Baca keterangan rasmi

program ini diajar di UAE

Yang MBA Eksekutif adalah program sambilan untuk profesional perniagaan bersiap sedia untuk menjadi pengurus kanan. Tumpuannya adalah kepada pembangunan pengetahuan dan kefahaman mengenai isu-isu pengurusan strategik untuk merenung dan meningkatkan perniagaan dan amalan pengurusan. Program ini direka untuk tanggam dengan tuntutan-tuntutan tugas sepenuh masa.

Mengenai kursus

Tidak kira apa yang sebahagian daripada industri atau perniagaan anda bekerja di, kursus Executive MBA akan membantu anda dalam mendapat pemahaman yang kritikal terhadap masalah dan cabaran yang dihadapi oleh syarikat dan organisasi dan melengkapkan anda dengan fakulti analitikal dan kritikal untuk mengenal pasti penyelesaian yang berpotensi. Kualiti ini sedang dicari oleh majikan berprestij.

Ini sambilan kursus tiga tahun berjalan pada satu petang seminggu dari 06:00-09:00. Pembelajaran disokong melalui sesi dalam kelas interaktif dan kajian bebas.

Strategi pengajaran dan pembelajaran bagi setiap modul individu adalah terperinci dalam panduan modul yang akan anda terima pada awal setiap semester.

ciri-ciri istimewa

  • The Executive MBA menawarkan peluang untuk sertai komuniti pasca siswazah yang mantap yang terlibat dalam menyediakan diri untuk kerjaya dalam pengurusan eksekutif anda.
  • Mengkaji 6 modul dalam tempoh dua tahun pertama mungkin melayakkan anda untuk dipertimbangkan bagi Diploma Level 7 CMI dalam pengurusan Strategik dan Kepimpinan. Kos untuk penilaian kerja anda untuk pilihan sukarela ini (pada Januari 2013) adalah £ 199.00 yang menambah nilai yang besar untuk kajian MBA anda.
  • Di samping itu, pengajaran dan penyeliaan ditawarkan oleh pasukan yang berkelayakan dan berdedikasi kakitangan yang berpengalaman diambil daripada akademik dan perniagaan.
  • universiti ini menikmati perpustakaan yang sangat baik, 24/7 kemudahan IT, WiFi dan bidang pembelajaran.

Apa yang anda akan belajar

Anda akan mengkaji kurikulum kontemporari yang memberi tumpuan kepada bidang-bidang utama fungsi pengurusan: Pengurusan Sumber Manusia, Pengurusan Kewangan, Pengurusan Strategik dan sebagainya, banyak yang akan menjadi di luar sempadan, tanggungjawab pengurusan biasa semasa anda. Tujuannya adalah untuk menghulurkan kecekapan pengurusan anda ke dalam bidang baru tanggungjawab berpotensi.

Program MBA menawarkan rangkaian modul kontemporari yang membolehkan anda untuk mengembangkan pengetahuan anda tentang organisasi dan pengurusan mereka dalam ekonomi global hari ini bergerak pantas, untuk merenung dan memperbaiki amalan pengurusan anda sendiri

Apa yang Akan Kaji

Pengurusan Eksekutif dan Kepimpinan

Modul ini direka untuk membolehkan anda untuk meneroka nilai-nilai anda, sikap, gaya dan kemahiran interpersonal dan untuk menyediakan platform untuk meneruskan pembangunan peribadi sebagai pengurus dan pemimpin. Ia menjemput anda untuk menilai secara kritikal teori berkaitan dengan pembangunan peribadi, pengurusan dan kepimpinan; dan untuk membangunkan kemahiran berkomunikasi dan kerja pasukan anda untuk meningkatkan peranan semasa dan masa depan sebagai pengurus dan pemimpin.

Eksekutif Pengurusan Jualan dan Pemasaran

Modul ini bertujuan untuk memberikan anda kefahaman yang kritikal dalam proses pengurusan jualan dan pemasaran dan peluang untuk membangunkan dan memperbaiki kemahiran relevan dalam amalan pengurusan jualan dan pemasaran. Anda akan mendapat pengalaman untuk menilai dan menganalisis cabaran pengurus hadapi dalam pembangunan dan pelaksanaan jualan dan perancangan pemasaran, dan anda akan mempunyai kesedaran maju keperluan untuk mempertimbangkan pelbagai pendekatan alternatif untuk berurusan dengan isu-isu perancangan dan pengurusan untuk mencapai kelebihan daya saing dan jualan yang berjaya.

Untuk mendapatkan dan meningkatkan pengetahuan kritikal anda dan pemahaman anda akan menimbang dan menilai secara kritikal peringkat utama proses pemasaran dan perancangan jualan organisasi. Pada akhir modul ini anda akan telah membangunkan penghargaan unggul proses dan hasil dalam pelaksanaan pilihan strategik yang dihadapi oleh organisasi yang berkenaan dengan pengurusan pemasaran dan jualan

Pengurusan Kewangan Eksekutif dan Membuat Keputusan

Modul ini direka untuk memperkenalkan pengurus (biasanya yang tidak mempunyai latar belakang sebelumnya dalam kewangan) kepada konsep pengurusan kewangan, dan untuk meneroka aspek korporat, dan konteks organisasi yang berbeza mereka, yang menentukan sumber pembiayaan korporat. Modul ini juga akan mempertimbangkan isu-isu utama undang-undang dan lain-lain, yang memberi kesan pengurusan kewangan korporat. Ia akan mengembangkan pengetahuan dan pemahaman anda tentang konsep-konsep teori pengurusan kewangan, dan membolehkan anda untuk menganalisis dan menilai penyata kewangan untuk menyediakan asas untuk membuat keputusan berdasarkan maklumat. Anda pasti tahu belanjawan modal, isu-isu kewangan yang strategik dan sistem kawalan dan bagaimana mereka boleh membantu keputusan yang lebih bermaklumat.

Pengurusan Sumber Manusia (Executive)

Modul ini bertujuan untuk memberi pengenalan umum kepada manusia dalam organisasi. Ia akan menunjukkan kesedaran tentang kebaikan dan masalah yang berkaitan dengan bentuk-bentuk yang baru dan berbeza corak kerja dan reka bentuk kerja yang bertujuan untuk meningkatkan prestasi, motivasi dan komitmen. Ia akan menyumbang kepada perbahasan yang lebih luas dengan memeriksa fungsi organisasi yang dikaitkan dengan pengurus sumber manusia.

Tukar Pengurusan Eksekutif

Modul ini akan memperkenalkan anda kepada pengurusan perubahan. Anda akan menyiasat jenis perubahan yang memberi kesan kepada organisasi moden dan skop dan skala mereka. Anda akan menganalisis pemecut / halangan struktur dan budaya untuk berubah, tanggapan bahawa organisasi boleh belajar untuk membuat pembaharuan lebih cepat daripada pesaing mereka dan peranan penting dalam strategi dan kepimpinan. Sepanjang modul ini anda akan dipanggil untuk menjalankan dan meningkatkan kuasa anda penilaian kritikal seperti yang terpakai bagi model konsep inovasi dan perubahan dan kedua-dua jangka dalaman dan luaran yang meninggalkan kesan pada usaha organisasi untuk berinovasi.

Pengurusan Strategik Eksekutif

Modul ini bertujuan untuk memberikan anda kefahaman yang kritikal dalam proses pengurusan strategik, dan akan mengintegrasikan bahan dari bahagian-bahagian lain kursus ini dalam rangka kerja pengurusan strategik. Pada mulanya kuliah akan digunakan untuk membangunkan pengetahuan tentang konsep-konsep yang menyokong kajian pengurusan strategik. Sebagai pengetahuan anda meningkatkan anda akan mengambil bahagian dengan lebih terperinci dalam penerokaan kritikal terhadap konsep. Kajian kes akan membolehkan anda untuk menerokai pengaplikasian konsep pengurusan strategik dan model, memohon mereka untuk masalah perniagaan yang rumit, dan menilai isu-isu strategik dalam kajian kes, manakala kritis menilai kesesuaian dan kebergunaan model teori.

Kaedah Penyelidikan Eksekutif

Modul ini menyediakan anda untuk disertasi. Ia akan membolehkan anda untuk membuat keputusan mengenai yang kaedah penyelidikan yang sesuai dalam keadaan tertentu dan khusus berhubung dengan penyelidikan anda sendiri. Anda akan mengembangkan pengetahuan anda tentang pelbagai alat penyelidikan dan teknik analisis. Anda juga akan menerima panduan mengenai penstrukturan disertasi anda.

Executive MBA Disertasi

disertasi ini menyediakan anda dengan peluang untuk menjalankan sekeping panjang dan besar penyelidikan. Ia membolehkan pelajar untuk mensintesiskan pengetahuan akademik mereka yang diperoleh dari modul yang diajar dan untuk menghasilkan menilai dan perbincangan kritikal isu strategik berkaitan dengan organisasi anda, cadangan anda mengikuti proses penyelidikan dan pelan pelaksanaan yang dicadangkan.

syarat kemasukan

Pemohon perlu mempunyai kedua-dua daripada yang berikut: pengalaman kerja yang besar dalam kapasiti perniagaan atau pengurusan; dan kepujian ijazah UK / ijazah lanjutan (atau setara).

Jika Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda akan juga biasanya memerlukan IELTS 6.5 (atau setaraf). Jika anda tidak mempunyai tahap Bahasa Inggeris yang diperlukan, anda boleh belajar bahasa Inggeris dengan kami dari IELTS 4.0 (atau setaraf). Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Program Asas Bahasa Inggeris kami.

Pemohon yang mempunyai pengalaman pengurusan substansial boleh diterima tanpa kelayakan ijazah, tertakluk kepada temu bual dengan pemimpin kursus itu sendiri atau melalui telefon.

Semua borang permohonan perlu disertakan dengan gambaran mencerminkan tanggungjawab pengurusan yang dilaksanakan setakat ini.

Surat rujukan di atas kertas itu yang bermula daripada majikan semasa / terbaru ini juga perlu disediakan dengan jelas menunjukkan tempoh penggajian dan pecahan peranan dan tanggungjawab.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh University of Bolton - Ras Al Khaimah Academic Centre »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sambilan
Price
2,850 GBP
Home Bayaran / EU
Ikut lokasi
Ikut tarikh