MBA dalam MBA/Sarjana dalam Bidang Kewangan

Terbaik MBA dalam MBA/Sarjana dalam Bidang Kewangan 2018

MBA/Sarjana dalam Bidang Kewangan

Banyak universiti di seluruh dunia menawarkan ijazah berkembar: MBA / MSc dalam program Kewangan, yang membolehkan calon siswazah untuk mengikuti kedua-dua ijazah serentak. Pilihan dwi ijazah adalah sesuai untuk individu yang mahu pendidikan perniagaan yang luas dengan yang banyak terlibat dalam topik-topik yang berkaitan dengan kewangan.

Ijazah MBA akan meliputi semua unsur-unsur asas program perniagaan siswazah peringkat, termasuk ekonomi, kemahiran kepimpinan, perakaunan, pengurusan, dan kajian global. Sarjana Muda Sains dalam Kewangan akan membincangkan kewangan perniagaan yang menyeluruh. Kursus biasanya termasuk pengiraan dan kewangan korporat, kejuruteraan kewangan, strategi ekuiti swasta dan pengurusan ekonomi.

Program ijazah berkembar direka untuk menggabungkan kedua-dua darjah.Selalunya, beberapa kursus yang diperlukan untuk individu MBA dan Sarjana Sains dalam darjah Kewangan akan bertindih, dan pelajar boleh mendapat kredit kursus yang dikenakan kepada kedua-dua darjah. Pendekatan untuk pendidikan tinggi yang direka untuk membenarkan calon siswazah perjalanannya dalam program lebih cepat dan untuk kos kurang.

The tuisyen untuk menghadiri program dwi boleh berubah dengan ketara dari satu universiti ke yang berikutnya. Ia adalah disyorkan bahawa bakal calon membandingkan beberapa buah sekolah yang berpotensi dan menganalisis kos sebelum memohon. Calon Siswazah perlu menghadiri sekolah yang layak yang terbaik.

Majikan sering melihat baik pada calon pekerjaan dengan pelbagai darjah berkenaan dalam bidang mereka. Graduan sering berjaya menjadi penganalisis kewangan, pengurus kewangan, jualan ejen perkhidmatan kewangan, penasihat kewangan peribadi, dan pemeriksa kewangan.Di samping itu, graduan sering mempunyai keupayaan untuk memilih majikan yang adalah prospek yang baik kerana menunjukkan kepakaran dalam kewangan sebagai tambahan kepada pengetahuan menunjukkan asas perniagaan.

 

Jika anda telah memikirkan tentang mendapatkan ijazah sarjana dalam pentadbiran perniagaan, tetapi anda ingin mendapatkan kursus tambahan yang besar dalam kewangan, program ijazah berkembar mungkin patut yang terbaik. Dalam banyak kes, individu memilih untuk mendaftar dalam program ijazah dalam talian untuk kemudahan dan akses kepada kelas. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut
Pada masa ini tiada program untuk dipaparkan di bawah MBA MBA/Sarjana dalam Bidang Kewangan. Cuba kategori kami MBA.

or search for similar programs here