MBASTUDIES

3 MBA dalam Pengurusan Awam 2020/2021

Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah pencapaian akademik yang diperolehi selepas siswazah siswa dari sebuah sekolah perniagaan. Program ijazah melibatkan kajian mendalam mengenai subjek yang berkaitan dengan perniagaan. Graduan yang mencapai kehormatan ini mungkin mendapat peluang kerjaya yang lebih besar dalam industri swasta, kerajaan dan organisasi awam.

Apakah MBA dalam Pengurusan Awam? Ijazah ini menawarkan latihan yang membolehkan para pelajar memenuhi peranan pengurusan dalam kerajaan persekutuan, negeri dan tempatan. Arahan dalam bilik darjah biasanya tertumpu kepada subjek pengurusan seperti kepimpinan, pemasaran, perakaunan, analisis data, strategi dan operasi. Program ini umumnya terdiri daripada kurikulum teras, kursus khusus dan pilihan. Dalam banyak keadaan, kelas diajar oleh profesor yang bekerja di sektor awam. Modul pembelajaran mungkin termasuk ceramah, persembahan dan projek pasukan. Tempoh program biasanya satu tahun hingga dua tahun.

Pelajar yang memperolehi Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Awam kerap membangunkan kemahiran penyelesaian masalah dan analisis yang sangat baik. Kemahiran ini dapat membantu organisasi mencapai matlamat sosial. Di samping itu, mereka boleh membangunkan sifat-sifat kepimpinan yang membantu mereka cemerlang dalam semua bidang kehidupan.

MBA dalam Pengurusan Awam mempunyai kos yang berbeza. Sekolah mempunyai pelbagai yuran dan tuisyen. Penting bagi pelajar untuk menilai dengan teliti setiap institusi sebelum membuat keputusan muktamad.

Graduan dengan MBA dalam Pengurusan Awam boleh menggunakan pengetahuan pengurusan mereka untuk pelbagai situasi pekerjaan. Terdapat permintaan pakar-pakar ini dalam kerajaan, pendidikan, penjagaan kesihatan dan kewangan. Kerja yang dilakukan adalah berbeza. Jenis lulusan tajuk pekerjaan mungkin termasuk pengurus perkhidmatan pelanggan, pegawai pinjaman, pentadbir kontrak, penganalisis anggaran, pengurus cawangan dan pentadbir faedah. Para profesional ini sering dijangka memberikan penyelesaian yang mampan.

Banyak universiti menawarkan Master of Business Administration dalam Pengurusan Awam. Pelajar yang lebih suka belajar di rumah boleh mendapat manfaat daripada mengambil kelas dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

3 Hasil dalam Pengurusan Awam Filter

Mba dalam pengurusan awam

Grupo Tiradentes
MBA
Mac 2021
<
Sepenuh Masa
<
407 jam
Portuguese (Brazil)
Kampus

Waktu yang mencukupi; profesor terkenal dan pakar-pakar di pasaran tempatan; infrastruktur serasi dengan keperluan standard penonton sasaran kami; pengalaman praktikal dan keh ...

Baca lebih lanjut

MBA dalam Pengurusan Dasar Awam

Sciences Po Tunis
MBA
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
Perancis
Kampus

MBA dalam Pengurusan Dasar Awam adalah program elit khusus, terbuka kepada dunia kontemporari dan khusus khusus untuk mengkaji kehidupan politik, pelakon, institusi dan tindak ...

Baca lebih lanjut

Pengurusan Sektor Awam MBA

University of Baltimore, Merrick School of Business
MBA
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
2 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Pengkhususan MBA UB dalam Pengurusan Sektor Awam ditawarkan dengan kerjasama dengan University of Baltimore College of Public Affairs dan memberi tumpuan kepada pengurusan age ...

Baca lebih lanjut