Baca keterangan rasmi

MBA

Objektif Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Program MBA menyediakan pelajar untuk jawatan pengurusan dalam pelbagai jenis organisasi. Program ini membina kecekapan perniagaan teras dan pengkhususan berfungsi untuk memberikan kepada kemahiran analisis keputusan pelajar dan perspektif strategik masalah perniagaan.

Kriteria Kemasukan

Permohonan untuk kemasukan ke program MBA mesti memegang ijazah sarjana muda daripada institusi yang diiktiraf. Tiada kursus ijazah khusus kajian diperlukan untuk masuk, mahupun mana-mana kursus pengajiannya ijazah disyorkan bagi pelajar yang merancang untuk melanjutkan pengajian ijazah ini. jurusan ijazah diwakili dalam program MBA yang termasuk, tetapi tidak terhad kepada, perniagaan, pendidikan, sains semula jadi dan sosial, kejuruteraan, kemanusiaan, dan kejururawatan.

Semua permohonan untuk kemasukan adalah dianggap berdasarkan merit mereka sendiri, dengan berat diberikan kepada kekuatan prestasi akademik pelajar sebelumnya, skor yang diperoleh pada GMAT, pengalaman profesional yang menunjukkan peningkatan tahap tanggungjawab, dan apa-apa maklumat lain yang berkaitan yang calon kemasukan boleh memberikan kepada Jawatankuasa kemasukan.

Pemohon untuk kemasukan dikehendaki mengambil Kemasukan Ujian Pengurusan Siswazah (GMAT), yang ditadbir oleh Majlis Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAC). Pemohon digalakkan untuk mengambil GMAT lebih awal daripada memohon untuk program ijazah. Untuk menjadualkan temujanji untuk mengambil GMAT, pemohon boleh menghubungi 1-800-462-8669 atau layari laman web GMAC di www.mba.com. Skor yang diperoleh pada GRE atau LSAT juga boleh diterima sebagai ganti GMAT. Di samping itu, Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) atau peperiksaan International English Language Testing System (IELTS) diperlukan bagi pemohon antarabangsa dan biasanya tidak boleh dikecualikan.

Dasar Pengecualian GMAT

GMAT akan dikecualikan Zarb Sekolah Perniagaan mahasiswa memperoleh minimum 3.2 GPA dalam program BBA mereka. GMAT juga akan dikecualikan bagi Graduan Hofstra Kepujian College and Associates dengan GPA minimum 3.2. Pertimbangan juga akan diberikan kepada mengecualikan skor GMAT untuk mahasiswa perniagaan yang telah memperoleh 3.2 GPA minimum dari sekolah AACSB lain. Kelayakan bagi pengecualian itu akan dinilai atas permintaan. Mana-mana pelajar yang memohon biasiswa masih perlu menyerahkan skor GMAT atau mempunyai GPA sekurang-kurangnya 3.6. Keperluan GMAT juga adalah dikecualikan bagi calon yang mempunyai tahun yang ketara pengalaman kerja progresif. Kelayakan bagi pengecualian berdasarkan pengalaman kerja itu akan dinilai berdasarkan kes demi kes untuk pemohon yang layak di bawah kategori ini.

Transfer Program dalaman

Pelajar yang diterima masuk kepada salah satu daripada program-program perniagaan MS yang memilih untuk memindahkan kepada program Flex MBA mesti telah berjaya menamatkan 18 kredit kerja kursus siswazah dalam program MS yang mereka telah diterima masuk dan memenuhi syarat-syarat kemasukan program MBA.

Pemindahan Kredit

Peluang untuk memindahkan kredit daripada institusi lain ke dalam program MBA adalah terhad, dan hanya kerja kursus selesai di sekolah diiktiraf AACSB akan dipertimbangkan. Maksimum 9 jam semester tahap kecekapan teras akan dipertimbangkan untuk pemindahan kredit. kredit transfer siswazah dalam program ini sentiasa terhad untuk memastikan bahawa sekurang-kurangnya 27 teras kecekapan dan peringkat yang lebih tinggi kredit yang diambil dalam kediaman.

Statut Had

Semua kredit digunakan ke arah ijazah MBA mesti diperolehi dalam tempoh lima tahun bermula dari tarikh tamat kursus pertama berkenaan dengan ijazah. Pengecualian akan dibuat untuk mana-mana tempoh yang berselang perkhidmatan tentera. pelajar MBA dalam Frank G. Zarb Sekolah Perniagaan yang tidak mempunyai rekod kehadiran di Sekolah untuk tempoh 15 bulan atau lebih selepas semester terakhir selesai, termasuk sesi musim panas, mungkin diperlukan untuk memfailkan untuk kemasukan semula dan ikut syarat yang ditetapkan dinyatakan dalam Pengajian Siswazah Bulletin dalam kuasa apabila kemasukan semula itu.

Keperluan Program - Waktu Semester: 41-48

Pelbagai 41-48 jam semester diperlukan untuk ijazah MBA dalam semua jurusan kecuali perakaunan profesional, yang mempunyai pelbagai 62-69 jam semester.

kerja kursus sebelum dinilai oleh Program Siswazah Pejabat Zarb Sekolah Perniagaan atas kemasukan pelajar. Beberapa bengkel kependudukan, kecekapan teras dan kursus teras maju boleh diketepikan berdasarkan kerja-kerja akademik sebelumnya, dan ini akan menentukan jumlah bilangan bengkel dan jam semester diperlukan untuk ijazah MBA. Tiada kredit akan dibenarkan untuk teras kecekapan atau siswazah kursus D gred. Kursus-kursus ini perlu diulangi.

Program MBA dalam Sistem Maklumat terdiri daripada syarat-syarat berikut:

  • Bidang Kemahiran (2-6 sh)
  • Advanced Teras (21-24 sh)
  • The Konsentrasi Major (15 sh)
  • Capstone Kursus Integrative (3 sh)

Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris untuk Pelajar Antarabangsa

Selain itu, pelajar antarabangsa yang baru diterima masuk dikehendaki mengambil peperiksaan penempatan Inggeris semasa musim luruh dan musim bunga orientasi. peperiksaan ini terdiri daripada satu tugas yang bertulis ringkas mengenai topik yang menarik am dan ujian standard termasuk kefahaman mendengar, tatabahasa dan kefahaman membaca. Keputusan disemak oleh fakulti Hofstra Bahasa Inggeris Program (ELP), yang membuat keputusan jika pelajar perlu mengambil ELP 235 (2.0 sh). Semua pelajar antarabangsa yang ditempatkan di ELP 235 (2.0 sh) mesti menamatkan kursus pada semester pertama di mana mereka memulakan program MBA / MS dan mesti menerima gred P (Pas). ELP 235 (2.0 sh) akan membawa tiada kredit darjah. Bayaran bersamaan dengan 2.0 sh dikenakan untuk kursus ini. A gred P (lulus) diperlukan atau perjalanan ini perlu diulang semester berikutnya. Yuran bersamaan sama akan dikenakan bayaran untuk perjalanan berulang.

Program diajar dalam:
English

Lihat 16 lagi program yang ditawarkan oleh HOFSTRA UNIVERSITY »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date