Mba dalam pengurusan perniagaan antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Seinäjoki University of Applied Scieces menawarkan program Sarjana Pengurusan Perniagaan Antarabangsa dengan kerjasama CENTRIA Universiti Sains Gunaan.

Seinäjoki Universiti Sains Gunaan mempunyai kuat kerjasama dengan rakan kongsi utama antarabangsa: Universiti Sains Appilied Aschaffenburg (Jerman) dan University of Missouri, St Louis (Amerika Syarikat). Kerjasama terdiri daripada mengikuti kursus di universiti ini dan mengalu-alukan kedatangan pensyarah melawat sebagai contoh.

Aschaffenburg Universiti Sains Gunaan bersama-sama dengan rakan-rakan akademik dari SeAMK dan St Louis Missouri, memberikan kerjasama untuk menganjurkan Summer School International pertama bersama-sama.

Program ini bertujuan untuk memberi latihan kepada tugas-tugas pakar dan pengurusan perniagaan yang beroperasi di peringkat antarabangsa. Ijazah Sarjana dilaksanakan pada skala masa dua tahun.

Kedua kitaran ijazah (Sarjana) yang diambil di sebuah universiti sains gunaan adalah ijazah kedua kitaran dalam sistem pendidikan tinggi di Eropah dan memberikan kelayakan yang sama untuk pejabat perbandaran dan negeri sebagai ijazah Sarjana diambil di sebuah universiti.

WHO IS THE PROGRAM IJAZAH BAGI?

Anda layak jika anda mempunyai tahap pendidikan yang lebih tinggi disiapkan pada Finland atau ijazah pendidikan yang lebih tinggi dalam bidang kajian yang disiapkan di luar Finland. Anda juga perlu mempunyai sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja selepas ijazah pendidikan yang lebih tinggi.

APAKAH OBJEKTIF PROGRAM?

Program ini bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan profesional perniagaan antarabangsa. Setelah menamatkan program ini, pelajar telah berkembang menjadi sebuah pengurusan perniagaan profesional yang mampu membuat keputusan secara bebas, bekerja dengan pengurusan atau menuntut tugas-tugas pakar dalam perniagaan yang beroperasi di pasaran antarabangsa atau merancang untuk pergi antarabangsa.

BAGAIMANA THE PENGAJIAN ANJURAN?

kaedah pembelajaran Multimodal digunakan. Setiap kursus merangkumi dua sesi hubungan dua hari secara purata. Penekanan pembelajaran adalah kepada kerja bebas dan juga menyelesaikan tugasan pembelajaran yang jauh dan belajar dalam talian. Projek pembangunan adalah satu bahagian penting dalam kajian.

KANDUNGAN PENGAJIAN

Kajian tahun pertama memberi tumpuan kepada pengurusan dan pembangunan PKS dalam persekitaran operasi antarabangsa. Dalam tahun kedua pelajar pakar sama ada dalam pengurusan (kursus disusun dalam Kokkola) atau pemasaran antarabangsa (kursus disusun dalam Seinäjoki). Di samping itu, modul pengajian pengurusan projek disediakan untuk pelajar (kursus disusun dalam Seinäjoki dan Vaasa). Lebih lanjut mengenai kajian pengurusan projek: ProjectManagementTimetable 16-17.pdf

Tesis akhir terdiri daripada projek pembangunan yang dijalankan untuk perniagaan atau organisasi lain. Lampiran ini menunjukkan struktur pengajian: MBA16 timetable.pdf

SKIM BIASISWA

Pada Seinäjoki Universiti Sains Gunaan, biasiswa boleh diberikan kepada pelajar-pelajar dikehendaki membayar yuran tuisyen. Prinsip-prinsip skim biasiswa daripada Seinäjoki Universiti Sains Gunaan adalah seperti berikut: Semua pelajar tahun pertama, yang dikehendaki untuk membayar yuran tuisyen, akan diberikan biasiswa, yang meliputi 50% daripada yuran tuisyen tahunan.

Biasiswa kepada pelajar-pelajar tahun pertama akan dibayar pada hari terakhir bulan November.

Untuk layak untuk biasiswa selepas tahun akademik pertama pelajar perlu terakru:

  • sekurang-kurangnya 55 kredit pada tahun akademik sebelumnya dalam program ijazah Sarjana Muda
  • sekurang-kurangnya 20 kredit pada semester sebelumnya (setengah tahun) dalam program Sarjana

Jumlah biasiswa selepas tahun akademik yang pertama:

  • 60% daripada yuran tuisyen tahunan bagi pelajar yang telah terakru kredit yang dinyatakan di atas dengan min gred 3-5 (skala 0-5).
  • 30% daripada yuran tuisyen tahunan bagi pelajar yang telah terakru kredit yang dinyatakan di atas dengan min gred 1-2 (skala 0-5).

Biasiswa untuk pelajar berterusan akan dibayar pada hari terakhir bulan September setiap tahun.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Seinäjoki University of Applied Sciences is a multidisciplinary institution of higher educationand an efficient actor in education and research, development and innovation (RDI) in the region of South ... Baca lebih lanjut

Seinäjoki University of Applied Sciences is a multidisciplinary institution of higher educationand an efficient actor in education and research, development and innovation (RDI) in the region of South Ostrobothnia in West Finland. Baca Ringkas