Filter
MBA
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

2 MBA dalam Perhubungan Awam 2020

Sarjana Pentadbiran Perniagaan juga dikenali sebagai MBA. Ini adalah ijazah lepasan ijazah yang membezakan konsep perniagaan dari pemasaran ke pengurusan. Mendapatkan ijazah sarjana boleh membantu individu meningkatkan kerjaya mereka.

Apakah MBA dalam Perhubungan Awam? Program ijazah ini dapat membantu pelajar meningkatkan penglihatan dan reputasi organisasi. Kurikulum umumnya memberi tumpuan kepada bidang seperti strategi komunikasi, kepercayaan pengguna, pengurusan jenama dan hasil perniagaan. Topik kursus boleh meliputi kewangan, perakaunan, pasaran antarabangsa dan perdagangan dalam negeri. Pelajar juga boleh belajar bagaimana untuk membina mesej perhubungan awam untuk organisasi persendirian, korporat dan bukan keuntungan. Ini termasuk kempen media sosial dan siaran akhbar. Program ini biasanya memerlukan penyelidikan dan penulisan yang intensif. Pengajian biasanya selesai dalam tempoh satu hingga dua tahun.

Pelajar yang mengikuti Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Perhubungan Awam sering mempunyai komunikasi yang kuat, kepimpinan dan kemahiran menulis. The skillset dapat membantu mereka berjaya dalam persekitaran perniagaan moden. Kemahiran ini juga boleh membantu mereka dalam kehidupan peribadi mereka.

Tuisyen dan yuran untuk MBA dalam Perhubungan Awam berubah-ubah bergantung kepada sekolah. Panjang pendaftaran juga merupakan faktor. Pelajar digalakkan meneliti institusi kepentingan mereka.

Terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk profesional dalam bidang perhubungan awam. Graduan yang memegang MBA di Perhubungan Awam boleh mendapatkan pekerjaan dengan firma perhubungan awam, firma pengiklanan, syarikat dan organisasi bukan untung. Terdapat beberapa laluan kerjaya yang berpotensi yang boleh dimasuki individu. Beberapa jawatan yang paling biasa diadakan termasuk pengurus projek, eksekutif akaun, penyelidik pemasaran, penyelaras perhubungan komuniti dan pakar perhubungan awam. Walaupun ini adalah pekerjaan yang berkembang pesat, ia juga sangat kompetitif.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam program Perhubungan Awam ditawarkan di seluruh dunia. Pelajar boleh mendapatkan ijazah dengan mengambil kelas dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Perhubungan Awam

OUS Royal Academy of Economics and Technology in Switzerland

Pada akhir Master (MBA) dalam Undang-undang Perniagaan dan Perhubungan Awam program pengajian siswazah akan menggabungkan teori dengan experiance kerja mereka sendiri dan ... [+]

3 TOP UNIVERSITI = 1 IJAZAH EUROPEAN Semua pelajar akan mendapat tambahan untuk Diploma ABMS Diploma Bersama dengan Universiti Dąbrowa Górnicza (WSB) dan Universiti Kebangsaan Taras Shevchenko. 3 Top Eropah Universiti = Best Maya / Program Jarak = 1 Top Diploma Eropah SWITZERLAND + EU + TOP RANKING 500

Advance Kepakaran anda di ABMS

Berhubungan dengan pelajar dan pemimpin seperti anda dalam program master dalam talian kami. Anda akan pergi sejauh yang fikiran anda akan membawa anda sebagai pelajar sarjana di ABMS.

Untuk Profesional

The Sarjana Undang-undang Perniagaan dan Perhubungan Awam (MBA) melambangkan tahap seterusnya dengan pencapaian dalam sebarang bidang akademik.... [-]

Switzerland Zürich
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
16 - 20 bulan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
EU Business School

Kemahiran yang diperlukan untuk komunikasi dan perhubungan awam telah secara drastik ditakrifkan semula dengan kemajuan media sosial dan digital. Profesional dalam bidang ... [+]

Kemahiran yang diperlukan untuk komunikasi dan perhubungan awam telah secara drastik ditakrifkan semula dengan kemajuan media sosial dan digital. Profesional dalam bidang diperlukan untuk menyelaraskan kempen perhubungan awam yang semakin rumit dan menentukan strategi rumit dan sasaran mikro untuk memastikan bahawa mesej utama organisasi mencapai sasaran utama mereka. Program ini akan menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang mereka perlukan untuk mendahului trend semasa dan menerapkan strategi teknologi dan komunikasi terkini.

Tempoh: Tiga semester / satu tahun (90 kredit)

Lokasi: Barcelona, ​​Geneva, Montreux, Munich, Online

Bahasa Pengajaran: Bahasa Inggeris

... [-]
Switzerland Geneva Sepanyol Barcelona Montreux Jerman Munich Switzerland Online  + 4 Lagi
Januari 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Online
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu