Read the Official Description

Prague MBA

Dapatkan MBA anda dalam masa hanya 17 bulan dari universiti Amerika berprestij di Prague , persekitaran pembelajaran yang melampaui teori, membolehkan anda menerapkan apa yang telah anda pelajari dalam pengalaman kerja harian anda.

Chapman University dan

Belajar dari dan bekerjasama dengan fakulti dan profesional perniagaan yang terbaik. Menggabungkan pengalaman industri dunia nyata dengan peranan mereka sebagai guru dan sarjana, fakulti bekerja secara individu dengan anda untuk memberikan pengalaman pendidikan yang menarik dan memperkaya. Fakulti Chapman akan berada di lokasi di Prague untuk mengajar lebih dari 60% kursus dalam program ini.

Belajar di Prague, salah satu kota paling indah di dunia dan pusat politik, budaya dan ekonomi Republik Czech. Dengan watak kosmopolitannya, transformasi ekonomi, dan keahlian Czech di Kesatuan Eropah, Prague adalah persekitaran yang ideal untuk mengejar MBA anda.

Mempunyai peluang untuk menggabungkan pengajian anda di California dan Eropah. Chapman menawarkan peluang untuk meningkatkan kurikulum profesional anda, membantu anda mendapatkan tempat di peringkat perniagaan global.


Ciri-ciri - Program MBA Chapman

Kualiti luar biasa program MBM Chapman adalah berdasarkan tiga faktor utama:

1. Akreditasi program MBA

Program MBA Chapman Universiti mempunyai akreditasi yang paling berprestij bagi AACSB (Persatuan untuk Sekolah-sekolah Sekolah Berasaskan Perniagaan). Ia hanya satu daripada 593 sekolah ekonomi dari kira-kira 8,000 sekolah ekonomi di dunia yang mendapat akreditasi yang sama. Di Republik Czech, hanya satu program MBA lain yang mempunyai akreditasi ini. Kualiti program ini juga tercermin dalam akreditasi cepat yang diperolehi dari Persatuan Sekolah MBA Czech (CAMBAS), ahli akses yang mana AAVŠ adalah.

2. Personel

Enam puluh peratus daripada program MBA diajar secara langsung oleh profesor dari Sekolah Perniagaan dan Ekonomi Argyros di Chapman University. Sekolah ini mempunyai pakar terkenal dengan doktor dari Harvard, Princeton, Cornell, dan universiti berprestij lain. Pembezaan kualitatif asas program ini ditunjukkan oleh Dr Vernon L. Smith, 2002 Nobel Perikatan dalam Ekonomi, yang mengambil bahagian dalam pembangunan akademik sekolah ini. Empat puluh peratus daripada program ini diajarkan oleh profesor dari Anglo-American University dengan ijazah saintifik dan pedagogi tertinggi dan tahun amalan dalam bidang kewangan dan perniagaan.

3. Harga

Kami menawarkan keseluruhan program untuk harga 430.000 CZK bersamaan dengan kira-kira 50% dari harga program yang sama yang diajar oleh pakar-pakar yang sama Chapman University di Amerika Syarikat. Diskaun penting seperti itu mencerminkan kepentingan strategik Chapman University sebagai lanjutan operasi di Eropah.


Struktur Program

Program MBA Chapman terdiri daripada tiga modul asas yang mencerminkan keperluan untuk pembangunan kemahiran asas seorang pengurus:

1. Pengurusan dan Pembangunan Peribadi

Modul pertama difokuskan pada penciptaan rangka kerja teoritis untuk memahami dan peningkatan penambahbaikan fungsi organisasi dan pembangunan kemahiran lembut. Modul ini adalah asas untuk pembangunan kemahiran pengurusan dan merupakan elemen asas yang membolehkan kemajuan calon individu ke kedudukan pengurusan yang lebih tinggi.

2. Pengurusan Strategik

Modul kedua hanya tertumpu kepada pemikiran strategik, yang merupakan keupayaan untuk menggunakan semua maklumat dan sumber yang ada untuk mencipta strategi optimum untuk organisasi atau jabatan. Subjek dari modul ini diletakkan pada permulaan dan pada akhir program, kursus pengenalan mewujudkan rangka kerja untuk kajian dan kursus akhir mengintegrasikan pengetahuan yang diperoleh sepanjang program.

3. Analisis Kewangan dan Ekonomi

Modul ketiga difokuskan secara khusus terhadap kewangan dan analisis, ia membentangkan alat yang diperlukan untuk analisis kewangan, termasuk kaedah perakaunan dan statistik. Juga di atas skop ekonomi fungsi organisasi, penekanan diberikan pada menggambarkan kepentingan dan penggunaan kaedah dan maklumat ini untuk fungsi optimum bank.


Jadual Program

Dengan penekanan pada perumusan, pelaksanaan, dan penilaian strategi, Chapman MBA di Prague adalah program 16 bulan yang menghendaki para pelajar memperoleh sejumlah 51 kredit, termasuk 1 kediaman, 9 teras dan 4 kursus elektif. Semua kerja kursus diajar dalam bahasa Inggeris.

Program ini disampaikan dalam format hujung minggu intensif di mana setiap kursus 4-kredit diajar selama tiga minggu berturut-turut; setiap kursus 3-kredit selama dua minggu berturut-turut; dan kursus 1 kredit pada satu hujung minggu.

Program taught in:
English
Anglo-American University
Last updated February 6, 2019
This course is Campus based, Online & Campus Combined
Start Date
Sept. 2019
Duration
17 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
430,000 CZK
Jika anda mengemukakan permohonan anda dan membayar yuran kemasukan oleh tarikh akhir Tindakan Awal (30 Jun), anda akan dikecualikan daripada membayar yuran bahan pengajaran. Oleh itu, anda akan menjimatkan CZK 20,000 yang mewakili hampir 5% daripada tuis
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date