Filter
MBA
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

4 MBA dalam Pengajian Ekonomi Mampan 2020

MBA adalah ijazah lepasan ijazah yang dianugerahkan kepada pelajar yang melengkapkan kajian pascasiswazah mereka dalam bidang pengurusan dan pentadbiran perniagaan. Secara tradisional, program Sarjana Pentadbiran Perniagaan direka untuk melengkapkan individu dengan kelayakan yang terdapat dalam pemimpin perniagaan di seluruh dunia.

Ramai individu mahu tahu, apakah MBA dalam Pengajian Ekonomi Berkelanjutan? Disebabkan keadaan semasa ekonomi dan alam sekitar global, semakin banyak organisasi mencari cara untuk mengurangkan impak mereka terhadap alam sekitar sambil mengekalkan kos. Program ini direka untuk mengajar pelajar bagaimana melakukan perkara ini, dengan memberi mereka alat yang mereka perlukan untuk meneroka dan memerangi isu-isu alam sekitar dan untuk mewujudkan peluang keusahawanan baru apabila timbul isu-isu baru. Sepanjang pengajian mereka, para pelajar mungkin belajar untuk memahami dan menganalisis isu alam sekitar yang rumit dan mengembangkan pemahaman tentang bagaimana perubahan jangka pendek dan panjang dapat mempengaruhi masa depan planet dan ekonomi global dan apa yang diperlukan untuk memimpin yang berjaya, organisasi mesra alam.

Individu yang memiliki ijazah dalam kajian ekonomi yang mampan umumnya mempunyai watak moral yang kuat, altruisme semula jadi dan cerdas perniagaan yang dicemburui. Kedua-dua ciri pertama dapat memberi mereka manfaat dalam semua aspek kehidupan, sedangkan savvy perniagaan dapat membantu mereka memperoleh kesuksesan di hampir setiap bidang.

Kos ijazah pascasiswazah sangat berbeza. Di mana seseorang memilih untuk pergi ke sekolah, apakah tempoh program dan sama ada kursus ditawarkan secara dalam talian atau di bilik darjah boleh menjejaskan jumlah kos tuisyen.

Oleh kerana perniagaan yang lebih banyak memberi tumpuan kepada mengurangkan jejak karbon mereka, individu yang mempunyai ijazah pascasiswazah dalam kajian ekonomi yang mampan berpeluang untuk meneroka banyak kerjaya yang menarik dalam pelbagai bidang. Graduan mungkin berjaya dalam bidang undang-undang, tenaga, kewangan, kerajaan atau pelancongan dan hospitaliti. Mereka mungkin memegang tajuk pekerjaan seperti pengurus operasi, perunding tenaga atau penganalisis kos.

Kursus dalam talian menawarkan fleksibiliti untuk individu yang mempunyai jadual yang sibuk. Untuk mencari sekolah di dekat anda, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

4 Hasil dalam Pengajian Ekonomi Mampan

ESLSCA Business School

Pada akhir latihan, para pelajar dan pelatih, eksekutif pakar khusus masa depan dilatih dalam amalan baik kemampanan dan penguasaan cabaran Pembangunan Mampan / SDG - CSR ... [+]

Objektif dan manfaat program ini

Pada akhir latihan, pelajar dan pelatih, eksekutif pakar masa depan yang terlatih terlatih dalam amalan keberlanjutan dan menguasai cabaran Pembangunan Mampan / SDG - CSR untuk mengoptimumkan transformasi, penyesuaian dan prestasi organisasi, akan dapat:

Memahami konteks kemunculan CSR dan Pembangunan Berkekalan / SDG / Paris Climate Agreement, objektif yang diterapkan oleh model-model ini, hubungan sedia ada di antara mereka, serta cara mereka mempengaruhi pengurusan moden perusahaan dan organisasi kapitalis secara umumMenguasai amalan baik yang diharapkan daripada organisasi dari segi CSR - Pembangunan Mapan (SD)Alat membuat keputusan yang sesuai untuk mengendalikan CSR-SD: penilaian induk dan alat diagnostik, membangunkan cadangan dan rancangan tindakan, perubahan utama dan perintis, menilai pemantauan langkah dari petunjuk yang relevanLebih baik memahami faedah bagi syarikat, organisasi dan wilayah komitmen kepada CSR - SD; menyedarkan pelakon kepada isu-isu Pembangunan Mampan, membangunkan strategi komunikasi yang meyakinkan dan meningkatkan pendekatan organisasiMenggalakkan dasar dan strategi pembangunan alam sekitar dan mampan yang berkaitan dengan isu-isu penting dalam sektor atau negaraMengurus dan mengurus projek inovatif dalam bidang persekitaran dan pembangunan mampanMenyediakan dan menyelia sistem pengurusan yang boleh dipercayai atau tidak boleh diiktiraf yang bertujuan untuk tujuan khusus seperti: pengurusan yang bertanggungjawab untuk aktiviti acara; pengurusan pembelian yang bertanggungjawab atau integrasi isu SD / CSR ke dalam proses pembelian; pengurusan risiko; pengurusan tenaga; pengurusan keselamatan makanan; pengurusan kualiti; pengurusan kesihatan dan keselamatan di tempat kerja; pengurusan alam sekitar... [-]
Perancis Paris
Permintaan Maklumat
English,Perancis
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Kazakh British Technical University (KBTU)

MBA dalam Mengurus Ekonomi Hijau memberikan pengetahuan yang mendalam tentang bidang baru yang penting dalam ekonomi dan masyarakat kita, melihat bagaimana pembangunan pe ... [+]

Program MBA KBTU Business School bertujuan untuk mendidik dan menyediakan pelajar untuk kedudukan kepimpinan. Kami menggalakkan visi global dan pemahaman tentang budaya transnasional dan membangunkan kebolehan pelajar untuk mencari penyelesaian yang kreatif dan rasional kepada cabaran menjalankan perniagaan di dunia yang saling berkaitan. Graduan kami membina kesedaran tentang bagaimana untuk mengurus perniagaan dengan saiz apa pun dari permulaan kepada syarikat transnasional dan melaksanakan strategi yang memimpin syarikat mereka untuk berjaya.

Program MBA kami direka untuk kedua-dua pengamal yang berpengalaman yang bercita-cita untuk merevitalisasi atau mengubah kerjaya mereka dan profesional muda yang bercita-cita untuk membina kerjaya mereka. Program ini berstruktur untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan perniagaan yang maju dalam pelbagai bidang fungsional, kepimpinan canggih, dan kemahiran membuat keputusan peringkat strategik dan pengetahuan dan kemahiran khusus.... [-]

Kazakhstan Almaty
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
15 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Aberystwyth University Business School

The Aberystwyth MBA membolehkan anda mengembangkan pemahaman tentang kemahiran dan konsep pengurusan peringkat tinggi dan aplikasi mereka dalam situasi praktikal. Sebagai ... [+]

The Aberystwyth MBA diajar melalui kurikulum yang seimbang, termasuk teori, bengkel, dan kajian kes yang diambil dari arena antarabangsa. Objektif penting adalah menyediakan latihan analitik yang relevan dalam perkembangan strategik pengurusan dan organisasi terkini dalam sektor awam dan swasta. Anda akan mengumpulkan dan menganalisis maklumat yang relevan dalam pelbagai bidang yang berkaitan dengan situasi semasa, mensintesis maklumat ke dalam bentuk yang sesuai untuk penilaian alternatif keputusan, dan melibatkan diri dengan orang dari latar belakang budaya yang berbeza untuk meningkatkan tahap kesadaran dan pemikiran organisasi .

Sebagai peserta dalam program MBA, anda akan mengkaji teori pengurusan semasa dan mengiktiraf amalan terbaik dalam bidang seperti kepimpinan, operasi, tadbir urus korporat dan kemampanan. Program ini merangkumi liputan pengurusan sumber manusia dan tingkah laku organisasi. Kajian mengenai analisis kewangan dan membuat keputusan menekankan penggunaan data kewangan dan perakaunan untuk memaklumkan dan memperbaiki keputusan dan operasi strategik. Liputan ekonomi perniagaan menekankan konteks luar, serta asas ekonomi, untuk membuat keputusan perniagaan di berbagai bidang fungsional.... [-]

United Kingdom Aberystwyth
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Robert Kennedy College

MBA dalam Kewangan dan kelayakan Sustainability menyediakan pengenalan yang komprehensif kepada bidang kewangan mampan dengan analisis sosial, dimensi etika dan tadbir ur ... [+]

MBA dalam Kewangan dan kelayakan Sustainability menyediakan pengenalan yang komprehensif kepada bidang kewangan mampan dengan analisis sosial, dimensi etika dan tadbir urus sektor perkhidmatan kewangan yang berbeza, dan menilai inisiatif berkaitan dari kedua-dua perspektif swasta dan awam-faedah.

Program-program MBA manfaat yang besar daripada secara antarabangsa yang diperolehi daripada merekrut pelajar dari seluruh dunia, dan lukisan pada tutor baik berkelayakan dalam bidang mereka.

Belajar di kolej swasta premier Switzerland dan menamatkan pengajian dengan pelajar dari lebih 130 buah negara yang berbeza dan dari Universiti Cumbria.

TEMPOH

Minimum 12 bulan, maksimum 4 tahun.... [-]

Switzerland Zürich Switzerland Online United Kingdom City of Carlisle  + 1 Lagi
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 4 tahun
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu