MBASTUDIES

2 MBA dalam Kawalan Pengurusan 2020/2021

Mencapai Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah pencapaian yang mengagumkan. Tersedia hanya selepas melengkapkan ijazah sarjana muda, ia menggambarkan pemahaman yang mendalam dan mendalam tentang perkara ini, terutamanya kepada calon majikan.

Apakah MBA dalam Kawalan Pengurusan? Proses-proses perakaunan dalam mana-mana entiti perniagaan dirancang bukan sahaja untuk memproses keperluan kewangan perniagaan tetapi juga untuk menambah maklumat kepada proses membuat keputusan untuk mencapai hasil terbaik untuk perniagaan. Kawalan pengurusan adalah amalan menggunakan maklumat dengan betul untuk mempengaruhi perubahan dalam proses membuat keputusan, dengan cara strategi dan pengaruh tertentu. Sebagai contoh, menggunakan belanjawan untuk mengukur prestasi pengurus akan menjadi tindakan kawalan pengurusan.

Keuntungan dari program sebegini mungkin akan melangkaui kerjaya anda dan ke dalam kehidupan peribadi anda. Anda mungkin boleh mengharapkan untuk memajukan kebolehan membantu pengurusan wang, pengurusan masa, dan meningkatkan kemahiran sosial.

MBA dalam Kawalan Pengurusan akan berbeza-beza mengikut kos mengikut kawasan di mana sekolah terletak dan sekolah itu sendiri. Perbelanjaan mungkin lebih mudah diurus dengan memilih untuk mengambil beberapa kelas dalam talian daripada dalam suasana kelas tradisional. Maklumat khusus mengenai kos program anda boleh didapati terus dari sekolah anda.

Kerjaya dalam bidang kawalan pengurusan merangkumi setiap industri. Anda mungkin memilih untuk bekerja di kewangan sebagai pengawal untuk sebuah syarikat besar. Sebagai alternatif, anda mungkin mendapati bahawa laluan kepada wakil presiden, presiden, atau CEO kedua-dua syarikat kecil dan besar terbuka kepada anda dengan ijazah sarjana. Anda juga boleh memilih untuk mencari jawatan sebagai pengarah sumber manusia atau pengurus operasi.

Sekolah di seluruh dunia menawarkan program seperti ini, di kampus dan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Kawalan Pengurusan Filter

MBA Eksekutif Antarabangsa dalam Kewangan & Kawalan

Vrije Universiteit Amsterdam
MBA
Mac 2021
<
Separuh masa
<
24 bulan
15 Jan 2021
English
Kampus

MBA Eksekutif Antarabangsa dalam Kewangan dan Kawalan adalah program MBA pertama yang khusus dikhaskan untuk menyediakan CFO masa depan. Anda akan menjadi sebahagian daripada ...

Baca lebih lanjut

Mba dalam kewangan korporat, audit dan controllership

Grupo Tiradentes
MBA
Mac 2021
<
Sepenuh Masa
<
407 jam
Portuguese (Brazil)
Kampus

Waktu yang mencukupi; profesor terkenal dan pakar-pakar di pasaran tempatan; infrastruktur serasi dengan keperluan standard penonton sasaran kami; pengalaman praktikal dan keh ...

Baca lebih lanjut