Filter
MBA
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik MBA dalam Pengajian Alam Sekitar 2019/2020

Apabila kebanyakan orang berfikir tentang seseorang yang mempunyai MBA, idea perniagaan yang keras, profesional serius terlintas di fikiran; Walau bagaimanapun, terdapat lebih kepada bidang pentadbiran perniagaan daripada sut hitam dan kes ringkas. Adakah anda tertanya-tanya, "Apakah yang dimaksudkan dengan MBA dalam Persekitaran?" Anda mungkin mahu mempertimbangkan pilihan ini bermanfaat.

Ketika dunia menjadi lebih berhati-hati alam, perniagaan besar membuat peralihan untuk menjimatkan tenaga, menyebarkan kesedaran di kalangan pelanggan dan pekerja, dan mewujudkan amalan perniagaan hijau. MBA dalam program Alam Sekitar direka untuk mendidik peserta mengenai dasar alam sekitar dan mengajar mereka bagaimana untuk mengintegrasikan pengetahuan itu untuk dunia profesional. Ini termasuk mewujudkan dasar bagi organisasi, mendidik orang lain mengenai kesan hijau mereka, dan membantu untuk mewujudkan dan menggalakkan amalan perniagaan yang mesra alam.

Kerana ada tolakan yang kuat di dunia yang profesional bagi meningkatkan kesedaran alam sekitar, pasaran kerja yang baik untuk sesiapa yang mengikuti ijazah ini. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan ilmu yang mereka sedang berusaha untuk menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik adalah motivator terbesar.

Walaupun kos menghadiri sekolah berbeza mengikut institusi, terdapat banyak lagi pilihan yang ada hari ini daripada ada dahulu. Tidak lama dahulu yang mengikuti MBA bermakna meletakkan kerjaya anda ditahan dan akan kembali ke sekolah untuk dua hingga empat tahun. Bukan sahaja ini satu pemikiran yang mudah, ia juga merupakan satu mahal; Walau bagaimanapun, dengan pertumbuhan program hari ini sesiapa master dalam talian ini boleh kembali ke sekolah. Kebanyakan institusi talian menawarkan berpatutan, kelas yang fleksibel yang direka khusus untuk pelajar yang mempunyai tanggungjawab tambahan di luar sekolah.

Ada kerja yang disediakan bagi orang-orang yang mendapatkan MBA dalam Alam Sekitar. Baru-baru ini, syarikat-syarikat besar mencari Pengurus Alam Sekitar untuk mempromosikan dasar kesedaran alam sekitar. Pilihan kerjaya lain termasuk bekerja untuk organisasi bukan keuntungan, yang berkhidmat sebagai pengurus projek, atau bekerja dalam kerajaan.

 

Pelajar yang berminat untuk mengikuti ijazah dalam talian harus bermula dengan meneroka laman web kami dan membuat penyelidikan tentang program yang kami tawarkan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Alam Sekitar

Renewables Academy AG (RENAC)

Ijazah sarjana dalam talian MBA yang Boleh Diperbaharui menyediakan Sarjana Pentadbiran Perniagaan dengan tumpuan kepada tenaga boleh diperbaharui dan kecekapan tenaga. ... [+]

The Beuth University of Applied Sciences Berlin dan the Renewables Academy (RENAC) bersama-sama menawarkan program pembelajaran jarak jauh pertama dengan peluang mendapatkan ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan yang memberi tumpuan kepada tenaga boleh diperbaharui dan kecekapan tenaga - MBA yang Boleh Diperbaharui.

Program ini menggabungkan pengetahuan ekonomi, teknikal, undang-undang, politik dan organisasi yang disesuaikan dengan industri tenaga dan tenaga yang boleh diperbaharui. Terima kasih kepada pendekatan holistik, pelajar mendapat gambaran keseluruhan dan memahami:

pelbagai teknologi RE dan aplikasi dan kelebihannyadasar tenaga antarabangsamekanisme sokongan untuk teknologi tenaga hijaubagaimana menggunakan teknologi ini dengan menguntungkan dalam industri... [-]
Jerman Berlin
Oktober 2019
English
Sambilan
5 semester
Online
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu