MBASTUDIES

MBA dalam Kepimpinan di Hong Kong

MBA bermaksud Sarjana Pentadbiran Perniagaan dan terdiri daripada program kurikulum yang menyediakan asas dalam konsep teras perniagaan, termasuk pengurusan, kewangan, ekonomi, jualan, pemasaran, pengurusan sumber manusia dan pengurusan rantaian bekalan.

Pelajar yang mengejar Kepimpinan MBA dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memimpin sesebuah organisasi. kurikulum program ini akan sering menggabungkan kemahiran pengurusan dengan strategi untuk berkomunikasi dengan berkesan dan positif mempengaruhi orang.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

MBA dalam Kepimpinan di Hong Kong

1 Hasil dalam Kepimpinan, Hong Kong Filter

MBA dalam Pembangunan Organisasi

Upper Iowa University
MBA
<
Sepenuh Masa
<
2 tahun
English
Kampus

MBA adalah kurikulum berfikir ke hadapan yang memberikan perspektif pelajar dalam kepimpinan, integrasi jabatan fungsional, pengurusan etika, dan penilaian risiko. Program ini ...

Baca lebih lanjut