Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA - Bukan Tesis)

Umum

Penerangan Program

Jabatan Pentadbiran Perniagaan bertujuan memperkenalkan semua aspek praktikal dan teori dan tujuan disiplin kepada pelajar. Sebagai tambahan kepada kursus yang berkaitan dengan bidang fungsional seperti pengurusan, perakaunan, kewangan, pemasaran dan sumber manusia, kursus seperti teknologi maklumat, sains tingkah laku, komunikasi, ekonomi, dan undang-undang dilindungi.

Program Program Pentadbiran Perniagaan Antalya Bilim University bertujuan untuk mendidik pengurus terkemuka perusahaan dan institusi. Dengan memperhatikan kepentingan sumber manusia yang semakin meningkat hari demi hari untuk perniagaan, dan dalam dunia perniagaan dunia hari ini, para eksekutif dan pemimpin memberikan kompetensi yang mereka perlukan dan menyediakan mereka untuk berlatih dalam bidang praktikal.

  • Calon mesti mempunyai ijazah sarjana muda dari fakulti asing atau kolej yang mempunyai sekurang-kurangnya empat tahun penerimaan negara atau bersamaan dengan Majlis Pengajian Tinggi (YÖK). Tiada batasan seksyen.
  • Program ini merangkumi sejumlah 10 kursus (30 kredit) selama 3 semester. Pelajar yang gagal pada akhir tempoh ini atau yang tidak dapat menyempurnakan program ini dibuang kerja dari institusi pendidikan tinggi mengikut Undang-undang 12 Peraturan Siswazah YÖK.
  • Bahasa program adalah "Turki".
  • Untuk menamatkan pengajian, pelajar menyediakan Projek Pengijazahan Master sebagai tambahan kepada kursus biasa.
  • Skor ALES atau YDS tidak diperlukan untuk kemasukan ke program.
  • Kursus Program ABU MBA diadakan di Kampus ABU City (Tingkat 7-8 di atas Markantalya AVM) antara pukul 19:00 hingga 21:00 pada hari bekerja.This is a shot of the owner of New Zealand watch company - Hunters Race. Pemburu Race / Unsplash
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

ABU is a research university that offers interdisciplinary master and Ph.D. programs over a wide range of subjects.

ABU is a research university that offers interdisciplinary master and Ph.D. programs over a wide range of subjects. Baca Ringkas