AACSB Accredited

Cadangan Nilai Yang Kukuh

Walaupun kualiti program MBA yang tinggi, kami lebih berpatutan daripada yang anda fikirkan. UA Little Rock MBA adalah satu-satunya program MBA yang diiktiraf AACSB di bandar. Namun, ia juga paling murah.

Pelajar petang membayar tuisyen dan yuran siswazah tetap. Program hujung minggu adalah $ 25,000 semua termasuk. Buku, bahan kursus, Wall Street Journal, pakaian tamat pengajian, dan juga makanan dimasukkan.

Imbangan Kehidupan Kerja

Sama ada anda memilih petang atau program hujung minggu, kelas kami dijadualkan dengan profesional yang bekerja dalam fikiran. Pelajar petang menetapkan kadar mereka sendiri dan menyesuaikan beban kursus masing-masing semester untuk mengimbangi pekerjaan, keluarga, dan pendidikan.

Pelajar akhir pekan menghadiri kelas di kampus hanya satu Sabtu sebulan dengan kandungan yang tersisa dihantar dalam talian. Baki kehidupan kerja dibina.

Boleh disesuaikan

Pada program petang, anda boleh memilih MBA tradisional, umum atau MBA dengan kepekatan dalam Analisa Perniagaan, Analisis Perakaunan Kewangan, Sumber Manusia atau Komunikasi Organisasi. Sijil lepasan (GC) boleh dijalankan secara serentak dengan MBA untuk menyesuaikan lagi pendidikan perniagaan graduan anda. Tempoh kredit enam hingga dua belas dari program sijil perniagaan siswazah boleh digunakan untuk MBA. (Bilangan jam yang dikenakan ke program MBA bergantung kepada GC dan kursus yang dipilih.)

Kurikulum

Program MBA terdiri daripada 32-36 jam kredit. Pelajar yang memilih tumpuan sama ada Sumber Manusia atau Komunikasi Organisasi diperlukan untuk mengambil satu kursus tambahan untuk sejumlah 35-39 jam kredit.

Program ini termasuk tiga kursus asas jam kredit (perakaunan, ekonomi, dan kewangan) yang boleh diketepikan melalui perancangan penilaian dalam talian. Penilaian ini tidak diperlukan dan pelajar boleh memilih untuk mencuba mana-mana atau kesemuanya. Terdapat caj yang berkaitan dengan setiap penilaian antara $ 45 hingga $ 60.

Semua pelajar yang masuk mesti menunjukkan kompetensi dalam penggunaan spreadsheet Excel melalui laluan penilaian dalam talian. Passage of the Excel assessment REQUIRED. Caj untuk penilaian Excel adalah $ 48.

Pelajar yang mempunyai pengalaman lebih daripada tiga tahun tidak diperlukan untuk mengambil kursus selama satu jam mengenai pengurusan kerjaya; Walau bagaimanapun, mana-mana pelajar MBA boleh memilih untuk mengambil kursus ini.

Pembangunan Kemahiran Kepimpinan

Tertanam dalam kurikulum adalah program yang direka untuk membantu pelajar meningkatkan kemahiran kepimpinan mereka. Kecekapan tingkah laku dinilai pada permulaan program dengan maklum balas dan cadangan untuk peningkatan yang disediakan. Setiap kemahiran dinilai sekurang-kurangnya tiga kali dalam program dengan maklum balas yang diberikan untuk membantu pelajar menilai kemajuan mereka. Program ini menyimpulkan dengan pengalaman kepimpinan batu kapur di akhir.

Syarat Kemasukan

Pelajar yang ingin masuk secara automatik ke program MBA mesti memenuhi salah satu kriteria berikut:

  • (200 x keseluruhan IPK) skor GMAT {atau GRE setara} ≥ 1020 ATAU
  • (200 x IP dalam 60 jam terakhir) Markah GMAT {atau GRE setara} ≥ 1080

Minimum diterima:

  • GPA - 2.5
  • Skor GMAT - 420
  • Skor GRE - kira-kira 300

(Nilai GMRE atau GRE yang sah selama lima tahun. Skor GRE ditukar kepada setara GMAT.)

Weekend MBA: Tiga atau lebih tahun pascasarjana, pengalaman profesional juga diperlukan.

Pengecualian GMAT / GRE dipertimbangkan jika anda memenuhi salah satu syarat berikut:

  • Pegang ijazah siswazah atau kini didaftarkan dalam program sarjana atau profesional dengan syarat kemasukan yang setara;
  • 3.25 keseluruhan IPK atau 3.5 IPG dalam tempoh 60 jam dari sekolah perniagaan yang diakreditasi AACSB;
  • Dokumentasi bertulis prestasi akademik dan profesional yang menunjukkan kejayaan yang mungkin dalam program siswazah yang ketat (contohnya, CPA, CFP, dll.), Tanggungjawab pekerjaan semasa yang memerlukan kemahiran analisis peringkat tinggi (contohnya, P
  • Minimum 2.5 IPK bersama dengan sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman pascasarjana, pengalaman profesional termasuk tugas pengurusan dan kenaikan pangkat untuk meningkatkan tahap tanggungjawab.
Program diajar dalam:
  • English
Tarikh Akhir Kemaskini Mei 1, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
18 - 30 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
25,000 USD
Weekend MBA, all-inclusive
Deadline
Permintaan Maklumat
for International students
Okt 1, 2019
for International students
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for International students
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan
Okt 1, 2019
for International students
Start Date
Mei 2020
Tarikh tutup permohonan
Mac 1, 2020
for International students
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
for International students
End Date

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Okt 1, 2019
for International students
End Date

Mei 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Mac 1, 2020
for International students
End Date