Mba dalam pengurusan fesyen & keusahawanan

LIM College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Mba dalam pengurusan fesyen & keusahawanan

LIM College

Master LIM Kolej Pentadbiran Perniagaan (MBA) program ijazah adalah unik dan akan mendidik anda dalam konsep maju dan teori pengurusan, kepimpinan, dan keusahawanan. Dan itu semua betul dicapai di New York City - pusat fesyen dunia.

Dengan kepekatan dalam Pengurusan fesyen dan Keusahawanan, Pendidikan anda mendapat manfaat daripada LIM Kolej MBA mengajar anda untuk memeriksa bagaimana konsep yang dinyatakan di atas dan teori memohon kepada perniagaan fesyen. Juga, anda akan mendapat jenis pengetahuan yang menyeluruh yang boleh digunakan dalam mana-mana konteks perniagaan.

Menyeluruh, global dan canggih, yang LIM Kolej MBA adalah program 51-kredit disesuaikan oleh anda dan penasihat anda untuk mengintegrasikan latar belakang anda dengan aspirasi anda.

Anda juga akan mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam "hands-on" latihan dengan syarikat-syarikat fesyen terkemuka. Selain itu, sfera pengaruh kami sampai jauh di luar Manhattan. LIM College mempunyai hubungan yang berharga dengan institusi di Paris, Australia dan Asia dan program pertukaran antarabangsa kami menawarkan anda peluang lebih.

master

Yang LIM Kolej MBA juga menawarkan fleksibiliti. Bergantung kepada sama ada anda adalah sepenuh masa atau pelajar sambilan, anda boleh melengkapkan program ini dalam tempoh 15 bulan atau 27 bulan, dan anda boleh mengambil kelas petang ketika masih mengejar kerjaya anda pada siang hari. Plus, program MBA yang telah direka untuk memenuhi keperluan tertentu pelajar antarabangsa.

Jika anda telah bekerja dalam industri fesyen, yang LIM Kolej MBA adalah langkah ideal anda yang seterusnya, yang menawarkan anda peluang untuk memanfaatkan pengalaman dan mengejar kerjaya anda pada tahap yang lebih tinggi.

Program ijazah ini akan sesuai dengan anda sama juga jika anda mencari perubahan kerjaya atau jika anda seorang usahawan fesyen yang mahu memulakan perniagaan anda dengan rasa yang lebih besar keyakinan.

Dengan memenuhi tuntutan perniagaan fesyen pada abad ke-21, yang LIM Kolej MBA adalah program yang berdaya saing dan menguntungkan jika anda ingin memberi kesan dalam bidang yang mencabar ini.

Kita hidup dalam ekonomi yang pesat berubah, jadi LIM Kolej MBA direka untuk menjadi relevan dan terkini, menggabungkan keperluan yang anda perlukan untuk mencapai kejayaan di hari ini dan esok dunia fesyen. Kami telah membangunkan satu struktur pembelajaran untuk menggerakkan anda ke arah matlamat anda dan mendalamkan pemahaman anda tentang akhir perniagaan dalam industri fesyen.

Kaedah pengajaran LIM Kolej MBA bergantung kepada kajian kes dan mengintegrasikan pembelajaran berasaskan pengalaman. Dalam program ini, anda akan membangunkan keupayaan canggih untuk berfikir secara kritis dan memahami etika perniagaan sebagaimana yang terpakai bagi pertubuhan tempatan dan global.

A Urutan Smart

Anda mendapat College LIM anda MBA melalui kursus perkembangan berkesan yang merangkumi kursus asas dalam pentadbiran perniagaan meliputi teori pengurusan dan strategi dalam sebutan pertama dan kedua. Dalam jangka ketiga anda, anda akan memberi tumpuan kepada kepekatan anda dalam Pengurusan Fashion atau Keusahawanan. Akhir sekali, istilah keempat anda terdiri daripada kursus elektif yang direka untuk meluaskan pengetahuan dan kemahiran anda dalam pengkhususan anda.

Sebagai pelajar MBA di LIM College, anda akan mengambil kursus antara disiplin yang memberikan pengetahuan sangat boleh dipindah milik. Ini termasuk:

  • Urusan Minda Kreatif
  • Pengurusan Kewangan
  • Pengurusan rantaian bekalan
  • Pengurusan Global dan Kepimpinan
  • Kaedah Kuantitatif Perniagaan

Anda juga akan mengambil kursus fesyen khusus, termasuk:

  • Fashion Merchandising
  • Merchandising Runcit, Perancangan dan Kawalan
  • Pengurusan jenama

A Matlamat Boleh Diurus

Kurikulum LIM Kolej MBA memerlukan anda untuk melengkapkan 51 kredit (27 kredit teras dan 24 dalam kepekatan yang anda pilih). Pelajar keusahawanan akan melengkapkan projek Capstone yang dibina sekitar pertandingan pelan perniagaan, dengan pelajar-pelajar yang bekerja dalam pasukan ke arah satu anugerah yang mungkin termasuk modal benih.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
18 - 27 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
44,625 USD
Locations
Amerika Syarikat - New York, New York
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - New York, New York
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat