Master eksekutif pentadbiran perniagaan

Umum

Penerangan Program

Sekolah Perniagaan bertujuan untuk melahirkan graduan yang berkualiti tinggi yang akan dapat untuk meletakkan diri mereka di kedudukan teratas kedudukan dalam syarikat-syarikat tempatan dan global. Sekolah ini menawarkan kedua-dua program ijazah sarjana muda dan pasca.

Pada peringkat siswazah, Sekolah itu menawarkan Executive MBA (EMBA) Program bertujuan untuk profesional yang bekerja yang berinteraksi dengan fasilitator kursus untuk mendapatkan pengetahuan tentang amalan perniagaan semasa. Sekolah Perniagaan menggabungkan amalan terbaik daripada ahli akademik dan industri untuk dan bertujuan untuk memberikan amalan perniagaan kontemporari untuk graduannya.

SYARAT KEMASUKAN

Pengalaman bekerja: pengalaman kerja profesional Minimum 2 tahun

Kelayakan akademik:

  • GPA minimum 2.00 (atau kelas / bahagian ketiga) dalam Ijazah Sarjana Muda dengan:
  • GPA minimum 2.5 kedua-dua dalam SSC dan HSC peperiksaan atau yang setaraf,
  • Atau, Sekurang-kurangnya satu GPA 2.00 tetapi GPA agregat 6.00 SSC dan HSC,
  • Atau, O'Level dalam 5 mata pelajaran dengan GPA minimum 2.50 & A'Level dalam 2 mata pelajaran dengan sekurang-kurangnya GPA 2.00 (A = 5, B = 4, C = 3, D = 2, E = 1)
  • Atau, Purata 450 markah daripada 800 di GED dengan lima mata pelajaran (melaung 410 di mana-mana subjek tidak dibenarkan)
  • Atau, Sons / anak-anak perempuan pejuang kemerdekaan dengan GPA agregat 5.00 SSC dan HSC.

STRUKTUR PROGRAM

EMBA
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Canadian University of Bangladesh (CUB) is a new university. Yes it is newly established (January, 2016), but it is also a totally new breed of university, too. What makes Canadian University unique? ... Baca lebih lanjut

Canadian University of Bangladesh (CUB) is a new university. Yes it is newly established (January, 2016), but it is also a totally new breed of university, too. What makes Canadian University unique? It’s application based. That means that “we teach by demonstrating; we learn by doing”. Our approach to education, in that respect, very much follows the North American Model. Baca Ringkas