Baca keterangan rasmi

Program QMU MBA memenuhi visi Universiti untuk membangunkan idea-idea dan pengaruh. Kami berunding secara meluas dengan majikan dan pakar industri dalam menyediakan kursus ini.

Kita tahu bahawa majikan melihat di luar kelayakan apabila merekrut dan keinginan para pekerja dengan pengalaman sebenar. Serta penglibatan biasa dengan industri, kursus kami mengambil fokus yang jelas dan konsisten mengenai kepimpinan, pasukan dan dinamik kumpulan, mencabar anda untuk mengambil peranan yang berbeza dalam menyampaikan objektif. Dalam persekitaran perniagaan global yang sentiasa berubah-ubah, MBA ini akan membangunkan keupayaan anda untuk menggunakan pengetahuan anda dengan berkesan di tempat kerja dan kritis dalam dinamik kumpulan berprestasi tinggi dan pasukan.


Anda akan belajar pelbagai modul dan kami telah digantikan disertasi tradisional dengan, perniagaan tertumpu projek berpusatkan pelajar yang membolehkan anda untuk menyiasat, reka bentuk dan melibatkan diri dengan perniagaan luar.

  • Terdapat satu projek praktikal bukannya disertasi. Pelajar dicabar untuk penyelidikan, merancang, mengurus dan menilai projek bersempena dengan perniagaan atau organisasi luar, yang membolehkan mereka untuk membangunkan kemahiran kerjaya meningkatkan, keyakinan dan peluang pekerjaan.
  • mencerminkan amalan kerja kontemporari, pengajaran dan penilaian kami mengambil kumpulan dan pasukan fokus yang kuat.
  • Saiz kelas adalah benefisial kecil: ia membolehkan pelajar untuk bekerja rapat dengan rakan-rakan pelajar dari pelbagai latar belakang dan membolehkan pensyarah untuk membangunkan hubungan yang kukuh dengan para pelajar. Kohort kecil pelajar juga membolehkan penyertaan dalam lawatan tetap dan acara.

Pengajaran, pembelajaran dan penilaian

Anda akan mengikuti kuliah dan seminar, bekerja dalam kumpulan dan menjalankan pembelajaran kendiri. Anda akan dijangka untuk mengambil bahagian dalam perbincangan, membangunkan idea-idea dan melibatkan diri dengan pembelajaran melalui pengalaman. kaedah penilaian termasuk laporan pengurusan, esei, perbincangan berasaskan web, pantulan pada amalan dan kerja kumpulan dengan persembahan. A bahagian tengah pengalaman kursus ini ialah penglibatan biasa dengan industri, melalui lawatan tertentu, penceramah jemputan dan acara semuanya yang akan memberikan pandangan yang berharga ke dalam amalan, trend kontemporari dan pemikiran. Saiz kelas biasanya 10-30.

Hubungan dengan badan-badan industri / profesional

Kami bekerja secara berterusan dengan pelbagai organisasi perniagaan dan perkhidmatan awam, dan juga sektor ketiga, pemimpin perniagaan individu dan pakar-pakar industri untuk membangunkan kursus kami. Ini memastikan bahawa bersama-sama dengan asas tidak teori yang mendalam, kursus-kursus yang berakar umbi dalam amalan relevan dan industri. Padang anda berlangsung, anda akan mendengar daripada pensyarah jemputan, mengambil bahagian dalam lawatan ke pelbagai industri dan organisasi, dan melibatkan diri dalam pelbagai peluang rangkaian lain dengan kakitangan dan pakar-pakar industri. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini kita telah terlibat dengan: Diageo; Pusat Warisan New Lanark dan Hotel; Nairns; AG Barr (Irn-Bru); Waldorff Astoria, Edinburgh; Distillery Glenkinchie; restoran Henderson; Isle of Eriska Hotel; Scottish Perkhidmatan Ambulance; Turcan Connell; dan hotel Dakota, untuk menamakan tetapi beberapa.

Modul

International Marketing / Pengurusan Sumber Manusia / Mengarah Strategi untuk pelajar Value Creation / Pengurusan Kewangan / Ekonomi Perniagaan Semua MBA akan mengambil tiga modul lanjutan dalam bidang khusus mereka, sebagai contoh: Family Business Insight (FASA) / Pengurusan Pelancongan Antarabangsa (Pelancongan) / Operasi dan Supply Chain Management (General MBA) / Isu Global dan Cabaran bagi Hospitality Pengurus (Hospitaliti) anda juga akan menyiapkan projek 60 kredit (Impak Perniagaan dan Amalan) memberi tumpuan ke arah pengkhususan anda dalam perkongsian dengan organisasi luar. Ini adalah peluang anda untuk mencari, mencadangkan, merancang, memimpin dan menyampaikan projek yang luaran didorong, manakala membangunkan kemahiran anda amalan reflektif dan perancangan pembangunan peribadi.

Modul disenaraikan di sini adalah betul pada masa cetakan (16 Julai), tetapi tertakluk kepada perubahan. Sekiranya modul perlu berubah, QMU akan berusaha untuk menggunakan usaha yang munasabah untuk memastikan bahawa tidak ada kesan memudaratkan kepada pelajar.

Kerjaya

kursus lepasan ijazah kami direka untuk meningkatkan prospek kerjaya anda dengan membuka pelbagai peluang global. graduan kita mengambil dengan mereka dipertingkatkan employability dan keyakinan sama ada mereka mendapatkan kedudukan dengan sebuah organisasi multinasional, bekerja dalam sektor awam, membuat perniagaan mereka sendiri, mendapat pekerjaan dalam sektor ketiga atau pergi untuk melanjutkan pelajaran.

syarat kemasukan

Secara tradisinya, pelajar pasca siswazah mempunyai ijazah kepujian yang berkaitan dengan perniagaan atau pengalaman yang setaraf dan industri. Kami akan mempertimbangkan graduan yang dapat menunjukkan keupayaan tambahan. Di samping itu kami juga mengalu-alukan permohonan daripada graduan dengan ijazah biasa yang boleh menunjukkan tempoh pengalaman kerja selepas tamat pengajian atau daripada mereka yang mempunyai pengalaman industri yang besar dan komitmen untuk CPD.

Akreditasi pembelajaran terdahulu: Anda boleh diberi pengecualian dari belajar modul atau modul sehingga maksimum 60 mata kredit, dengan syarat anda boleh menunjukkan pencapaian berjaya sepanjang pembelajaran pencapaian Antarabangsa: Di mana ijazah kepujian anda tidak dikaji dalam bahasa Inggeris, anda akan diperlukan untuk menyediakan bukti kemampuan bahasa Inggeris di tidak kurang daripada IELTS 6.5 tanpa komponen individu skor kurang daripada 6.0.

Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Duration
1 - 7 
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date