Mba dalam pengurusan mampan, san francisco hibrid

Umum

Penerangan Program

Menyambung teori pengurusan yang ketat dan amalan dengan kesedaran ekologi dan sosial, pemikiran sistem dan kepimpinan yang mampan.

Sila ambil perhatian: Oleh kerana kursus kursus hibrid (campuran dalam talian / bulanan dalam kursus), program ini tidak dibuka untuk pelajar antarabangsa yang memerlukan visa pelajar. Sila lihat MBA kami dalam Perniagaan Lestari, program Seattle Metro jika visa pelajar diperlukan.

Ketiga-tiga ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah bagi mereka yang membayangkan dunia yang lebih adil, makmur dan mampan. Sekolah Siswazah Presidio memberi kuasa kepada pelajar untuk menjadi pemimpin yang berkemahiran dan berwawasan, mengubah ejen dan usahawan dalam bidang atau perusahaan. Unsur yang paling tersendiri dari program kami ialah kurikulum bersepadu tandatangan kami yang direka untuk menghubungkan teori pengurusan yang ketat dan amalan dengan kesedaran ekologi dan sosial, pemikiran sistem dan kepimpinan yang mampan.

Kemampanan di Setiap Kursus

Program MBA Sekolah Pengajian Siswazah menyediakan pelajar untuk menjadi pengurus yang mahir dan berwawasan di mana-mana bidang atau perusahaan. Profesional perniagaan hari ini bukan sahaja perlu mengetuai organisasi yang berjaya tetapi memahami banyak masalah yang kompleks dan saling bergantung yang menentukan kelestarian, dari perubahan iklim dan teknologi bersih kepada penglibatan pihak berkepentingan dan tanggungjawab sosial.

Ijazah MBA kami menyambung teori pengurusan yang ketat dan amalan dengan kesedaran ekologi dan sosial, pemikiran sistem dan kepimpinan yang mampan. Kurikulum kami menyusun unsur-unsur ini bersama-sama untuk memperkasakan pelajar kami untuk menjadi pemimpin yang berkesan, menukar ejen dan usahawan dalam perkhidmatan yang lebih adil, sejahtera dan berkekalan dunia.

Gambaran Keseluruhan Program MBA

Graduan Siswazah Presidio berkembang pesat kerana profesional perniagaan yang berjaya hari ini bukan sahaja perlu memimpin organisasi tetapi memahami isu-isu kompleks dan saling bergantung yang menentukan kelestarian. Dari perubahan iklim dan CleanTech kepada penglibatan pihak berkepentingan dan tanggungjawab sosial terdapat kemahiran baru dan minda baru yang penting untuk memastikan dunia yang lebih adil, makmur dan mampan. Kami mentakrifkan kecekapan dalam Pengurusan Mapan sebagai penguasaan kerja tiga konsep asas ini.

Format Program MBA

Program MBA PGS adalah 60 kurikulum kredit dengan 15 kursus yang diperlukan dan satu pilihan. Program ini menggabungkan pengalaman kelas secara bersemuka dengan fleksibiliti pembelajaran jarak jauh interaktif. Pelajar mempunyai masa kelas sebagai program MBA tradisional. Walau bagaimanapun, PGS menyediakan tahap pembelajaran tambahan melalui komponen dalam talian mantap yang membangunkan kemahiran pengurusan yang penting dan memudahkan kerjasama maya di kalangan pelajar.

Program sepenuh masa merangkumi dua tahun dan program separuh masa empat tahun. Setiap semester, pengajaran bilik darjah berlangsung selama tempoh kediaman selama empat hari (pelajar separuh masa menghadiri kelas selama dua hari). Kediaman ini berlaku Khamis hingga Ahad sekali sebulan selama lima bulan.

Program MBA Sekolah Pengajian Siswazah menyediakan pelajar menjadi pengurus yang mahir dan berwawasan dalam mana-mana bidang atau perusahaan. Profesional perniagaan hari ini bukan sahaja perlu mengetuai organisasi yang berjaya tetapi memahami banyak masalah yang kompleks dan saling bergantung yang menentukan kelestarian, dari perubahan iklim dan teknologi bersih kepada penglibatan pihak berkepentingan dan tanggungjawab sosial.

Ijazah MBA kami menghubungkan teori pengurusan yang ketat dan amalan dengan kesedaran ekologi dan sosial, pemikiran sistem dan kepimpinan yang mampan. Kurikulum kami menyusun unsur-unsur ini bersama-sama untuk memperkasakan pelajar kami untuk menjadi pemimpin yang berkesan, menukar ejen dan usahawan dalam perkhidmatan yang lebih adil, sejahtera dan berkekalan dunia.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Presidio Graduate School (PGS) a graduate school built on integrating sustainability into management practices for the next generation of leaders in every industry and across all sectors. PGS is an in ... Baca lebih lanjut

Presidio Graduate School (PGS) a graduate school built on integrating sustainability into management practices for the next generation of leaders in every industry and across all sectors. PGS is an independently accredited non-profit private institution with courses in San Francisco, CA and Seattle, WA. Baca Ringkas
Seattle , San Francisco + 1 Lagi Kurang