MBA Asia

MBA Asia akan menawarkan persekitaran pembelajaran interaktif yang membolehkan anda memperoleh pandangan yang baik dan pemahaman tentang pelbagai pasaran Asia. Ia akan memperluaskan perspektif dan keupayaan anda untuk lebih memahami dan menghadapi pelbagai cabaran dari pasaran-pasaran yang semakin berkembang ini.

MBA adalah program antarabangsa, diajar dalam bahasa Inggeris, memberikan anda peluang untuk belajar di dua benua:

Dari Oktober hingga Disember: kursus di kampus Paris.
4 hingga 5 bulan kursus yang berpusat di Beijing atau Shanghai.
5 hingga 6 bulan magang.


RANY PATOUT

Pengarah Program


VISI AKADEMIK


MBA ini, diajar dalam bahasa Inggeris, memberi tumpuan kepada analisis pasaran Asia tertentu, iaitu Jepun, Korea dan Cina. Ia juga akan menyediakan anda untuk belajar dan menguasai alat untuk mengurus dan mengendalikan setiap pasaran yang sangat spesifik ini dalam pelbagai bidang (sejarah, politik, undang-undang, kewangan dan budaya).


Teori bersama pengetahuan penerapan, melalui kisah kejayaan syarikat yang menjalankan perniagaan di Asia, akan diperkenalkan dan dianalisis.

MATLAMAT PROGRAM


Anda akan mendapat kemahiran khusus dan pengetahuan praktikal di pasaran Asia dengan fokus pada analisis mendalam mengenai kajian kes dan kisah kejayaan syarikat-syarikat antarabangsa yang memasuki kawasan yang mencabar ini.


Terima kasih kepada minat dan tarikan anda yang kuat untuk rantau ini di pasaran dunia, anda boleh membangunkan dan berunding projek, dan memahami amalan perniagaan di negara-negara ini.


Program MBA ini akan memberi anda pengetahuan bidang perniagaan, seperti pembiayaan operasi perniagaan, undang-undang import-eksport, rundingan antara budaya, undang-undang kastam dan pemasaran antarabangsa di Asia, serta pelajaran Bahasa Cina.

PELUANG PEKERJAAN


Pada peringkat profesional, anda akan dapat menggunakan dan pengalaman alat dan kunci yang diberikan kepada anda untuk menghargai semua peluang yang luas yang ditawarkan oleh pasaran Asia.


Peluang pekerjaan terdiri daripada menjadi usahawan antarabangsa di negara-negara Asia yang berbeza dalam bidang mengimport dan mengeksport, atau sebagai penyelidik perdagangan dalam pembangunan perniagaan Asia. Terdapat juga peluang kerjaya antarabangsa dalam pemasaran, jualan, pembelian, dan pengedaran barang, perundingan perdagangan atau sebagai pengurus projek Asia.


Selain itu, calon yang mempunyai pengetahuan peringkat tinggi di pasaran Asia boleh mendapat peluang di institusi antarabangsa seperti WTO, OECD dan APEC.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh INSEEC Paris »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date