MBA

Umum

Penerangan Program

MBA dengan Kepimpinan sebagai pengkhususan Elektif

Program akreditasi ACBSP ini direka untuk pelajar berharap untuk menjadi pemimpin dalam suasana global. Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang ditawarkan oleh UCW Vancouver akan melengkapkan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk menangani situasi kompleks. Ini dicapai dengan meneroka penyelesaian praktikal yang akan membantu organisasi anda berkembang maju.

UCW Vancouver telah membuat kursus ini lebih mudah diakses oleh para pelajarnya dengan membenarkan Kepimpinan menjadi pilihan. Ini akan membolehkan anda mengembangkan pemahaman anda tentang kepimpinan yang berkesan dan meningkatkan kemahiran ini. Untuk memasukkan apa yang telah anda pelajari ke dalam amalan, program ini ditutup dengan projek penyelidikan utama yang membolehkan anda berpeluang memaparkan bagaimana kemahiran anda boleh digunakan untuk senario kehidupan sebenar.

Pengurusan perubahan

Pengurusan yang berkesan adalah penting dalam memimpin perniagaan. Oleh itu, kursus ini memberi tumpuan kepada teori intervensi dan bagaimana anda boleh menyelaraskan struktur organisasi anda dengan strategi, terutamanya semasa ketidakstabilan atau perubahan yang tidak dijangka. Untuk membangunkan pemahaman anda tentang pengurusan perubahan dan membantu mengurangkan risiko dalam organisasi anda, mengubah model ejen, analisis kandungan, pengumpulan data, dan mekanisme maklum balas semuanya akan diterokai. Anda akan belajar cara bertindak secara proaktif untuk berubah.

Perlu diperhatikan bahawa untuk mengambil kursus ini, Tahap 2 mesti diselesaikan sebagai prasyarat.

Rundingan

Rundingan adalah keupayaan untuk membentuk perjanjian antara dua atau lebih pihak. Kursus ini akan memperkenalkan pelajar kepada teori dan proses perundingan dalam banyak situasi. Anda juga akan diajar teknik untuk rundingan dan cara menganalisis tingkah laku anda sendiri semasa situasi ini. Cara terbaik untuk mengembangkan kemahiran anda adalah melalui latihan dan pengalaman. Oleh itu, anda akan mengambil bahagian dalam latihan rundingan untuk menerapkan apa yang telah anda pelajari dari pembacaan dan perbincangan kelas yang diberikan kepada situasi yang mungkin anda hadapi dalam persekitaran perniagaan. Kursus ini akan menjadikan anda layak untuk pengkhususan Kepimpinan.

Kepimpinan dan Membuat Keputusan

Untuk menjadi pemimpin yang berjaya, anda perlu menjadi mahir dalam perkara-perkara berikut: mengartikulasikan strategi dan visi anda, menyampaikan prinsip-prinsip di sebalik kepimpinan yang berkesan, memahami bagaimana perilaku dan hubungan bentuk latar belakang peribadi serta akhirnya membuat keputusan dan masalah baru -menyelesaikan kaedah. Kursus ini memberi tumpuan kepada kecekapan akhir dengan menggalakkan pelajar menggunakan kemahiran yang mereka pelajari semasa pengajian MBA mereka. Melalui simulasi perniagaan dan kajian kes berasaskan komputer, anda akan meneruskan pembangunan kemahiran kepimpinan.

Harus diingat bahawa untuk mengambil kursus ini, Tahap 3 mesti diselesaikan sebagai prasyarat.

111927_MBA728X291-2.jpg

MBA dengan Pemasaran sebagai pengkhususan Elektif

Program akreditasi ACBSP ini direka untuk pelajar berharap untuk menjadi pemimpin dalam suasana global. Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang ditawarkan oleh UCW Vancouver akan melengkapkan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk menangani situasi kompleks dengan meneroka penyelesaian praktikal yang akan membantu organisasi anda berkembang maju.

UCW Vancouver baru-baru ini membuat kursus lebih mudah diakses oleh para pelajarnya dengan membenarkan Pemasaran diambil sebagai pilihan. Ini akan membolehkan anda mengembangkan pemahaman anda tentang pemasaran yang berkesan dan meningkatkan kemahiran ini. Untuk memasukkan apa yang telah anda pelajari ke dalam amalan, program ini ditutup dengan projek penyelidikan utama yang membolehkan anda berpeluang memaparkan bagaimana kemahiran yang anda pelajari boleh digunakan untuk senario kehidupan sebenar.

Pengurusan pemasaran

Strategi Pemasaran Digital

Dengan dunia digital yang semakin berkembang pesat, mempunyai kehadiran dalam talian adalah penting untuk perniagaan yang ingin membina jenama mereka. Kursus ini memberikan anda pemahaman menyeluruh tentang pemasaran digital dan strategi apa yang boleh dibangunkan untuk memenuhi cabaran pendigitalan. Anda juga akan belajar cara menggunakan strategi ini untuk memenuhi matlamat pemasaran jangka panjang anda. Topik termasuk: saluran digital, pengoptimuman pemasaran digital, strategi pemasaran digital, etika, sosial dan undang-undang dalam pemasaran digital, saluran antarabangsa, reka bentuk responsif mudah alih, pengiklanan dalam talian, dan media sosial.

Promosi Pemasaran

Pengiklanan dan promosi adalah sebahagian daripada pemasaran. Kursus ini memberi anda pemahaman tentang fungsi komunikasi dalam pasukan pemasaran perniagaan dari perspektif komunikasi pemasaran bersepadu (IMC). Anda akan belajar bagaimana untuk merekabentuk, melaksanakan dan menilai bahan promosi sambil belajar taktik promosi yang biasa.

Pemasaran Antarabangsa

Pelajar akan menggunakan pengetahuan yang telah mereka usahakan dalam modul lain dalam kursus ini. Anda akan digalakkan untuk memikirkan konsep pasaran asing dan bagaimana keperluan pelanggan global dipengaruhi oleh keadaan budaya, ekonomi dan politik. Anda juga akan mempelajari kemahiran berharga seperti bagaimana menilai potensi pasaran sesebuah negara dan risiko yang dihadapi perniagaan anda bersama dengan cara untuk mengendalikan pesaing. Satu lagi aspek yang akan diterokai adalah logistik antarabangsa dan bagaimana cara mengimport / mengeksport prosedur.

111924_MBA728X291.jpg

MBA dengan Kewangan sebagai pengkhususan Elektif

Program akreditasi ACBSP ini direka untuk pelajar berharap untuk menjadi pemimpin dalam suasana global. Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang ditawarkan oleh UCW Vancouver akan melengkapkan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk menangani situasi kompleks dengan meneroka penyelesaian praktikal yang akan membantu organisasi anda berkembang maju.

UCW Vancouver baru-baru ini menjadikan kursus ini lebih mudah diakses oleh pelajarnya dengan membenarkan Kewangan diambil sebagai pilihan. Ini akan membolehkan anda mengembangkan pemahaman anda tentang kewangan yang berkesan dan meningkatkan kemahiran ini. Untuk memasukkan apa yang telah anda pelajari ke dalam amalan, program ini ditutup dengan projek penyelidikan utama yang membolehkan anda berpeluang memaparkan bagaimana kemahiran yang anda pelajari boleh digunakan untuk senario kehidupan sebenar.

Pengurusan kewangan

Analisis Pelaburan dan Pengurusan

Kursus ini menyediakan pelajar untuk bekerja dalam perdagangan dan pelaburan. Anda akan memahami bagaimana untuk membina dan menguruskan portfolio pelaburan dan cara meneliti jenis keselamatan pelaburan yang berlainan. Pelbagai topik dilindungi termasuk: pendekatan analitis, sekuriti derivatif, ekuiti, sekuriti pendapatan tetap, alternatif pelaburan, pemilihan portfolio, dan pengurusan, risiko dan pertukaran perdagangan, pasaran sekuriti, dan perdagangan dan SWAPS. Kursus ini akan menjadikan anda layak untuk pengkhususan Pengurusan Kewangan.

Perancangan Kewangan Peribadi

Perancangan kewangan adalah penting dalam perniagaan dan dalam kehidupan peribadi anda. Kursus Perancangan Kewangan Peribadi membolehkan pelajar memahami perancangan persaraan dan bagaimana mencapai matlamat perancangan kewangan jangka panjang. Pelbagai topik dilindungi termasuk: perancangan harta, insurans, pelan pencen dan anuiti, produk seperti pelaburan, risiko dalam perancangan kewangan, RRSP, RRIF, LIF, peranan cukai dan nilai masa wang. Kursus ini akan menjadikan anda layak untuk Pengkhususan Pengurusan Kewangan.

Pengurusan Institusi Kewangan Global

Kursus ini meneroka industri institusi kewangan dan menganalisis risiko yang terlibat, rangka kerja yang mengawal institusi kewangan dan bagaimana ia dipantau. Pada akhirnya, anda akan mendapat pengetahuan tentang Jawatankuasa Basel mengenai Penyeliaan Perbankan (BCBS) dan persekitaran kawal selia di Kanada dan di peringkat antarabangsa. Kursus ini akan menjadikan anda layak untuk pengkhususan Pengurusan Kewangan.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

University Canada West is a University with a clear vision—to be a leading, respected independent University in Canada and abroad, known for innovation and effectiveness in preparing motivated student ... Baca lebih lanjut

University Canada West is a University with a clear vision—to be a leading, respected independent University in Canada and abroad, known for innovation and effectiveness in preparing motivated students for professional-level careers and societal leadership. UCW transform students into leadership-ready graduates for communities around the world. Baca Ringkas
Vancouver , Kanada Online + 1 Lagi Kurang