Baca keterangan rasmi

Program Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sistem Maklumat (90 ECTS) adalah program ijazah Sarjana ditawarkan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Ia membawa kepada ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam teknologi maklumat perniagaan secara rasmi dipanggil Sarjana Pentadbiran Perniagaan.

Matlamat program ini adalah untuk meluaskan kemahiran pakar ICT untuk menguruskan projek-projek pembangunan ICT perniagaan yang didorong dan mengurus perkhidmatan ICT dalam persekitaran kerja antarabangsa. Memahami proses perniagaan global dan prinsip pengurusan menjadi kecekapan utama setiap pelajar. Keupayaan untuk aktif mencari penyelesaian yang baru dan inovatif untuk bertindak balas kepada perubahan keperluan perniagaan dan persekitaran teknologi juga membentuk sebahagian daripada profil kecekapan akhir pelajar. Program ini disasarkan kepada pelajar yang bekerja dalam kajian dan oleh itu jam pertemuan dijadualkan pada waktu malam atau di hujung minggu. Pencapaian program ini mengambil masa 2 tahun dari seorang pelajar separuh masa.

Profil Program Ijazah dalam Pengurusan Sistem Maklumat

Program Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sistem Maklumat (ISM) menyediakan industri ICT dengan profesional berkualiti tinggi memahami prinsip-prinsip perniagaan dan mempunyai kecekapan semua pusingan diperlukan untuk berjaya menguruskan projek-projek pembangunan ICT antarabangsa yang besar atau perkhidmatan ICT yang berterusan.

Setelah tamat pengajian anda akan dianugerahkan ijazah diiktiraf di peringkat antarabangsa dikenali sebagai Sarjana Pentadbiran Perniagaan. Profesional yang mempunyai ijazah yang dikehendaki oleh syarikat antarabangsa, syarikat mengejar luar pesisir dan penyumberan luar atau lain-lain jenis kerjasama meliputi beberapa negara.

hasil pembelajaran utama Program Ijazah

ISM meluaskan kemahiran pakar ICT untuk menguruskan perniagaan yang didorong oleh projek-projek pembangunan ICT dan mengurus perkhidmatan ICT dalam persekitaran antarabangsa. Memahami proses perniagaan global dan prinsip pengurusan menjadi kecekapan utama setiap pelajar ISM. carian aktif untuk penyelesaian yang baru dan inovatif untuk bertindak balas kepada keperluan perniagaan yang berubah-ubah dan persekitaran teknologi tergolong dalam profil kecekapan akhir pelajar.

Pertumbuhan profesional

ISM menyediakan anda dengan peluang yang praktikal untuk melanjutkan kecekapan peribadi anda kepada peringkat pengurusan dan renewer dalam bidang ICT antarabangsa.

Graduan ISM mampu meneruskan kerjaya dalam kedudukan yang pelbagai, seperti:

  • Pengurus IT Perniagaan membangunkan strategi ICT sejajar dengan strategi perniagaan
  • Pengurus Program IT untuk projek-projek pembangunan yang besar
  • Perkhidmatan IT Development Manager menguruskan perkhidmatan global
  • Bebas Perunding Strategi ICT khusus dalam usaha pengantarabangsaan
  • Usahawan menyasarkan pasaran ICT global

tema semester

Kajian boleh dijalankan dalam 2 hingga 3 tahun (4 hingga 6 semester) sebagai pelajar sambilan atau lebih cepat sebagai pelajar sepenuh masa. Mesyuarat muka-ke-muka dan bilik darjah berlaku terutamanya pada waktu petang pada hari-hari bekerja. Pada semester pertama dan kedua terdapat 2 hingga 3 mesyuarat dalam seminggu dan kemudian kira-kira 2 hingga 8 mesyuarat dalam sebulan bergantung kepada pelan kajian peribadi. Kajian bermula dengan kajian teras terdiri daripada metodologi dan kursus kepimpinan dan kursus yang lebih khusus tentang hubungan perniagaan dan ICT. Dengan memilih kajian elektif dan subjek tesis Sarjana pelajar lanjut boleh mengkhusus dalam pengurusan pembangunan perkhidmatan atau pengurusan program. Pelajar-pelajar digalakkan untuk memulakan kerja tesis secepat subjek yang sesuai ditemui. Kajian bebas pilihan boleh dipilih dari set multi-disiplin besar kursus peringkat master terdapat di HAAGA-HELIA dan dijalankan mengikut perancangan kajian peribadi.

Kelayakan untuk memohon kepada tahap tahap Master program memerlukan: yang ini Sarjana Muda (atau lebih tinggi) Ijazah dalam bidang yang setaraf dan sekurang-kurangnya tiga tahun (36 bulan) pengalaman kerja yang relevan untuk siap selepas memuktamadkan Sarjana Muda.

Pengalaman kerja

Apa-apa pengalaman kerja hendaklah diperolehi tidak lewat daripada 31 Julai 2017 bagi tempoh permohonan musim bunga. sijil Kerja mesti mempunyai permulaan dan tarikh akhir pekerjaan dan huraian kerja ringkas. Jika pemohon telah bekerja sambilan, sijil kerja mesti jelas menyatakan bilangan jam kerja sebulan. kerja sambilan akan ditukar menjadi setara sepenuh masa seperti yang 150 jam atau 20 hari kerja penuh (sekurang-kurangnya 7 jam setiap hari) sesuai dengan satu bulan kerja. Pengalaman kerja tidak perlu dilakukan secara berterusan atau diperolehi bekerja untuk majikan yang sama. Pengalaman kerja hanya akan diterima jika ia disahkan oleh suatu perakuan yang disediakan oleh majikan.

Keusahawanan akan diterima sebagai pengalaman kerja jika pemohon boleh mengemukakan sijil yang membuktikan bahawa dia sedang atau telah dilindungi di bawah skim YEL atau pencen MYEL berkanun untuk usahawan. Tiada tempoh penempatan kerja amali atau pembelajaran on-the-job termasuk dalam ijazah digunakan untuk memohon akan dikira untuk pengalaman kerja. khidmat negara tentera atau bukan tentera atau cuti penjagaan kanak-kanak tidak akan dikira ke arah pengalaman kerja. Jumlah mata pengalaman kerja diberikan untuk hubungan pekerjaan serentak tidak boleh melebihi jumlah yang diberikan untuk pekerjaan sepenuh masa. Mereka yang memohon dengan kelayakan selesai di luar Finland perlu mengemukakan sijil kerja oleh 31 Jan, 2017 pada 15:00.

Tuisyen 9500 E
Pelajar penginapan (inc. Air dan elektrik) 300 E / bulan
Makanan 150-250 E / bulan
pengangkutan 50 E / bulan
Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Haaga-Helia University of Applied Sciences »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Duration
3 - 6 
Sambilan
Price
9,500 EUR
setiap tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date