close

Penapis

Lihat Hasil

MBA dalam Pengajian Undang-undang Antarabangsa 2020

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah jalur pendidikan yang popular untuk pelajar yang berminat dalam mengejar kerjaya yang lebih maju dalam perniagaan. Program-program ini sering memerlukan dua atau tiga tahun kajian intensif dan boleh membawa kepada pelbagai kerjaya perniagaan yang memuaskan dan menguntungkan. Apakah MBA dalam Undang-undang Antarabangsa? Bidang pengajian ini memberi tump… Baca lebih lanjut

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah jalur pendidikan yang popular untuk pelajar yang berminat dalam mengejar kerjaya yang lebih maju dalam perniagaan. Program-program ini sering memerlukan dua atau tiga tahun kajian intensif dan boleh membawa kepada pelbagai kerjaya perniagaan yang memuaskan dan menguntungkan.

Apakah MBA dalam Undang-undang Antarabangsa? Bidang pengajian ini memberi tumpuan kepada amalan pengurusan dan undang-undang yang intensif di sebalik fungsi semua operasi perniagaan antarabangsa yang lancar. Ijazah siswazah dalam bidang ini mungkin termasuk kursus mengenai organisasi, pengurusan, komunikasi, hak asasi manusia, undang-undang perniagaan dan kerajaan. Ramai program menghendaki pelajar untuk melengkapkan ijazah sarjana dalam perniagaan, undang-undang atau subjek yang berkaitan.

Ulama dari undang-undang antarabangsa akan sering belajar bagaimana untuk berkomunikasi dengan berkesan dengan pelbagai jenis orang. Kemahiran ini dapat membuktikan kebaikan dalam pelbagai tetapan profesional atau peribadi. Individu tersebut juga boleh menjadi lebih teratur dan berorientasikan terperinci selepas mendapat ijazah jenis ini.

Kos untuk mendapatkan MBA boleh berbeza-beza di berbagai negara dan jenis institusi pendidikan, dan universiti swasta sering mempunyai kadar tuisyen yang lebih tinggi daripada kolej awam. Ramai yang telah membayar untuk sekolah melalui bantuan kewangan, program kerja dan biasiswa.

Kerjaya dalam undang-undang antarabangsa boleh mengembangkan lebih banyak industri, termasuk sektor awam dan swasta. Ramai pelajar dengan latar belakang pendidikan ini mengejar jawatan dalam agensi kerajaan sebagai peguam atau pembuat dasar. Graduan telah bekerja untuk organisasi termasuk American Civil Liberties Union dan Amnesty International. Kedudukan undang-undang lain, seperti pengurus pemasaran dan fasilitator perdagangan, boleh didapati di firma swasta atau syarikat antarabangsa.

Ijazah sarjana dalam undang-undang antarabangsa boleh didapati dari salah satu daripada banyak universiti yang terdapat di seluruh dunia. Belajar di luar negara mungkin bermanfaat untuk bidang pengajian ini, atau anda boleh memilih untuk belajar dari rumah dengan kursus dalam talian atau jadual sambilan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
ESLSCA Business School
Paris , Perancis

MBA dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa bertujuan bukan sahaja untuk pelajar undang-undang peringkat tinggi, tetapi juga untuk profesional yang ingin menguasai isu-isu ... +

MBA dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa bertujuan bukan sahaja untuk pelajar undang-undang peringkat tinggi, tetapi juga untuk profesional yang ingin menguasai isu-isu undang-undang yang canggih dalam sektor kegiatan mereka. Latihan ini memberi mereka penguasaan yang sempurna terhadap cabaran pasaran dan perniagaan. Aset yang teguh dalam pasaran yang semakin kompetitif di mana kedua-dua sektor ini kekal berkait rapat. -
MBA
Sepenuh Masa
Separuh masa
Perancis
Okt 2020
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini