan tugas awam sambil mengambil kira aspek ekonomi.


Tempat

Program MBA berlangsung di Salzburg serta tempat-tempat antarabangsa yang lain: Brussels, Toronto, Washington DC dan Vienna. Lokasi yang unik menawarkan infrastruktur yang hebat dengan kemudahan pengajaran yang direka bentuk moden. Mereka adalah sebahagian daripada konsep yang berorientasikan di peringkat antarabangsa.

KUMPULAN SASARAN

Pengurusan Awam MBA bertujuan untuk orang ramai dari pelbagai bidang pengurusan awam dan dari syarikat dan institusi separa awam.


Sebagai program latihan maju lanjutan, program MBA bertujuan untuk:

  • Eksekutif
  • Kakitangan junior
Program taught in:
English

See 3 more programs offered by SMBS - University of Salzburg Business School »

This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sambilan
Price
15,650 EUR
€ 15.650, - (PG + VG € 1.950, -)
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date