MBA

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ringkasan kursus

MBA inovatif kami direka untuk profesional perniagaan yang bercita-cita tinggi - dan para siswazah terbaru dari mana-mana disiplin - yang tidak mahu menunggu sehingga mereka mempunyai pengalaman kerja yang luas sebelum mengambil langkah pertama ke arah kerjaya pengurusan.

Mengasingkan anda dalam pasaran pekerjaan yang kompetitif, anda akan lulus dengan pengalaman langsung dari latihan selama tiga bulan dan pengetahuan perniagaan holistik, keupayaan dan kepakaran digital canggih yang dikehendaki oleh majikan hari ini.

Dalam persekitaran perniagaan global yang pesat, majikan menuntut para graduan berprestasi tinggi yang mahir secara digital dengan pemahaman yang canggih mengenai perniagaan dan konteksnya yang berubah-ubah, yang merentasi disiplin perniagaan tradisional yang merangkumi sumber manusia, pengurusan dan pemasaran. Untuk berjaya anda memerlukan pendekatan 'gambaran besar'. Anda mesti berupaya menyesuaikan diri dengan model perniagaan baru muncul, mewujudkan perusahaan baru, mengetuai dan menguruskan orang dengan berkesan dan memperbaiki proses dengan penyelesaian digital.

Di Westminster Business School, kami menyedari bahawa para profesional perniagaan masa depan memerlukan kemahiran pembangunan teknikal dan peribadi yang lengkap - lebih bertanggungjawab, berdaya tahan, dapat disesuaikan dan serba boleh dari sebelumnya. Matlamat kami adalah untuk membantu anda menjadi pemimpin dan usahawan yang cita-cita, seseorang yang boleh menambah nilai kepada setiap jenis organisasi. Tetapi kami percaya penting bagi proses transformasi ini untuk bermula lebih awal sebelum anda mempunyai pengalaman kerja yang luas atau telah mengamalkan pemikiran satu majikan atau sektor perniagaan tertentu. Dengan memulakan proses ini lebih awal, lebih mudah untuk mengembangkan kemahiran anda, belajar berfikir di luar kotak, dan secara bebas memimpin perubahan dalam dunia perniagaan - di mana kerjaya anda membawa anda. Ia juga apa hubungan majikan kami memberitahu kami lebih suka.

Menanggapi pasaran yang beralih, MBA Westminster menawarkan pendidikan praktikal yang berorientasikan, lintas disiplin, maju dalam perniagaan moden: ia menggabungkan kekakuan akademik, percepatan pengajaran, pendekatan pengajaran yang merangsang dan pengalaman kepemimpinan perniagaan praktikal, termasuk latihan selama tiga bulan. Kami akan menyokong anda dalam perjalanan anda untuk menjadi sebahagian daripada eksekutif dan usahawan perniagaan yang berjaya.

Kami akan memperkenalkan anda kepada kaedah dan teknologi perniagaan yang terkini dengan cara yang lebih tepat mencerminkan persekitaran korporat dan keusahawanan - melalui mod berskala keupayaan disiplin, membina apa-apa dari inovasi dan pemikiran reka bentuk kepada cabaran kontemporari, kelestarian, kerumitan pengurusan , analisis data dan kewangan. Anda kemudiannya akan menerapkan pembelajaran anda kepada masalah perniagaan berasaskan praktik dan projek perniagaan langsung dan, dengan berbuat demikian, mendapatkan kemahiran lembut yang dicari, seperti kreativiti, pemikiran kritis, ketangkasan peribadi, kesesuaian dan daya tahan.

Menyedari semakin pentingnya teknologi, dan menyediakan anda untuk kerjaya dalam dunia digital 2020, kami akan mengkaji beberapa perkembangan terbaru, termasuk blockchain, data besar, kecerdasan buatan, teknologi awan, AR / VR, inovasi mengganggu, pertumbuhan ekosistem dan ekonomi perkongsian.

Kami mengharapkan para graduan MBA kami untuk meneruskan peranan pengurusan dan kepimpinan dalam korporat, permulaan, PKS, sektor awam dan pertubuhan bukan keuntungan.

Sebab utama untuk belajar bersama kami

 • MBA ini sesuai untuk para siswazah baru-baru ini dan para profesional kerjaya awal yang bercita-cita tinggi dengan tekad untuk meneruskan kerjaya pengurusan.
 • Menjadi perniagaan sedia melalui pengalaman praktikal yang intensif dan kajian dipercepat.
 • Pelaksanaan latihan atau projek selama tiga bulan di rumah atau di luar negara untuk meningkatkan CV anda.
 • Projek perundingan antarabangsa selama seminggu yang berpusat di luar negara dengan syarikat pelanggan.
 • Bengkel pembangunan dan kelas induk kerjaya meningkatkan perspektif global dan kebolehpasaran.
 • Ditunjuk oleh kakitangan yang mempunyai kepakaran dalam pengurusan strategik, keusahawanan, reka bentuk, inovasi, pemasaran, wawasan pengguna, media sosial, operasi, perniagaan digital, psikologi, sumber manusia, tingkah laku organisasi, ekonomi, kewangan, perakaunan dan kepimpinan pengurusan.
 • Pendekatan pengajaran dan pembelajaran yang menggembirakan dengan kajian kes hidup, simulasi, bengkel berperanan berperanan dan hackathon.
 • Melakukan kaedah penilaian, termasuk simulasi, cabaran perniagaan, penyiasatan seluar, padang kumpulan dan persembahan video.
 • Kemudahan yang sangat baik termasuk Dewan Perwakilan MBA, bilik darjah digital dan bilik dagang maya Bloomberg yang terkini.

StockSnap / Pixabay

Struktur kursus

MBA mengikuti naratif yang kuat dengan perjalanan penemuan, bermula dengan diagnosis masalah / masalah perniagaan, reka bentuk penyelesaian inovatif, perendaman dalam aplikasi digital dan pembangunan pemanduan, ketahanan dan diplomasi sebagai sebahagian daripada pertumbuhan peribadi pelajar. Sebagai tambahan kepada penilaian modul, keupayaan yang dipelajari diterapkan semasa projek klien untuk Mindset Keusahawanan, Perundingan Kajian Antarabangsa dan magang Pengurusan dalam Tindakan. Anda akan mempelajari modul penyelesaian masalah dan keupayaan untuk 180 kredit.

Semester 1 (September-Disember)

Kami bermula dengan mempelajari cara menjalankan diagnostik perniagaan, mengembangkan kemahiran anda dalam menganalisis data kewangan, prestasi dan pasaran, serta pemikiran kritis. Anda akan belajar untuk mengenal pasti tanda-tanda prestasi yang kurang baik dan menganalisis masalah perniagaan, menggunakan penilaian anda untuk membuat keputusan yang tepat untuk meningkatkan prestasi pasaran masa hadapan. Kami akan mengkaji bagaimana pemikiran reka bentuk dan kreativiti dapat membayangkan semula model perniagaan dan membantu merangka produk, perkhidmatan dan proses baru. Anda juga akan mendapat pemahaman yang lebih baik tentang sistem maklumat digital dan bagaimana kesan ini terhadap operasi perniagaan, perkhidmatan perniagaan dan prestasi.

 • Diagnosis Perniagaan (20 kredit)
 • Nilai Rekabentuk (20 kredit)
 • Keupayaan Digital (20 kredit)
 • Pemikiran Keusahawanan (10 kredit, minggu blok)

Semester 2 (Januari-April)

Kami beralih kepada struktur perniagaan dan strategi moden dalam dunia yang berubah, serta sifat, tingkah laku dan proses pengurusan yang diperlukan untuk organisasi yang berdaya tahan dan fleksibel. Anda akan mempertimbangkan beberapa cabaran kontemporari yang dihadapi perniagaan, dari merit pertumbuhan global yang mampan kepada perspektif pembangunan perniagaan global dan keperluan kerja yang sensitif dan kolaboratif dalam persekitaran projek multikultural. Anda akan meneliti wawasan terbaru dalam model inovasi dan perniagaan baru, sebelum mengambil bahagian dalam Projek Perundingan Antarabangsa selama seminggu memberi nasihat kepada pelanggan luar negeri untuk menyelesaikan masalah atau masalah strategik.

 • Organisasi Berdaya Berdaya dan Pasukan (20 kredit)
 • Pertumbuhan Global Lestari (20 kredit)
 • Inovasi Strategik dalam Dunia Digital (20 kredit)
 • Perundingan Kajian Antarabangsa (10 kredit, minggu blok)

Semester 3 (Mei-Ogos)

Untuk Pengurusan dalam Tindakan Praktik atau Projek, anda akan menyiasat masalah / isu yang berkaitan dengan inovasi dan / atau pendigitalian untuk organisasi pelanggan di UK atau luar negara - apa-apa dari bagaimana permulaan digital boleh bersaing berbanding saingan digital / konvensional, kepada kesan pendigitalan ke atas operasi dan prestasi organisasi. Ini adalah peluang yang ideal untuk menunjukkan keupayaan dan keupayaan anda untuk 'berfikir di kaki anda'.

Syarat kemasukan

Sekurang-kurangnya ijazah kehormat kelas kedua (2: 1) dalam mana-mana disiplin. Pengalaman kerja tidak diperlukan tetapi dialu-alukan. Pelajar yang berjaya akan menunjukkan dalam pernyataan peribadi mereka cita-cita dan keupayaan untuk cemerlang dalam jawatan pengurusan dalam organisasi korporat besar, perusahaan kecil-sederhana (PKS), atau perusahaan permulaan mereka sendiri. Kami juga boleh membuat temubual pemohon sama ada secara peribadi atau melalui Skype.

 • Pemohon dikehendaki mengemukakan satu rujukan.
 • Sekiranya bahasa pertama anda bukan Bahasa Inggeris anda harus mempunyai IELTS 6.5 dengan sekurang-kurangnya 6.5 dalam tulisan dan bercakap.

Andrea Piacquadio / Peksel

Kerjaya

Di teras MBA berfikiran depan kami, tumpuannya adalah untuk mempersiapkan anda untuk dunia kerja yang pantas, didorong teknologi terkini hari ini, menerusi program yang sangat praktikal dan pengalaman yang disampaikan dalam kerjasama dengan pelbagai organisasi 'pelanggan'.

Diarahkan di tengah-tengah London, berdekatan dengan banyak majikan kebangsaan, antarabangsa dan global bandar, penekanan kami terhadap kemahiran, keupayaan dan sifat - dengan banyak peluang sepanjang kursus untuk memohon keupayaan ini untuk masalah perniagaan yang sebenar - akan memberikan pengalaman kerja langsung kepada meningkatkan CV dan naratif anda apabila memohon jawatan baru. Projek-projek yang diterapkan dan latihan / projek akhir ini bukan sahaja akan mengembangkan rangkaian profesional anda tetapi secara langsung meningkatkan prospek untuk pekerjaan awal selepas tamat pengajian.

Dengan menumpukan kepada kemahiran perniagaan yang sedia ada, keras dan lembut, kami mengharapkan pelbagai majikan untuk berminat dengan graduan kami. Anda akan mempunyai keupayaan dan keyakinan untuk menyesuaikan diri dengan dunia perniagaan yang pesat berubah, yang ditandai dengan pendigitalan, persaingan yang hiper, kekurangan sumber, ketidaktentuan, kerumitan dan gangguan model perniagaan yang berterusan.

Pautan industri

Westminster Business School adalah salah satu pusat terkemuka di London untuk pendidikan perniagaan yang berpusat di tengah-tengah London dan adegan politik, media dan kewangan.

Kakitangan yang kini mengajar di kursus ini mempunyai pengalaman profesional yang luas, meliputi peranan seperti:

 • seorang perunding pengurusan kanan untuk McKinsey & Company
 • seorang pengurus di Savoy Hotel Group
 • pengurus eksport untuk Labaronne-CITAF
 • timbalan pengurus besar Kumpulan Pembangunan Francais QSR
 • sebuah ekuiti dan penganalisis kewangan berstruktur untuk Bergstrom Capital

Peranan pekerjaan

Kursus ini akan menyediakan anda peranan seperti:

 • Pemimpin rekabentuk perniagaan
 • Pengurus Pembangunan Perniagaan
 • Penganalisis Perniagaan / Kewangan
 • Pengurus CMS
 • Pengurus CRM
 • Pengurus pemasaran digital
 • Pemilik produk digital
 • Perunding pengurusan
 • Penyelesaian arkitek
 • Usahawan permulaan
 • Pengurus UX

Majikan siswazah

Graduan dari Westminster Business School telah mendapat pekerjaan di organisasi termasuk:

 • Amazon
 • Citibank
 • Lembaga Kawalan Kewangan
 • Paribas
 • Santander
 • Sberbank
 • Société Générale
 • Standard Chartered
 • Forum Ekonomi Dunia
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Baca lebih lanjut

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Baca Ringkas