The Yale School of Architecture dan School of Management menawarkan program sarjana dalam Seni Bina dan Pengurusan. Program ini amat berorientasi kepada individu yang ingin mengintegrasikan rekabentuk, pembangunan bandar, dan pengurusan profesion dalam mengejar kerjaya dalam kerajaan atau sektor swasta.

Murid bersama-ijazah dalam bidang M.Arch yang pertama berumur tiga tahun. program mesti melengkapkan semua keperluan untuk peringkat, termasuk enam syarat studio reka bentuk, dengan empat syarat pertama diambil secara berturut-turut. Ini adalah ijazah yang terakreditasi, profesional dan keperluan spesifik tidak boleh dipintas, kecuali apabila pengecualian diberikan untuk kerja kursus sebelum ini diselesaikan di institusi lain. Pelajar dalam program ini akan mempunyai jumlah keseluruhan kredit kursus yang diperlukan untuk M.Arch. ijazah dikurangkan dari kredit biasa ke 90 kredit kepada 90 kredit. Ini bermakna mereka akan mengambil 18 kredit pilihan yang lebih sedikit (enam kursus elektif). Biasanya pelarasan ini akan membolehkan pelajar membahagikan jadual akhir (tahun keempat) antara kedua-dua studio maju yang diperlukan di Sekolah Seni Bina dan kursus di Sekolah Pengurusan.

Murid bersama-ijazah dalam bidang M.Arch selepas dua tahun. program mesti menyiapkan 54 kredit dalam Sekolah Seni Bina, termasuk empat studio maju. Mereka akan melengkapkan program ijazah bersama dalam tiga tahun, biasanya terdiri daripada satu tahun penuh di setiap sekolah dan tahun akhir dibahagikan antara kedua-dua sekolah.

Pada kesimpulan kajian yang diperlukan, program ijazah bersama merangkul kedua-dua Master of Business Administration (MBA) dan Master of Architecture. Pengeluaran atau pemecatan dari Sekolah Pengurusan secara automatik akan mewajibkan seorang pelajar menyelesaikan semua keperluan biasa untuk M.Arch. ijazah (108 kredit untuk ijazah profesional pertama; 72 kredit untuk pilihan ijazah pasca profesional). The M.Arch. ijazah tidak akan dianugerahkan kepada calon ijazah bersama sehingga mereka telah menyelesaikan semua keperluan untuk kedua-dua darjah.

Kemasukan ditentukan secara bebas oleh kedua-dua sekolah. Pelajar boleh memohon kepada kedua-dua sekolah pada masa yang sama dan, jika diterima, akan memulakan pengajian mereka di Sekolah Seni Bina, kerana kemasukan ke Sekolah tidak boleh ditangguhkan; atau mereka mungkin memohon kepada Sekolah Pengurusan sebelum tahun terakhir mereka di Sekolah Seni Bina. Pelajar yang mendaftar di Sekolah Pengurusan mungkin memohon kepada Sekolah Seni Bina pada tahun pertama mereka. Mereka yang memohon secara serentak harus menunjukkan pada kedua-dua aplikasi tersebut. Permohonan ke Sekolah Seni Bina mesti diluluskan oleh jawatankuasa program ijazah bersama. Pertanyaan boleh diarahkan kepada Pendaftar, Sekolah Seni Bina, dan kepada Pengarah Perkhidmatan Pelajar, Pejabat Pelajar, Sekolah Pengurusan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh Yale School of Management »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
33,800 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh