Mba dalam ekonomi pertanian

Umum

Penerangan Program

Ijazah sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan melibatkan kajian pengurusan - iaitu proses mengatur dan mengarahkan sumber, yang termasuk orang, kewangan, bahan dan maklumat.

Pengurus tidak hanya perlu memahami fungsi-fungsi ini dan hubungan mereka, tetapi juga bagaimana pasaran yang pesat berubah mempengaruhi mereka. Seperti yang diterangkan oleh Majlis Pengemukaan Pengurusan Siswazah, "pengurus moden adalah bahagian peramal, sebahagian masalah pemecah masalah, penyelia bahagian, dan contoh peribadi sebahagian kepada orang lain." Program MBA Northwest akan membantu anda mempersiapkan cabaran yang akan anda hadapi dalam alaf baru .

Program MBA Northwest memberikan peluang kepada anda untuk menjadi pemimpin perniagaan dengan mengembangkan kemahiran dalam membuat keputusan etika, perancangan kewangan, analisis kuantitatif, perumusan dasar dan hubungan interpersonal, serta pemahaman mengenai ekonomi global yang sedang berkembang. Program ini memberi tumpuan kepada pembangunan yayasan perniagaan dan kemudian menerapkan latar belakang ini kepada masalah perniagaan di kawasan fungsional. Anda akan mengetahui bagaimana kemahiran pengurusan diterapkan dalam mencapai matlamat perniagaan dan organisasi. Dengan mempelajari cara mengiktiraf dan menyelesaikan masalah operasi, graduan MBA memperoleh fleksibiliti maksimum yang penting dalam masyarakat dinamik dan persekitaran multinasional hari ini.

pengijazahan spring2010 TA189

Program MBA Northwest, yang diakreditasi oleh Majlis Akreditasi Sekolah dan Program Perniagaan, menawarkan kurikulum yang komprehensif dan inovatif yang dikaji semula secara berterusan untuk memastikan misi kami mencerminkan perubahan tanggungjawab para pemimpin perniagaan, terutama dalam konteks global yang dihadapi bangsa. Menyediakan pemimpin perniagaan masa depan memerlukan respons novel dan imajinatif bersama dengan komitmen untuk peningkatan kualiti berterusan. Pakar-pakar berkualiti terkemuka telah memilih Northwest sebagai penerima Anugerah Kualiti Missouri pada tahun 1997, 2001, 2005 dan 2008, satu anugerah yang dimodelkan selepas Anugerah Kualiti Kebangsaan Malcolm Baldrige yang berprestij, jadi anda boleh yakin bahawa Northwest komited untuk memberikan kualiti.

Kursus lepasan Northwest membina teori tradisional dengan menggabungkan pandangan kontemporari dengan pembelajaran berasaskan kandungan klasik. Contohnya, pelajar baru-baru ini telah melawat syarikat untuk belajar tentang operasi dalaman, yang terlibat dalam sesi soal jawab dengan pengurus peringkat kanan, mengembangkan portfolio luas topik perniagaan semasa, melakukan analisis mendalam mengenai syarikat / industri individu dan mengambil bahagian dalam fokus penyelidikan kumpulan untuk organisasi bukan keuntungan.

Bagi mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda, MBA boleh disiapkan dalam masa singkat sebagai 12 bulan. Untuk ijazah sarjana bukan perniagaan, program ini mengambil masa kira-kira dua tahun sebagai pelajar sepenuh masa.

Valk spring2017 ch0004

Penekanan Ekonomi Pertanian MBA

Pelajar yang ingin berkerjaya dalam bidang perniagaan pertanian boleh memilih untuk mengikuti MBA dengan penekanan dalam Ekonomi Pertanian, yang ditawarkan bersamaan dengan Sekolah Ilmu Pertanian. Program ini adalah lanjutan logik untuk pelajar yang telah menamatkan ijazah sarjana dalam bidang pertanian.

MBA - Ekonomi Pertanian calon penekanan akan mempunyai dua penasihat - satu dari fakulti MBA, dan satu dari Sekolah Sains Pertanian.

Prasyarat

Untuk penekanan dalam ekonomi pertanian, prasyarat kursus berikut mesti dipenuhi sebagai tambahan kepada kursus prasyarat MBA: ECON 52151 Prinsip-prinsip Ekonomi Mikro
ATAU
AGRI 03110 Pengenalan kepada Ekonomi Pertanian
AGRI 03130 Plant Science
Agri Sains Haiwan 03150
AGRI 03304 Analisis Pengurusan Ladang dan Rekod
AGRI 03334 Tanah

Keperluan Kursus Siswazah

Calon penekanan Ekonomi Pertanian MBA mesti melengkapkan kursus berikut: (Lihat penerangan kursus untuk kursus prasyarat yang sesuai.)

Kursus Jam
ACCT 51646 Perakaunan Pengurusan 3
ECON 52651 Makroekonomi untuk Pengurus Perniagaan 3
ATAU
ECON 52654 Ekonomi Pengurusan 3
FIN 53621 Pengurusan Kewangan 3
MGMT 54616 Tingkah Laku Organisasi dalam Pentadbiran 3
Seminar Eksekutif MGMT 54618 * 3
Pemasaran Strategik MKTG 55630 3
Pengurusan Teknologi Maklumat CSIS 44623 3
Elektif 12
Jumlah Jam Kredit 33
ElektifPilihan: Mana-mana pelajar yang tidak menyelesaikan kursus perniagaan antarabangsa di peringkat sarjana muda diperlukan untuk melengkapkan MKTG 55631 International Business sebagai kursus elektif.

Pilihan mesti diluluskan oleh penasihat pelajar terlebih dahulu. Tidak lebih daripada tiga (3) jam kursus peringkat 500 boleh dikira sebagai pilihan

Kebanyakan kursus Pengurusan IT boleh diambil sebagai pilihan jika prasyarat dipenuhi, dengan kelulusan penasihat. Kursus bukan perniagaan berikut boleh diambil sebagai pilihan dengan kelulusan penasihat.

Kursus Jam
Harga Pertanian AGRI 03502 3
AGRI 03503 Undang-undang Pertanian 3
AGRI 03504 Futures Trading 3
AGRI 03505 Ekonomi Sumber Pertanian 3
Dasar Pertanian AGRI 03508 3
AGRI 03602 Ekonomi Pertanian Lanjutan 3
Agri 03604 Pengurusan Ladang Lanjutan 3
AGRI 03691 Kaedah Penyelidikan dalam Sains Hayat 3
Topik Khusus AGRI 03609 dalam Ekonomi Pertanian 1-3
* Seminar Eksekutif mesti diambil semasa tempoh pendaftaran terakhir anda.

Di bawah piawaian akreditasi ACBSP, pelajar siswazah yang mengikuti ijazah MBA mestilah menyelesaikan sekurang-kurangnya 30 jam dalam kursus khusus untuk pelajar siswazah (iaitu, kursus peringkat 600).

NOTA: Ag Finance dan Ag Marketing tidak memenuhi syarat-syarat prasyarat untuk program MBA.

Ag science fall2015 tw0333

MBA Syarat Kemasukan

Pemohon program MBA Northwest Missouri State University dengan ijazah sarjana muda dalam perniagaan dari universiti terakreditasi serantau dengan rata-rata purata gred kumulatif (IPK) 2.5 pada skala 4.0, dan salah satu daripada yang berikut:

 • Tiga tahun pengalaman kerja sepenuh masa profesional yang berterusan, ATAU
<li>  Tiga tahun penuh sepenuh masa Amerika Syarikat menyenaraikan atau menugaskan perkhidmatan ketenteraan, ATAU</li>
<li>  Ijazah Sarjana dari universiti yang diiktiraf di peringkat serantau dengan IPad terkumpul 3.0 minimum, ATAU</li>
<li>  Markah GMAT sebanyak 440 atau ke atas, ATAU</li>
<li>  Indeks masuk 1100 (sarjana muda GPA x 200 + GMAT), ATAU</li>
<li>  Skor GRE sebanyak 285 atau ke atas, ATAU</li>
<li>  Indeks kemasukan 965 (sarjana muda GPA x 200 + GRE), ATAU</li>
<li>  Persentil ke-70 pada skor Ujian Lapangan Utama Perniagaan atau ke atas</li>


Pemohon antarabangsa mesti memenuhi salah satu keperluan penguasaan bahasa Inggeris berikut *:

 • Skor TOEFL 550 (kertas), 213 (komputer) atau 79/80 (berasaskan Internet). ATAU
<li>  Nilai IELTS 6.5 ATAU</li>
<li>  Skor PTE 53</li>


* Keperluan penguasaan bahasa Inggeris boleh diketepikan untuk pemohon antarabangsa dengan ijazah sarjana muda dari mana-mana institusi Amerika yang diiktiraf di peringkat serantau.

Pemohon ke program MBA yang tidak mempunyai ijazah sarjana muda dalam perniagaan diperlukan untuk berjaya menyelesaikan kursus MBA Business MBA yang direka khusus untuk pelajar yang baru untuk kurikulum perniagaan.

Kredit Transfer

Hanya pelajar yang berada dalam kedudukan yang baik sebagai pelajar siswazah di institusi yang diiktiraf secara serantau layak memohon sebagai pelajar pemindahan siswazah.

Tidak lebih daripada sembilan trimester kredit siswazah yang terdiri daripada tidak lebih daripada empat kursus boleh dipindahkan untuk program siswazah. Pemindahan kredit mestilah dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau. Penerimaan sembilan jam penuh bersyarat atas kebolehgunaan program ijazah yang dirancang oleh pelajar. Pelajar mesti bekerja di ijazah sarjana tertentu di Northwest dan telah menyelesaikan Perjanjian Audit Darjah untuk menerima balasan untuk kredit pemindahan yang layak. Penasihat pelajar mesti meminta, secara bertulis, mempertimbangkan kredit pemindahan berpotensi dari Dekan Sekolah Siswazah. Pemindahan kredit tidak diproses untuk pelajar siswazah bukan sijil atau pensijilan. Pemindahan kredit yang dikenakan ke peringkat ijazah mungkin tidak lebih daripada lapan tahun.

Hanya kerja yang dinilai "B" atau di atas boleh diterima untuk kredit pemindahan dan terpakai untuk program ijazah sarjana tertentu. Kerja kursus yang diambil untuk kredit tidak didagangkan tidak boleh digunakan untuk mendapatkan ijazah. Transkrip rasmi mesti menunjukkan bahawa kredit berada di peringkat sarjana. Tiada kredit transfer akan diterima untuk kursus yang diambil melalui surat-menyurat.

Kredit yang diselesaikan di mana-mana institusi sebagai sebahagian daripada ijazah lanjutan dari institusi itu tidak boleh diterima untuk dipindahkan ke ijazah lepasan di Northwest.

Northwest mempunyai pilihan untuk tidak menerima kredit pemindahan dari institusi yang diiktiraf di peringkat serantau atau universiti untuk kursus yang ditawarkan oleh institusi itu di negara luar di mana institusi itu memiliki kampus rumahnya.

Kemasukan Pelajar Antarabangsa

Sebelum membuat keputusan untuk menghadiri Northwest, pelajar antarabangsa harus memeriksa keadaan kewangannya dengan berhati-hati. Perkhidmatan Imigresen dan Naturalisasi AS memerlukan Northwest untuk mengesahkan bahawa pelajar antarabangsa telah diterima sepenuhnya dalam program sarjana sarjana untuk pendaftaran sepenuh masa (mendapatkan ijazah) dan mempunyai dana yang mencukupi untuk memenuhi semua perbelanjaan: tuisyen, perumahan, pengangkutan, dll. Northwest memerlukan Pernyataan Sokongan dari keluarga pelajar, penaja atau kerajaan. Kenyataan tersebut memperakui bahawa tuisyen, bilik dan lembaga, dan dana peribadi tersedia, dan pelajar dibenarkan untuk mengeksport dan menukar dana tersebut. Tanpa pensijilan ini, tiada borang I-20 boleh dikeluarkan.

Pelajar antarabangsa juga mesti membawa insurans perubatan yang mencukupi. Northwest menawarkan pelan insurans jika pelajar tidak mempunyai insurans sendiri, atau ada agen insurans lain di Maryville.

Pelajar Antarabangsa Baru

Pelajar antarabangsa mesti memenuhi semua keperluan kemasukan seperti yang diterangkan dalam "Syarat Kemasukan" dan mesti mempunyai ijazah sarjana muda dari universiti atau empat tahun yang diluluskan. Di samping itu, untuk diterima sepenuhnya di Northwest, pelajar mesti menyerahkan item berikut ke Pejabat Kemasukan Pejabat Northwest.

 • Permohonan Antarabangsa, termasuk maklumat tambahan dan kewangan yang memerlukan tandatangan penaja dan meterai notari.
<li>  Transkrip akademik rasmi dari setiap institusi menengah dan sekolah menengah yang dihadiri. Transkrip parsial akan diterima sekiranya pelajar kini mendaftar di kolej atau universiti.</li>
<li>  Skor ujian GMAT rasmi atau GRE.</li>
<li>  Yuran permohonan dalam dolar AS.</li>
<li>  Ujian Rasmi Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) atau Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) atau Skor Pearson Bahasa Inggeris (PTE).</li>
<li>  Penyata kewangan asal dari institusi perbankan untuk mengesahkan bahawa tuisyen, bilik dan lembaga dan dana peribadi tersedia.</li>
<li>  Salinan pasport atau sijil kelahiran.</li>


Setelah menerima barang-barang ini, pelajar antarabangsa akan diberitahu tentang penerimaan atau penolakan. Peserta yang diterima akan menerima borang I-20 yang lengkap, yang kemudiannya akan diserahkan kepada Konsulat AS apabila memohon visa pelajar mereka. Visa pelajar harus diperoleh sebelum memasuki Amerika Syarikat, kerana menukar visa pelancong ke visa pelajar tidaklah terjamin.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University fo ... Baca lebih lanjut

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University focuses on student success - every student, every day. It will be THE university of choice for a comprehensive, exceptional student experience. Baca Ringkas