MBSC MBA Penuh Masa

Umum

Penerangan Program

Sesiapa sahaja boleh melakukan MBA. Walau bagaimanapun, hanya sedikit peserta yang berpusat. Kami adalah salah satu daripada satu dan satu-satunya di rantau ini berdasarkan metodologi Pemikiran dan Tindakan Keusahawanan Unik (ETA) Babson, yang membolehkan pelajar "melepaskan potensi keusahawanan mereka" melalui pembelajaran berpusat peserta (PCL) dan menjadi agen perubahan.

MBSC" src="//cdn02.masterstudies.com/element_db/41/41994_Screen_Shot_2017-02-28_at_9.42.42_PM.png" alt="MBSC" />

MBSC MBA PERBEZAAN

Direka melalui Kerjasama Global

Direka oleh Babson, pemimpin dunia dalam pendidikan Keusahawanan, program ini disesuaikan dengan realiti Kerajaan oleh MBSC Fakulti yang berpusat di dalam negara, berinteraksi dan memberi nasihat kepada komuniti perniagaan, dan secara aktif terlibat dalam penciptaan dan pembangunan ekosistem keusahawanan di KAEC dan rantau ini. Program MBA di Saudi melancarkan Vision2030, yang menggalakkan agensi keusahawanan bersama-sama dengan mewujudkan kesan positif sosial

Model Pembelajaran Tindakan

MBA direka untuk memberi para peserta kemampuan untuk mengimbangi asas perniagaan dengan minda keusahawanan dan mampu mengatasi masalah-masalah yang tidak menentu, mengubah persekitaran ekonomi. Falsafah terasnya ialah Pemikiran dan Tindakan Keusahawanan (ETA), satu kaedah pengajaran yang dicetak oleh Babson. ETA membantu peserta mengatasi kekaburan dan mewujudkan nilai ekonomi dan sosial di mana sahaja mereka pergi.

Pembelajaran Berpusat Peserta (PCL)

Di MBSC , kami menggunakan metodologi berpusat peserta yang meletakkan pelajar di tengah-tengah aktiviti dalam bilik darjah. PCL membolehkan para peserta memperoleh set kemahiran yang unik (kepimpinan, kerja berpasukan, kemahiran pengurusan global, dan lain-lain) menerusi tindakan dan refleksi. Peserta belajar sama ada cara membuat inovasi dan bagaimana untuk membawa inovasi, dan bukan hanya tentang inovasi.

Fakulti Berorientasikan Perniagaan Berbakat

Fakulti kami melalui latihan yang ketat di Babson College. Program latihan eksklusif ini membolehkan fakulti menyesuaikan diri dengan gaya kurikulum dan pengajaran kami kepada realiti Kerajaan dan rantau ini. Sebaliknya, ini membantu para peserta mengembangkan proses pemikiran yang membosankan, belajar untuk mengimbangi tindakan dan eksperimen dengan analisis yang ketat dan pemahaman yang mendalam mengenai asas-asas perniagaan dan membezakan apabila mod pemikiran lebih memuaskan daripada yang lain.

KURIKULUM TERUS

Program ini direka untuk memberi anda alat canggih untuk memahami dan mengukur prestasi sesebuah organisasi, dan projek perniagaan dalam organisasi tersebut. Selain itu, kurikulum teras memberikan anda kemahiran peribadi yang anda perlukan untuk mengamalkan sikap keusahawanan dan gaya kepimpinan keusahawanan. Kombinasi kemahiran keras (teknikal, persekitaran yang boleh diramalkan) dan kemahiran lembut (peribadi, sesuai untuk persekitaran yang tidak menentu) membolehkan anda membawa inovasi yang mewujudkan nilai ekonomi dan sosial. Di samping itu, ia menyediakan latihan dalam kemahiran interpersonal yang diperlukan untuk mengguna pakai pemikiran dan tindakan keusahawanan.

PENGALAMAN TANDA TANDATANGAN

Berdasarkan kaedah unik Pemikiran dan Tindakan Keusahawanan (ETA) Babson, MBSC MBA menggabungkan Pengalaman Pembelajaran Tanda Tangan (SLEs) ke dalam kurikulum untuk membangunkan pemimpin keusahawanan. SLE adalah jemputan untuk membangunkan projek peribadi dan menguji kemungkinannya dalam satu daripada empat domain: keusahawanan yang berdiri sendiri, keusahawanan sosial, pembangunan perniagaan keluarga, dan usaha korporat. Setiap pelajar memilih domain pilihannya dan membangunkan perniagaan yang realistik dan layak yang mereka akan melancarkan, mengurus dan mengembangkan.

MATLAH PELAJAR MBA

  • Pengetahuan Fleksibel dalam Disiplin
  • Pemikiran Keusahawanan
  • Nilai, Konteks, dan Kepimpinan dalam dunia yang pelbagai
  • Penalaran dan Berkomunikasi dengan Kaedah dan Teknologi Kuantitatif

PILIHAN FLEKSIBEL

Dua format telah direka untuk memenuhi keperluan dan keinginan pelajar kami, termasuk kewajipan keluarga mereka. Tidak kira mana dua program MBSC berfungsi dengan baik dalam jadual dan pengalaman anda, anda pasti dapat memperoleh kurikulum teras yang sama dari fakulti yang sama yang menjadikan program MBSC MBA sebagai pengalaman pendidikan yang unik.

MBA sepenuh masa

Kelas untuk program MBA Sepenuh Masa bermula pada bulan September dan anda akan melengkapkan ijazah anda 15 bulan kemudian pada bulan Disember. Pelajar biasanya bertemu 4 hari seminggu dari Isnin hingga Khamis. Hari yang tipikal untuk pelajar MBA Sepenuh Masa akan termasuk menghadiri kelas, bertemu dengan kumpulan untuk bekerja di projek, mengambil bahagian dalam kelab dan organisasi yang anda adalah sebahagian daripada, dan menghubungkan dengan pelajar MBA yang lain melalui kursus elektif dan projek rendaman.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

MBSC aims to develop a new generation of transformative leaders who think creatively and act boldly. The Kingdom needs more job creators and not just job consumers. MBSC is designed to fill this void ... Baca lebih lanjut

MBSC aims to develop a new generation of transformative leaders who think creatively and act boldly. The Kingdom needs more job creators and not just job consumers. MBSC is designed to fill this void by creating Entrepreneurs of All Kinds (EAK®). Baca Ringkas