Filter
MBA
Perancis Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda MBA dalam Pengajian Undg-undg di Perancis

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah program ijazah lanjutan dalam pengurusan, dalam liga mereka sendiri. MBA adalah tawaran akademik tradisional untuk pendidikan pengurusan. Universiti-universiti untuk menjawab soalan daripada perniagaan untuk kelayakan tepat dan mendalam bagi pengurus masa depan dan moden berdasarkan tajuk yang seragam. Ia sering dipendekkan sebagai MBA atau MBA dan bertentangan dengan Sarjana Sains (MSc) atau Ijazah Sarjana Sastera (MA) tanpa keraguan mata kepada satu program semata-mata.

MBA dalam Undang-undang adalah satu program yang direka untuk pelajar dan profesional yang ingin meluaskan pilihan kerjaya mereka. Sebagai kursus ini membolehkan pelajar untuk belajar tentang pentadbiran perniagaan, ia juga membolehkan mereka untuk belajar tentang kesan perundangan dalam perniagaan. Kerumitan dunia perniagaan membawa kepada penciptaan jabatan undang-undang. Syarikat telah melihat keperluan untuk mempunyai jabatan undang-undang untuk menjaga isu-isu perniagaan yang berkaitan undang-undang. Program ini melengkapkan pelajar untuk mempunyai pengetahuan dan kemahiran mengenai kewangan korporat, tingkah laku organisasi, pengurusan strategik, cukai, undang-undang perlembagaan dan undang-undang.

Perancis kini di kalangan 20 negara prestasi terbaik dari segi ekonomi kerana cemerlang pembelajaran pendidikan mereka berorientasikan hasil yang lebih tinggi. Kebanyakan kursus di universiti-universiti yang ditawarkan dalam bahasa Perancis. Perancis mempunyai 60 orang awam dan 100 universiti swasta.

MBA dalam Pengajian Undg-undg di Perancis

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Undg-undg, Perancis

ESLSCA Business School

Memandangkan kesan globalisasi berikutan persaingan antarabangsa yang semakin meningkat, syarikat terpaksa mengembangkan strategi yang menyinggung di mana teknik undang-u ... [+]

Undang-undang Perniagaan Antarabangsa MBA - Pengurusan dan Kewangan ditujukan bukan sahaja kepada peguam peringkat tinggi, tetapi juga para profesional yang ingin menguasai isu-isu undang-undang yang maju dalam bidang aktiviti mereka. Latihan ini memberi mereka penguasaan sempurna mengenai isu-isu pasaran dan syarikat. Aset yang tegas dalam pasaran yang semakin kompetitif di mana kedua-dua sektor ini masih berkait rapat.

Latihan ini dinyatakan di sekitar tiga paksi profesional:

Risiko undang-undang dalam syarikat dan pasaran;Penguasaan disiplin asas kedua-dua sektor;Pelaksanaan penyelesaian strategik lebih disesuaikan dengan undang-undang.

Ini adalah sebab mengapa latihan menawarkan bacaan undang-undang yang bersifat transversal ke atas kedua-dua sektor aktiviti melalui dua Unit Pengajaran (EU): Undang-undang dan Kewangan di satu pihak; Undang-undang dan Pengurusan yang lain.... [-]

Perancis Paris
Oktober 2019
Perancis
Sepenuh masa
Sambilan
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu