Master eksekutif pentadbiran perniagaan

IPMI International Business School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master eksekutif pentadbiran perniagaan

IPMI International Business School

Ini adalah program teras IPMI Business School. Program ini, dengan penambahbaikan yang berterusan, telah berjalan selama dua puluh tahun dan menghasilkan beberapa pengurus profesional dan pemimpin. Ciri-ciri utama program ini adalah:

Harvard Business School Kaedah Case-Study

Kurikulum IPMI Business School telah biasa dengan cepat kepada perubahan konsep dan amalan dalam perniagaan. Seperti Harvard Business School, IPMI Business School adalah terutamanya sekolah perniagaan kes-kajian dengan kajian kes dari Harvard, INSEAD dan IPMI Business School sendiri. Penggunaan kes atau nisbah antara kes dan rangka kerja konsep berbeza-beza bergantung pada mata pelajaran dan program kursus.

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) menangkap kerumitan dan kesamaran yang wujud dalam membuat keputusan dunia sebenar dan pelaksanaan di dalam kelas melalui kajian kes dan bukannya melalui ceramah-ceramah sahaja. Perbincangan kelas situasi perniagaan hayat nyata memberi petunjuk kepada pelajar untuk mengenal pasti masalah dari sudut yang berbeza dan memberi perspektif yang sempurna. Begitu juga, ia membolehkan para pelajar untuk membangunkan analisis dan masalah kuat penyelesaian & kemahiran membuat keputusan. Di samping itu, ia juga menyediakan pelajar dengan kemahiran yang boleh digunakan untuk memahami dinamik perniagaan.

Penghantaran English

Kelas IPMI Business School disampaikan dalam bahasa Inggeris yang menyediakan pelajar dengan kemahiran yang sesuai dan menggalakkan keyakinan dalam persekitaran perniagaan antarabangsa.

Cemerlang Kurikulum

Kurikulum IPMI Business School telah biasa dengan cepat kepada perubahan konsep dan amalan dalam perniagaan. Seperti Harvard Business School, IPMI Business School adalah terutamanya sekolah perniagaan kes-kajian yang menggunakan kajian kes dari Harvard, INSEAD dan IPMI Business School sendiri.

Pembelajaran di Kumpulan

Pembelajaran dalam Pengajian Kumpulan juga merupakan sebahagian daripada kurikulum. Idea dan pengalaman akan ditukar dan dikongsi dalam kelas. Pelajar-pelajar akan belajar untuk menyusun hujah-hujah mereka untuk meluahkan perasaan dengan kejelasan dan fleksibiliti ke arah sikap dan pendapat orang lain - persediaan yang tidak ternilai untuk menangani keadaan yang mungkin berbangkit dalam kerjaya masa depan mereka.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Contact school
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Indonesia - Jakarta
Tarikh mula : Contact school
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Contact school
Indonesia - Jakarta
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat