The Kelley-Manchester Global MBA

Kajian dengan dua buah sekolah perniagaan elit

MBA sambilan ini disampaikan oleh Kelley School of Business yang berpangkalan di Amerika Syarikat, pemimpin dunia dalam penyampaian MBA dalam talian, dan Perikatan Perniagaan Manchester Alliance, sebuah sekolah perniagaan 30 teratas dengan enam pusat di seluruh dunia. Bersama-sama, sekolah menawarkan warisan gabungan hampir 150 tahun inovasi dalam pendidikan perniagaan dan pengurusan.

MBA Global Kelley-Manchester menggabungkan pengajaran MBA dalam talian terbaik dunia dengan pembelajaran mendalam dan bersemuka di 8 lokasi global.

Sebagai tambahan kepada pembelajaran dalam talian, MBA fleksibel ini meliputi 18 hari pengajaran tersebar di tiga kediaman bengkel (ditambah bengkel lima hari pilihan di Washington DC).

penghantaran blended

MBA Global Kelley-Manchester menggabungkan pengajaran MBA dalam talian terbaik dunia dengan mengajar secara mendalam dan bersemuka di 8 lokasi global. Hasilnya ialah MBA fleksibel yang adalah satu pengalaman yang benar-benar antarabangsa.

jadual bengkel

Semester 1: 6 hari di Kelley School of Business di Bloomington, Indiana

Semester 2: 6 hari di mana-mana pusat global Alliance MBS *

Semester 3: Semua dalam talian atau dalam talian + bengkel polisi awam 5 hari kediaman di Washington DC

Semester 4: 6 hari di mana-mana pusat global Alliance MBS *

* AMBS juga menawarkan pilihan pilihan yang termasuk bengkel 3 hari di Washington DC.

Pembelajaran dalam talian

Separuh daripada kursus yang Kelley-Manchester Global MBA disampaikan talian ini dengan Kelley Sekolah Perniagaan, Indiana - pemimpin dunia dalam pembelajaran dalam talian. kurikulum yang ketat Kelley adalah disampaikan secara dalam talian dalam, format interaktif fleksibel yang bekerja untuk profesional yang sibuk, jadi anda boleh memajukan kerjaya anda semasa anda terus menguruskan tanggungjawab lain dalam hidup anda. Anda akan belajar dari fakulti yang dihormati yang sama yang mengajar tentang program kediaman Sekolah - pemenang anugerah, guru yang boleh diakses yang akan mengisi semula pemikiran anda terhadap perniagaan. Kelley juga akan menyampaikan satu kelas dari Washington DC, menyediakan pengalaman mendalam yang baik.

Pembelajaran bersemuka

Separuh daripada kursus yang Kelley-Manchester Global MBA disampaikan oleh Alliance MBS. Kursus-kursus ini biasanya termasuk bengkel tiga hari yang intensif yang disampaikan oleh fakulti paling kanan kami - peluang untuk melangkah dari pekerjaan hari anda dan melibatkan diri dalam dunia perniagaan global.

Sejak membuka pintu kami pada tahun 1965 sebagai salah satu sekolah perniagaan pertama di UK, kami telah menetapkan diri kita selain dengan memberi tumpuan kepada 'pembelajaran dengan melakukan'. pendekatan yang praktikal kami mengajar MBA untuk memohon teori untuk hidup cabaran perniagaan, berfikir secara kreatif dan menjadi pemimpin pendapat.

Penyerapan Global

Anda boleh mempelajari pilihan elektif MBS di pilihan enam pusat global: Dubai, Hong Kong, Manchester, São Paulo, Shanghai dan Singapura. Ini adalah peluang untuk belajar bersama dengan minda dinamik dari seluruh dunia dan membuat hubungan yang berharga. Anda akan mendapat perspektif yang segar dan meneroka cara-cara baru menjalankan perniagaan. Selain itu, semata-mata untuk MBA bersama ini, anda akan berpeluang untuk belajar di kampus Kelley di Bloomington, Indiana dan Washington DC.

Syarat kemasukan

Kemasukan adalah kompetitif dan kita mengambil pandangan holistik apabila kita menilai calon. Kami sedang mencari MBA yang paling berbakat dengan potensi tertinggi.

Kami bukan hanya mencari calon dengan pengalaman paling atau skor ujian terbaik. Kami menggunakan pelbagai kriteria untuk menilai aplikasi, termasuk kepercayaan akademik, perkembangan karir yang cepat, ciri kepimpinan dan bakat keusahawanan. Kami juga menilai potensi anda untuk menyumbang dan meningkatkan kepelbagaian profesional dan budaya kelas anda.

Keperluan kemasukan sepintas lalu

 • Pengalaman bekerja selepas lulus minimum tiga tahun dengan perkembangan dan pencapaian kerjaya yang konsisten
 • Ijazah Sarjana Muda atau bersamaan antarabangsa
 • Memuaskan skor Ujian Kemasukan GMAT® dan GRE® atau Manchester
 • Kelayakan perakaunan profesional (Kewangan didorong laluan sahaja)
 • Kemahiran profesional dan kecekapan
 • Pendedahan antarabangsa (bernilai)
 • Pengalaman keusahawanan (dihargai)
 • Pemain pasukan yang kuat
 • kemahiran komunikasi yang cemerlang
 • Kecerdasan emosi dan kualiti peribadi
 • Bukti kecekapan bahasa Inggeris (dinilai sepanjang proses kemasukan)

Laluan masuk untuk pemohon tanpa ijazah

Jika anda tidak mempunyai ijazah, mungkin mungkin mendapat tempat tanpa kelulusan akademik formal yang ditentukan.

Program diajar dalam:
English
Cina
The University of Manchester, China Centre

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh The University of Manchester, China Centre »

Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Duration
Sambilan
Price
65,000 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date