close

Penapis

Lihat Hasil

MBA dalam Pengajian Alam Sekitar 2021

Apabila kebanyakan orang berfikir tentang seseorang yang mempunyai MBA, idea perniagaan yang keras, profesional serius terlintas di fikiran; Walau bagaimanapun, terdapat lebih kepada bidang pentadbiran perniagaan daripada sut hitam dan kes ringkas. Adakah anda tertanya-tanya, "Apakah yang dimaksudkan dengan MBA dalam Persekitaran?" Anda mungkin mahu mempertimbangkan pilihan ini bermanfaat. Ketik… Baca lebih lanjut

Apabila kebanyakan orang berfikir tentang seseorang yang mempunyai MBA, idea perniagaan yang keras, profesional serius terlintas di fikiran; Walau bagaimanapun, terdapat lebih kepada bidang pentadbiran perniagaan daripada sut hitam dan kes ringkas. Adakah anda tertanya-tanya, "Apakah yang dimaksudkan dengan MBA dalam Persekitaran?" Anda mungkin mahu mempertimbangkan pilihan ini bermanfaat.

Ketika dunia menjadi lebih berhati-hati alam, perniagaan besar membuat peralihan untuk menjimatkan tenaga, menyebarkan kesedaran di kalangan pelanggan dan pekerja, dan mewujudkan amalan perniagaan hijau. MBA dalam program Alam Sekitar direka untuk mendidik peserta mengenai dasar alam sekitar dan mengajar mereka bagaimana untuk mengintegrasikan pengetahuan itu untuk dunia profesional. Ini termasuk mewujudkan dasar bagi organisasi, mendidik orang lain mengenai kesan hijau mereka, dan membantu untuk mewujudkan dan menggalakkan amalan perniagaan yang mesra alam.

Kerana ada tolakan yang kuat di dunia yang profesional bagi meningkatkan kesedaran alam sekitar, pasaran kerja yang baik untuk sesiapa yang mengikuti ijazah ini. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan ilmu yang mereka sedang berusaha untuk menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik adalah motivator terbesar.

Walaupun kos menghadiri sekolah berbeza mengikut institusi, terdapat banyak lagi pilihan yang ada hari ini daripada ada dahulu. Tidak lama dahulu yang mengikuti MBA bermakna meletakkan kerjaya anda ditahan dan akan kembali ke sekolah untuk dua hingga empat tahun. Bukan sahaja ini satu pemikiran yang mudah, ia juga merupakan satu mahal; Walau bagaimanapun, dengan pertumbuhan program hari ini sesiapa master dalam talian ini boleh kembali ke sekolah. Kebanyakan institusi talian menawarkan berpatutan, kelas yang fleksibel yang direka khusus untuk pelajar yang mempunyai tanggungjawab tambahan di luar sekolah.

Ada kerja yang disediakan bagi orang-orang yang mendapatkan MBA dalam Alam Sekitar. Baru-baru ini, syarikat-syarikat besar mencari Pengurus Alam Sekitar untuk mempromosikan dasar kesedaran alam sekitar. Pilihan kerjaya lain termasuk bekerja untuk organisasi bukan keuntungan, yang berkhidmat sebagai pengurus projek, atau bekerja dalam kerajaan.

Pelajar yang berminat untuk mengikuti ijazah dalam talian harus bermula dengan meneroka laman web kami dan membuat penyelidikan tentang program yang kami tawarkan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Swiss School of Management Dubai
Dubai, Emiriah Arab Bersatu

Kursus ini memberikan pengenalan kepada sistem pengurusan dan kaedah jaminan kualiti yang digunakan untuk meningkatkan keberkesanan operasi dan kepatuhan dalam Kesihatan dan k ... +

Kursus ini memberikan pengenalan kepada sistem pengurusan dan kaedah jaminan kualiti yang digunakan untuk meningkatkan keberkesanan operasi dan kepatuhan dalam Kesihatan dan keselamatan, dan Jabatan dan Program Alam Sekitar. -
MBA
Separuh masa
English
Sep 2021
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini