Master pentadbiran kesihatan

J. Mack Robinson College of Business - Georgia State University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master pentadbiran kesihatan

J. Mack Robinson College of Business - Georgia State University

Sarjana Pentadbiran Kesihatan

MBA / LLM akan memberi pengetahuan teori asas yang diperlukan untuk membangunkan sebagai pengurus dalam pelbagai perniagaan penjagaan kesihatan dan organisasi.

Tuisyen dan yuran adalah $ 36,000 penduduk Georgia dan $ 88,800 bagi penduduk-Georgia bukan (Tuisyen dan yuran adalah anggaran dan tertakluk kepada perubahan).

Kursus yang ditawarkan setiap petang / malam setiap minggu, dengan dua kursus back-to-back dalam gaya kohort. Bergantung kepada sama ada sepenuh masa atau beban kerja sambilan yang dipilih, pelajar biasanya mengambil 1,5-3 tahun untuk bergraduat. Pelajar sambilan biasanya terdapat di kampus suatu petang untuk mengambil dua kursus Kesihatan Pentadbiran back-to-back, manakala pelajar sepenuh masa mengambil MBA kursus tambahan pada waktu malam atau pada hari Sabtu. Kemasukan ke MBA / LLM adalah sangat kompetitif. Kami mencari calon-calon yang bermotivasi dengan rekod menunjukkan pencapaian akademik. Pemohon mestilah mempunyai ijazah sarjana muda selama empat tahun dari kolej yang diiktiraf atau universiti.

Lokasi: Kampus pusat bandar dan Alpharetta Pusat

Kemasukan Syarat

Melengkapkan permohonan dalam talian bersama-sama dengan bayaran permohonan $ 50. Pemohon boleh mengemukakan sama ada GMAT atau GRE skor.

Satu salinan rasmi transkrip bagi semua kerja kolej sebelumnya diperlukan daripada setiap institusi sebelum ini dihadiri. Setiap transkrip mestilah dalam sampul surat daripada institusi yang ditutup dengan meterai rasmi institusi itu dan hendaklah dihantar belum dibuka oleh pemohon dengan seluruh paket permohonan. Jika dasar institusi yang tidak membenarkan untuk menghantar transkrip rasmi kepada pemohon untuk digunakan dengan aplikasi sendiri berjaya, transkrip boleh dihantar terus ke Pejabat Siswazah Pengambilan dan Perkhidmatan Pelajar menggunakan alamat yang diberikan di sini. Dalam hal ini, pemohon perlu menyatakan dalam permohonan itu bahawa transkrip akan dihantar secara berasingan mengikut tarikh akhir yang sesuai.

Permohonan sarjana mengandungi dua soalan naratif. Jawapan kepada soalan-soalan ini hendaklah ditaip. Anda mempunyai peluang untuk menjawab soalan-soalan ini sebagai sebahagian daripada proses permohonan online. Wawancara menilai bukan sebahagian daripada proses permohonan bagi kebanyakan program, jadi ia adalah penting bahawa pemohon melengkapkan esei ini dengan cara yang menyeluruh dan bertimbang rasa.

Esei adalah peluang kepada pemohon untuk melaporkan diri kepada Jawatankuasa Kemasukan Sarjana. Ia menyediakan satu cara untuk menonjolkan kualiti yang berkaitan dengan kejayaan dalam program perniagaan siswazah yang mungkin tidak jelas dalam skor ujian dan prestasi akademik lalu.

Mulakan setiap jawapan di muka surat yang berasingan dan menunjukkan surat dan / atau bilangan soalan di bahagian atas setiap halaman. Meletakkan nama penuh anda di bahagian atas setiap halaman. Sila menghadkan setiap tindak balas kepada 500 perkataan ditaip dan dua jarak.

Nota: esei ini diperlukan untuk program semua sarjana.

Terdapat dua bahagian untuk bahagian ini.

 1. Jelaskan matlamat jangka pendek dan kerjaya jangka panjang anda selepas menamatkan program ini. Apakah ciri-ciri yang anda mempunyai yang akan membuat anda patut yang baik untuk matlamat ini?
 2. Lengkapkan satu daripada yang berikut (Jangan melebihi 500 patah perkataan.):
  1. Saya sentiasa mahu ...
  2. Apa yang menjadikan anda unik?
  3. Pengajaran paling besar yang pernah saya belajar adalah ...
  4. Mengapa anda memilih tahap ini?

Nota: Artikel ini adalah pilihan bagi program semua sarjana.

Sila berikan maklumat tambahan mengenai diri anda yang tidak dilindungi di tempat lain dalam permohonan ini tetapi yang anda percaya adalah sesuai dan relevan kepada penilaian permohonan anda.

Semua pemohon mesti termasuk Resume dikemaskini dengan aplikasi.

Satu tahun pengalaman kerja yang diperlukan untuk program Flex MBA, dan manakala pengalaman kerja tidak diperlukan bagi program Sarjana Khusus di Robinson, ia adalah pilihan. Kami percaya bahawa perbincangan akan lebih kaya berdasarkan keupayaan pelajar kita untuk berkongsi pengalaman kerja profesional mereka dalam contoh-contoh dan senario. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah mengambil perhatian pengalaman kerja purata lima hingga enam tahun daripada pemohon diterima.

Satu huruf profesional cadangan diperlukan untuk Satu Tahun, Eksekutif MS, dan Sarjana pemohon Cukai. Pemohon kepada MBA Fleksibel atau program khusus Sarjana lain yang tidak dikehendaki untuk mengemukakan surat sokongan, tetapi dialu-alukan untuk berbuat demikian. Surat cadangan boleh dikemukakan melalui proses permohonan dalam talian atau dalam sampul surat yang bertutup dari Penentu itu; recommenders mesti menandatangani nama mereka di seluruh bahagian yang dimeteraikan belakang sampul surat. Surat cadangan hendaklah dikemukakan belum dibuka dengan seluruh paket permohonan. Mereka tidak boleh dikaji semula oleh pemohon pada bila-bila masa. Seseorang pemohon yang tidak mahu mengetepikan akses kepada surat cadangan hendaklah mengaturkan untuk Penentu untuk menyediakan dia atau salinan.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 3 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
36,000 USD
bagi penduduk Georgia, 88800 USD untuk penduduk bukan Georgia
Locations
Amerika Syarikat - Atlanta, Georgia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Atlanta, Georgia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat