Read the Official Description

Universiti Kebangsaan Tsing Hua (NTHU)Yang terletak bersebelahan dengan Institut Penyelidikan Teknologi Industri dan Hsinchu Science Park di Hsinchu, telah konsisten disenaraikan sebagai salah satu universiti terkemuka di Taiwan dan secara meluas diiktiraf sebagai inkubator terbaik pemimpin masa depan dalam industri dan juga ahli akademik. Imba adalah dua tahun, sepenuh masa, dan semua-Bahasa Inggeris program MBA di bawah Kolej Pengurusan Teknologi.

Pada tahun 2003, Universiti Kebangsaan Tsing Hua dan Tabung Kerjasama dan Pembangunan Antarabangsa Taiwan (TaiwanICDF) telah memulakan dasar perikatan strategik dan menandatangani kontrak kerjasama dalam menganjurkan program ijazah sarjana dalam pengurusan teknologi tinggi. Berdasarkan kontrak, Kolej Pengurusan Teknologi memulakan program Imba dan yang TaiwanICDF menyediakan biasiswa untuk pelajar antarabangsa untuk menghadiri pengajian siswazah dalam bidang pengurusan teknologi. Program kerjasama antara NTHU dan TaiwanICDF telah ditetapkan di bawah Institut Pengurusan Teknologi untuk 4 yeas dan pada tahun 2006, program Imba telah diluluskan secara rasmi oleh Kementerian Pelajaran untuk program ijazah profesional sejak itu. Kelulusan dari Kementerian Pelajaran membolehkan program Imba untuk merekrut pelajar antarabangsa dalam negeri dan juga sejak tahun 2007 Kejatuhan persekitaran .The pelbagai budaya serta reka bentuk kurikulum adalah untuk melatih pelajar-pelajar kita untuk menjadi cukup bersedia untuk dunia yang sentiasa berubah apabila globalisasi menjadi satu mengeluarkan seluruh dunia.

Kami menggalakkan permohonan daripada semua orang yang berkelayakan yang berminat dalam kajian pengurusan. Individu yang memegang ijazah sarjana muda dari kolej yang diiktiraf atau universiti dengan sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman kerja adalah layak untuk permohonan. Sebelum kajian dalam perniagaan atau ekonomi bukanlah satu keperluan untuk kemasukan. Pada tahun pertama, pelajar akan dilengkapi dengan pengetahuan asas pengurusan sebagai latar belakang untuk maju, kerja khusus di bidang akademik dan bidang-bidang profesional. Pada tahun yang kedua, sebagai tambahan kepada tesis sarjana yang dikehendaki, pelajar bebas untuk mengambil kursus elektif daripada enam istimewa dan biasanya utama dalam dua atau tiga kawasan.

Pembelajaran Matlamat Imba:

 • Pelajar-pelajar kita akan dilengkapi dengan pengetahuan yang ditetapkan perlu untuk menguruskan beretika amalan membuat keputusan dalam operasi perniagaan hari ini.
 • Pelajar-pelajar kita akan mempunyai visi global.
 • Pelajar-pelajar kita akan memberi tumpuan kepada memberi khidmat kepada orang lain sebagai ahli pemimpin dan pasukan.
 • Pelajar-pelajar kita akan menunjukkan kemahiran komunikasi yang berkesan.

Kurikulum

Pelajar Imba dikehendaki mendaftar sepenuh masa sekurang-kurangnya dua tahun, tetapi tidak lebih daripada 4 tahun. Mendapat sekurang-kurangnya 48 kredit untuk kursus ditambah 4 kredit untuk tesis sarjana diperlukan untuk menamatkan pengajian daripada program Imba itu.

Keperluan untuk lulus: 52 kredit

 • Kursus Teras (27 kredit)
 • Kursus elektif (21 kredit)
 • Tesis Sarjana (4 kredit)

Kursus Teras

Semua pelajar Imba menerima latihan asas dalam alat-alat asas dan konsep pengurusan dalam tahun pertama. Kurikulum teras menyediakan pelajar dengan latar belakang untuk kajian lanjutan dalam bidang profesional. Kurikulum teras pada tahun pertama program Imba mengandungi 9 kursus (27 kredit) di tempat asas, termasuk Perakaunan, Ekonomi, Statistik, Pengurusan Kewangan, Pemasaran, Pengurusan Globalisasi, MIS Gelagat Organisasi, dan Undang-Undang Korporat.

Kursus Teras:

 • Perakaunan untuk Pengurusan
 • EKONOMI
 • STATISTIK
 • Pengurusan Kewangan
 • Pengurusan Pemasaran
 • Pengurusan Globalisasi
 • Gelagat Organisasi
 • Pengurusan Sistem Maklumat
 • Undang-undang Korporat

Majors & Kursus Elektif

Pada asasnya 2-3 kursus dalam setiap khusus disediakan setiap semester. Pelajar Imba bebas untuk memilih dua atau tiga program daripada yang berikut 6 speicalties, dan setiap program memerlukan sekurang-kurangnya dua kursus yang diperlukan untuk menjadi utama. Bagi seorang pelajar Imba menerima TaiwanICDF biasiswa, program Pengurusan Teknologi adalah wajib.

 • Pengurusan Teknologi
 • Pengurusan Maklumat
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Pengurusan Kewangan
 • Ekonomi Pengurusan
 • Undang-undang untuk Sains dan Teknologi

Biasiswa

Rujukan

Anaely Aguiar, Nicaragua NTHU adalah, dalam erti perkataan, tempat yang luar biasa. Terutama Program Imba di Kolej Pengurusan Teknologi, pelajar suka fakulti, kelas-kelas, dan peluang. Walaupun pengalaman Imba boleh menjadi ketat dan mencabar, kebanyakan pelajar tidak akan perdagangan tahun mereka di sini untuk apa-apa.
Gabriela Turcios, Gembira Nicaragua menjadi seorang pelajar NTHU, universiti, kakitangan dan rakan-rakan sekelas dibuat 2 tahun saya belajar di Taiwan tidak dapat dilupakan! Saya akan berterima kasih untuk semua kenangan yang baik dan rakan-rakan yang dibuat melalui saya tinggal di negara ini, yang dianggap sebagai rumah kedua kepada saya!
Valerie Hii, profesor Cemerlang Malaysia & rakan-rakan sekelas inisiatif dengan pengalaman kerja global yang hebat untuk berkongsi & belajar daripada. Pengajaran dalam Imba memberikan penerangan yang jelas, contoh & kajian kes yang khas yang diberikan untuk setiap pelajar MBA yang ingin mempunyai pandangan global.
Corasonia Djafarli, program NTHU Imba Indonesia telah menolak saya di luar sempadan saya dan membantu saya untuk mencapai apa yang saya fikir menjadi matlamat tidak dapat dihubungi.
Gorki Alfaro, program Honduras The Imba telah menjadi salah satu pengalaman yang paling menarik dalam hidup saya, ia memberikan perspektif pembelajaran yang baru melalui interaksi dengan budaya dari seluruh dunia.
Abi Sugumar, India saya telah benar-benar menikmati semua kursus dalam IMBA..To menjadi khususnya, pengurusan Marketing yang saya ambil pada tahun pertama saya adalah yang paling kegemaran saya semua ... .. Kursus yang memberikan saya banyak wawasan tentang bagaimana untuk memimpin satu pasukan dan dalam satu pasukan kita sendiri mencipta sebuah laman web untuk sebuah restoran India khayalan dan merumuskan satu pelan pemasaran untuk restoran. Kursus ini adalah lebih praktikal, dan tidak dengan cara yang tradisional menulis peperiksaan dan menghafal perkara-perkara!
Abraham Galeano, Nicaragua Terdapat sekumpulan pengalaman yang saya boleh berkongsi tentang apa yang saya telah pelajari setakat ini dari belajar Imba ini pada NTHU. Kursus seperti Pemasaran, Kewangan, Perakaunan atau Perkhidmatan Keselamatan telah membuka minda saya untuk meluaskan konsep dan prosedur, dan bagaimana saya boleh memohon mereka dalam dunia perniagaan setiap hari. Sekarang, saya tahu dari Marketing bagaimana untuk menghargai costumers saya, belajar dari keperluan mereka dan apa platform teknologi boleh digunakan untuk mencapai mereka. Perakaunan dan Kewangan membuka mata saya untuk melihat dengan jelas syarikat dan memasarkan tingkah laku, dengan menganalisis kenyataan dan mencari maklumat anda tidak pernah terfikir ia berada di sana, manakala Perkhidmatan Keselamatan memberikan anda benar-benar visi betapa pentingnya keselamatan adalah untuk syarikat anda di luar sekuriti sistem dan kata laluan disulitkan. Saya telah memperkayakan perspektif saya di dunia terima kasih kepada pengalaman profesor yang tidak ternilai saya ', persekitaran pelbagai budaya yang merangsang, dan sudah tentu, budaya inspirasi Taiwan.
Program taught in:
English
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date