MBA

Umum

Penerangan Program

The Richmond University MBA bertujuan untuk menyampaikan program yang akan melengkapkan pelajar dengan syarikat-syarikat kecekapan utama yang diperlukan dan kemahiran kritis yang nilai organisasi global di atas semua. Ini termasuk keupayaan untuk bekerjasama dan memimpin pasukan lintas fungsi dan pelbagai kebudayaan, untuk menjana dan melaksanakan perniagaan dengan penyelesaian inovatif serta melibatkan pihak berkepentingan di semua peringkat.

MBA kami akan membangunkan kepakaran anda sebagai pemimpin pasukan perniagaan dalam persekitaran yang bersifat kolaboratif dan menyokong, membolehkan anda menyertai barisan pemegang MBA yang memperoleh pendapatan yang jauh melebihi purata gaji siswazah dan perkembangan kerjaya yang cepat. Dengan banyak peluang rangkaian dan kerjaya, anda akan mempunyai peluang untuk terus membangunkan kepimpinan perniagaan yang berkesan.

Anda akan dinilai melalui projek individu dan kumpulan. Penilaian meliputi laporan, pembentangan dan pertandingan, yang membolehkan anda mengembangkan kemahiran untuk menguasai pelbagai situasi di dunia pentadbiran perniagaan dan pengurusan perniagaan strategik.


5 sebab utama untuk mempelajari program ini

  • Pengalaman latihan bersepadu untuk menyediakan semua pelajar untuk kerjaya masa depan dalam perniagaan.
  • Membangunkan keupayaan anda untuk mengurus perniagaan dan pasukan secara strategik di tempat kerja.
  • Memperluas keupayaan anda untuk menerapkan metrik dan alat yang digunakan dalam perniagaan untuk analisis kewangan dan kawalan.
  • Dapatkan kemahiran yang diperlukan untuk membuat keputusan dan analisis data (ROI, KPI).
  • Memohon prinsip perniagaan kepada situasi kehidupan sebenar melalui kajian dan projek kes.


Bidang pengajian utama

Seminar Kerjaya yang Berasaskan Kemahiran: Sekolah Perniagaan bekerja rapat dengan Jabatan Hal Ehwal Pelajar Universiti untuk menawarkan satu siri seminar kerjaya berasaskan kemahiran sepanjang tahun akademik di kedua-dua kampus.

Internship Bersepadu: Program pascasiswazah kami bertujuan khusus untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang yang berkaitan dan selaras dengan ini, semua pelajar MBA kami boleh menjalankan latihan melalui Kerjaya


Selepas anda lulus

Laluan Kerjaya
American Express, BP, Citroen Algeria, Coca-Cola Servicios de Colombia, Credit Suisse, Glencore India Pvt Ltd, Yayasan Laura Ashley, Merrill Lynch, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered Bank, UBS dan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu

Pendidikan lanjut
PhD, Sekolah Reka Bentuk Parsons - New York, Central St Martins -UAL, London Business School, LSE, dll.


Sokongan Kerjaya

Kami menawarkan sokongan kerjaya dan nasihat melalui Karier kami


Syarat kemasukan

Ijazah pertama dalam mana-mana disiplin dengan klasifikasi minimum 2.2 (Kepujian Kelas Kedua Rendah) atau setaraf antarabangsanya.


Keperluan Bahasa Inggeris (Pembicara Bahasa Inggeris Bukan Asli)

  • IELTS 6.0 dengan 5.5 dalam setiap Mendengar, Bercakap, Membaca dan Menulis
  • TOEFL (IBT) 80 keseluruhan dengan Mendengar 19, Membaca 20, Menulis 19, Bercakap 22
  • Pearsons Academic Test of English (PTE) 60 dengan 51 dalam setiap Bacaan, Mendengar, Berbicara dan Menulis
  • Cambridge Bahasa Inggeris: Kemahiran - Tahap C2 atau Tahap C1
Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Richmond is an American International University, established in 1972 and based in West London with two campuses in Richmond Hill and close to Kensington High Street. Since 1981, the university has be ... Baca lebih lanjut

Richmond is an American International University, established in 1972 and based in West London with two campuses in Richmond Hill and close to Kensington High Street. Since 1981, the university has been awarding US Degrees accredited by The Middle States Commission on Higher Education. One of the latest achievement that Richmond is proud to announce, is being granted the power to award students with its own UK degrees starting from August 2018, as a consequence of having been recently granted Taught Degree Awarding Powers (TDAP) by the Privy Council. Baca Ringkas
Kensington , Richmond + 1 Lagi Kurang