Filter
MBA
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 4 MBA dalam Political Science 2019

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah jenis ijazah lepasan ijazah yang meneroka subjek perniagaan. Lebih maju daripada ijazah sarjana muda, ijazah ini sering memerlukan dua atau tiga tahun kajian intensif. Ramai pelajar mengejar gelaran ini untuk mempersiapkan kedudukan kepimpinan dalam kerjaya perniagaan.

Apakah MBA dalam Sains Politik? Bidang kajian ini membincangkan operasi kerajaan, ekonomi, trend sosial dan institusi yang kompleks yang mengubah dan mempengaruhi dunia kita. Banyak program sains politik mengkaji penjagaan kesihatan, perumahan, pendidikan, pekerjaan dan etika dunia dengan bantuan teori politik, politik perbandingan dan alat-alat lain. Program sarjana sering merangkumi kursus-kursus ke atas topik-topik yang disebutkan di atas untuk lebih memahami fungsi institusi politik dan bagaimana mereka mempengaruhi masyarakat.

Kajian sains politik boleh merangkumi pelbagai topik penting, tetapi juga dapat memberi pengetahuan kepada pelajar tentang banyak kemahiran yang bermanfaat. Pelajar dalam bidang ini sering membangun kemahiran pemikiran kritikal kerana mereka menganalisis data penyelidikan. Pelajar-pelajar ini juga cenderung untuk menunjukkan kepimpinan dan kemampuan perancangan yang kuat, yang membantu dalam kehidupan peribadi dan profesional.

Ramai program siswazah memerlukan dua atau tiga tahun kursus. Kos program ini boleh berbeza-beza mengikut bilangan kursus yang diperlukan untuk menyelesaikan ijazah. Sebelum seseorang pelajar memilih satu program, adalah penting untuk mempelajari kos tuisyen tertentu di sekolah yang berbeza dengan melawat laman web sekolah atau menghubungi jabatan kemasukan.

Setelah mendapat MBA dalam Sains Politik, para pelajar boleh memohon kerjaya yang lebih tinggi dan lebih tinggi. Terdapat banyak jawatan yang tersedia dalam bidang ini yang merangkumi pelbagai industri, termasuk perniagaan, kewartawanan, undang-undang dan pendidikan. Profesional dengan ijazah ini telah mendapat jawatan sebagai penganalisis dasar, peguam, penyelidik pemasaran, pakar perhubungan awam dan juga pengurus media sosial.

Ulama boleh mengkaji sains politik di salah satu daripada banyak kolej atau universiti yang terletak di seluruh dunia. Kebanyakan institusi ini menawarkan pilihan pembelajaran jarak jauh, program sambilan atau program luar negara. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

4 Hasil dalam Political Science

Regis University, The College for Public Leadership

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Perniagaan Kerajaan menawarkan kurikulum teras yang kukuh dalam kemahiran perniagaan dan menyalurkan mereka kepada persekitaran keraj ... [+]

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Perniagaan Kerajaan menawarkan kurikulum teras yang kukuh dalam kemahiran perniagaan dan menyalurkan mereka kepada persekitaran kerajaan.

Pelajar digalakkan untuk menggabungkan pembelajaran bilik darjah yang mempunyai pengalaman kerja untuk mencapai keputusan yang dunia sebenar di peringkat tertinggi prestasi individu dan organisasi. Alasan-alasan program kemahiran perniagaan dan teknik pengurusan teknikal dalam konteks perkhidmatan awam dan kepimpinan.

Semua pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan mesti melengkapkan 36 jam kredit untuk ijazah. Ini dapat dicapai dengan melengkapkan semua keperluan kurikulum.

MBAP520a / MBAP520b Essentials Pembangunan Perniagaan I & II (6 jam kredit) MBAC600 The Ekonomi Pengurusan (3 jam kredit) MBAC602 Etika & Dasar Awam (3 jam kredit) MBAL603 Concepts dalam Perniagaan Kerajaan (3 jam kredit) Alam Sekitar Perundangan MBAL602 Kerajaan (3 jam kredit) MBAL604 Pembangunan Organisasi Kerajaan (3 jam kredit) MBAF601 Persekutuan Pengurusan Kewangan (3 jam kredit) MBAL606 Kerajaan Pengurusan Maklumat (3 jam kredit) MBAO606 Urusan Perubahan (3 jam kredit) MBAM604 Kepimpinan / Cabaran Pengurusan (3 jam kredit) Strategi Perniagaan MBAL695 dalam Persekitaran Kerajaan (Kursus Capstone) (3 jam kredit) ... [-]
Amerika Syarikat Washington
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
L'Ecole de Guerre Economique

Latihan Eksekutif Strategi Korporat, Tadbir Organisasi dan Ketahanan (SEGOR) membina pendekatan baru untuk sains politik, geo-ekonomi, dan keupayaan organisasi untuk mene ... [+]

Kemajuan dan pasaran telah menentukan perjalanan masyarakat manusia sejak era revolusi perindustrian. Sepanjang abad kesembilan belas dan kedua puluh, masalah utama adalah pembangunan. Negara-negara perindustrian adalah model untuk diikuti. Pada permulaan abad kedua puluh satu, batasan dinamik ini mula muncul. Kerentanan sesuatu negeri tidak lagi diukur dengan kesulitannya dalam membangun dirinya sendiri, seperti halnya perdebatan mengenai hubungan Utara / Selatan. Pemimpin-pemimpin politik dan ekonomi harus dapat menanggapi keperluan baru yang dihasilkan oleh kekangan geo-ekonomi, perkembangan pasaran, krisis kewangan dan tuntutan kategori sosio-profesional.

Kehidupan penduduk di wilayah tertentu menjadi kepentingan penting. Pendekatan sedemikian melampaui pandangan yang ketat tentang pertahanan ekonomi dan menonjolkan ketidaksempurnaan dalam definisi kepentingan strategik yang disahkan oleh Suruhanjaya Eropah. Ia juga meninggalkan batas-batas pemikiran semasa kerajaan yang menumpukan kepada tanggapan kemerdekaan.... [-]

Perancis Paris
November 2019
Sepenuh masa
11 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
L'Ecole de Guerre Economique

Persoalan keselamatan bahan syarikat tidak lagi dapat dipisahkan hari ini dari masalah ancaman tidak penting yang mempengaruhi kehidupan ekonomi melalui rangkaian kompute ... [+]

Persoalan keselamatan bahan syarikat tidak lagi dapat dipisahkan hari ini dari masalah ancaman tidak penting yang mempengaruhi kehidupan ekonomi melalui rangkaian komputer dan Internet.

Perlindungan korporat dan keselamatan antarabangsa kini menjadi isu strategik yang tidak lagi dapat ditangani oleh beberapa langkah teknikal.

Untuk merespon keperluan ini untuk pendekatan global untuk keselamatan siber, EGE telah memutuskan untuk melancarkan Risk, Security International dan RSIC Cybersecurity MBA sebagai sebahagian daripada tawaran kursus latihan awal .

MBA RSIC boleh disediakan dengan Bac 3 dalam 2 tahun melalui Risiko Program M1 dan Perisikan Ekonomi RIE atau dalam 1 tahun dengan Bac 4.... [-]

Perancis Paris
October 2019
Sambilan
1 - 2 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
L'Ecole de Guerre Economique

Persoalan keselamatan bahan syarikat tidak lagi dapat dipisahkan hari ini dari masalah ancaman tidak penting yang mempengaruhi kehidupan ekonomi melalui rangkaian kompute ... [+]

Persoalan keselamatan bahan syarikat tidak lagi dapat dipisahkan hari ini dari masalah ancaman tidak penting yang mempengaruhi kehidupan ekonomi melalui rangkaian komputer dan Internet.

Perlindungan korporat kini menjadi isu strategik yang tidak lagi dapat ditangani oleh beberapa langkah teknikal.

Untuk menangani keperluan ini untuk pendekatan global terhadap keselamatan siber dan risiko, EGE telah memutuskan untuk melancarkan program Pengurusan Risiko, Keselamatan Antarabangsa dan Keselamatan Siber (MRSIC) program eksekutif.

Latihan ini bertujuan untuk semua profesional dalam semua sektor yang bertanggungjawab terhadap keselamatan dan keselamatan siber, Pengurus Risiko , pengurus sektor awam (polis, pertahanan, dll.) Dalam rekonversi, reservist atau aktif.... [-]

Perancis Paris
March 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu