MBASTUDIES

4 MBA dalam Pengurusan Industri Kreatif 2020/2021

Terdapat banyak pilihan bagi mereka yang ingin melanjutkan tahap yang maju. MBA akan menyediakan pelajar dengan pendidikan dan latar belakang yang diperlukan untuk kekal di hadapan persaingan.

Hanya apa yang MBA dalam Pengurusan Seni? Ini adalah kategori yang luas yang merangkumi pelbagai jenis kerjaya yang berpotensi. Pelajar berminat untuk bekerja dengan seni sering mengejar Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam bidang ini. Ijazah ini melayakkan graduan untuk menyelia pelbagai aspek organisasi seni seperti teater, tarian syarikat, orkestra, muzium, organisasi pendidikan seni dan bukan keuntungan-khusus untuk pembiayaan seni. Ramai melihat ijazah ini sebagai satu cara untuk menyambung semangat mereka untuk seni dengan kehidupan mereka. Sebagai organisasi budaya di seluruh dunia berkembang, begitu juga dengan permintaan untuk pentadbir terlatih.

Kebanyakan program dalam pengurusan seni menyediakan latihan eksekutif yang luas, termasuk kemahiran dan teknik untuk menjalankan operasi yang berjaya, seperti pengumpulan dana, perancangan, perjawatan, tempahan acara, kewangan dan pemasaran. Pelajar sering dapat menumpukan pelajaran mereka pada industri tertentu, dengan kedua-dua elemen penyelidikan dan amalan bagi mengukuhkan pembelajaran mereka. Latihan amali memberi graduan pengetahuan yang diperlukan untuk bersaing dalam pasaran di mana pengalaman praktikal adalah sangat dihargai.

Kos untuk MBA dalam Pengurusan Seni boleh berbeza-beza mengikut sekolah untuk pelajar yang memohon, dan program-program biasanya mengambil masa antara satu hingga dua tahun untuk disiapkan. Sesetengah institusi boleh menawarkan biasiswa dan bantuan kewangan kepada calon-calon yang layak.

Ijazah lanjutan dalam pentadbiran seni boleh mengambil graduan dalam pelbagai arah yang mungkin.Graduan sering diambil untuk spektrum luas kedudukan di seluruh dunia, termasuk Pengarah Pembangunan, Pengurus Pemasaran, Kesenian Pentadbir, Pengarah Kreatif, Pengurus Kewangan, Pengarah Komuniti Outreach, Kesenian Pakar Pendidikan dan Penyelaras Perhubungan Awam. Dalam banyak bandar-bandar, bukaan untuk pakar pentadbiran seni semakin meningkat, sebagai organisasi budaya berkembang dalam saiz dan bilangan.

Banyak kolej dan universiti menawarkan MBA dalam darjah Pengurusan Seni, kedua-dua dalam bilik darjah tradisional dan dalam talian. Ada juga yang menawarkan mereka bersempena dengan bidang-bidang lain yang berkaitan dengan kajian. Keperluan dan kurikulum boleh berbeza-beza, jadi pelajar yang berminat perlu membandingkan program untuk memastikan perlawanan yang baik. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

4 Hasil dalam Pengurusan Industri Kreatif Filter

MBA dalam Pengurusan Reka Bentuk

EU Business School
MBA
Okt 2020
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

Syarikat-syarikat kini mempunyai lebih banyak saluran daripada yang mana untuk mempromosikan produk dan jenama mereka. Pengetahuan praktikal tentang reka bentuk, trend semasa ...

Baca lebih lanjut

Sarjana Pentadbiran Perniagaan MBA

University for the Creative Arts
MBA
<
Sepenuh Masa
English
Kampus

Sarjana Pentadbiran Perniagaan Eksekutif UCA (MBA) direka untuk menyediakan gabungan alat praktikal dan teori untuk membantu pelajar menjadi pemimpin yang berjaya dalam dunia ...

Baca lebih lanjut

MBA dalam Enterprise Kreatif

Meridian University
MBA
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

MBA dalam Kreatif Enterprise direka untuk membolehkan graduan yang berpendidikan tinggi dalam fungsi perniagaan teras seperti pengurusan, pemasaran, kewangan, operasi, dan str ...

Baca lebih lanjut

Ma / mba program

Cox School of Business, Southern Methodist University
MBA
MA
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
English
Kampus

Program ijazah sarjana bersama SMU dalam Pentadbiran Perniagaan dan Kesenian adalah berdasarkan kepada falsafah bahawa kerjaya yang berjaya dalam pengurusan seni memerlukan pe ...

Baca lebih lanjut