MBA

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program MBA kami memberi peluang kepada pelajar untuk mengambil peranan pengurusan dan kepemimpinan di pasaran global. Program ini memfokuskan pada bagaimana membangun rancangan perniagaan inovatif secara konstruktif, berjaya menyelesaikan projek, dan meningkatkan kemahiran berfikir kritis dalam persekitaran kolaboratif. Kurikulum kami memudahkan penerapan praktikal melalui gabungan pelbagai bengkel, ceramah, seminar, dan projek pembelajaran pengalaman. Perkongsian antara disiplin dan antara budaya membolehkan pelajar memperoleh kepemimpinan dan kemahiran interpersonal yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran perniagaan yang kompetitif. Pelajar akan memperoleh pengetahuan dan kecekapan profesional yang membolehkan mereka memulakan dan membina syarikat mereka sendiri dan mengurus konflik perniagaan secara konstruktif. Setelah menamatkan Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) di Berlin International, pelajar akan dapat menyusun strategi untuk menghadapi cabaran biasa yang dihadapi syarikat di dunia global hari ini.

Di Berlin International, semua kuliah diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Mengajar kursus MBA dalam Bahasa Inggeris membantu mempersiapkan pelajar kita untuk pasaran global dan menyokong peranan mereka dalam perniagaan antarabangsa.

Program kajian yang dilampirkan di bawah ini terdiri daripada kedua-dua pilihan, 1 tahun serta program 2 tahun. Pelajar yang telah menamatkan 180 (ECTS) semasa pengajian bujang mereka akan memilih pilihan 2 tahun, di mana mereka akan menerima 120 mata kredit (ECTS) hasil kajian mereka. Pelajar yang telah menamatkan 240 (CP) semasa pengajian bujang mereka, akan memilih pilihan 1 tahun, di mana mereka akan menerima 60 mata kredit (ECTS) hasil kajian mereka. Ku

Program pengajian

Program pengajian ini terdiri daripada modul di mana bentuk pengajaran dan pembelajaran yang berlainan berkaitan secara kontekstual dan kronologi dan yang, kecuali tesis tuan, diselesaikan dengan kredit peperiksaan yang disertakan selaras dengan Peraturan Rangka Kerja Kajian dan Pemeriksaan.

Fakta program

 • Tempoh dan yuran pengajian:
  • Program 2 tahun: 800 € sebulan
  • Pelajar bukan EU diminta membayar yuran pengajian (4,800 €) pada awal semester
  • Program 1-tahun: 1.000 € sebulan
  • Para pelajar bukan EU diminta membayar yuran pengajian (6.000 €) pada awal semester
 • Bahasa Inggeris
 • Ijazah: Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)
 • Lokasi: Berlin-Charlottenburg
 • Mulakan: Oktober

Peluang kerjaya

Lulusan MBA mempunyai banyak peluang pekerjaan di pasaran. Selepas menamatkan pengajian mereka di Berlin International, pelajar harus dapat bertindak dengan cekap, mereka harus dapat menguruskan konflik secara konstruktif, mengembangkan ide perniagaan dan bidang perniagaan baru, memiliki pengetahuan dan kebolehan untuk menubuhkan syarikat mereka sendiri, dan menyedari tentang cabaran daripada pendigitan dan dapat menangani mereka dengan sewajarnya. Terdapat perspektif kerjaya dan pekerjaan yang berbeza, seperti:

 • Perunding pengurusan
 • Usahawan
 • Pengurusan projek
 • Jualan / Pembangunan Perniagaan
 • Strategi Perundingan
 • Pengurusan Operasi
 • Kewangan korporat
 • HR Consulting
 • Pemasaran Produk

Bagaimana saya memohon MBA?

Proses permohonan untuk belajar MBA di Berlin International adalah mudah. Melalui platform pendaftaran dalam talian kami, anda boleh dengan mudah dan selamat memasukkan maklumat peribadi anda dan menerima e-mel pengesahan dengan pautan. Kemudian anda boleh menggunakan pautan untuk memuat naik salinan dokumen anda:

 • Sarjana Muda atau ijazah universiti yang bersamaan,
 • 1 tahun pengalaman kerja profesional
 • Pasport atau kad pengenalan EU
 • Ujian Bahasa Inggeris (Tahap C1 atau ke atas)
 • CV
 • (Penting dan meyakinkan) Surat motivasi

PERMOHONAN PROGRAM KAJIAN (COVID -19 UPDATE)

Kami telah memperpanjang Tarikh Akhir Permohonan kami sehingga 30 September 2020. Bagi pelajar antarabangsa, kami menyarankan untuk mengemukakan permohonan selewat-lewatnya pada 15 Ogos, supaya ada cukup masa untuk visa dan formaliti perjalanan.

S1. Adakah Proses Permohonan sama?

A1. Ya, kami menerima permohonan untuk Fall Intake 2020. Kami terus menerima permohonan dan membuat tawaran kepada pelajar, termasuk pemohon antarabangsa.

Sekiranya anda belum melamar, tetapi berhasrat untuk melakukannya, anda harus memohon seperti yang dirancang. Pasukan kami dapat memberi nasihat kepada anda mengenai semua aspek pengajian di Berlin International.

Anda boleh menghantar permohonan anda 24/7 melalui portal permohonan kami di: https://application.berlin-international.de/

S2. Adakah Tarikh Akhir Permohonan akan berubah?

A2. Ya, kami telah memperpanjang Tarikh Akhir Permohonan kami hingga 30 September 2020. Bagi pelajar antarabangsa, kami menyarankan untuk mengemukakan permohonan selewat-lewatnya pada 15 Ogos, agar ada cukup masa untuk visa dan formaliti perjalanan.

S3. Bagaimana saya boleh memohon visa jika kedutaan ditutup?

A3. Sila hubungi kedutaan atau konsulat Jerman di negara asal anda untuk mengetahui mengenai proses visa dalam keadaan semasa.

S4. Sekiranya visa saya ditangguhkan, berapa lama saya boleh memulakan dan bagaimana saya dapat mengikuti kerja kursus saya?

A4 / BI dapat menjamin permulaan semester musim gugur 2020, dengan pilihan pengajaran maya untuk pelajar, yang tidak dapat memulakan pengajian di kampus tepat pada waktunya kerana sekatan perjalanan COVID-19 atau kelewatan visa. Pelajar tersebut boleh memulakan pengajian dalam talian dari negara asal mereka dan kemudian melanjutkan pelajaran di kampus, sebaik sahaja mereka dapat pergi ke Jerman.

Kami dapat menjamin bahawa kami akan menawarkan sejajar dengan pengajaran dalam talian di kampus-kursus untuk keseluruhan semester pertama. Pelajar yang menghadapi masalah untuk datang tepat pada masanya kerana sekatan COVID-19 harus tiba di Jerman selewat-lewatnya pada awal semester kedua, iaitu 1 April 2021.

S5. Sekiranya pelajar baru tidak mahu mengikuti kelas dalam talian, bagaimana prosesnya?

A5. Pelajar yang tidak dapat memulakan pengajian di kampus tepat pada waktunya pada musim gugur 2020 kerana sekatan perjalanan COVID-19 atau kelewatan visa, boleh memulakan kursus secara dalam talian dari negara asal mereka dan melanjutkan pelajaran di kampus sebaik sahaja mereka dapat pergi ke Jerman .

Sekiranya mereka tidak mahu memulakan kursus secara dalam talian, mereka juga boleh menangguhkan permulaan pengajian mereka secara percuma ke pengambilan musim gugur berikutnya pada tahun 2021. Pelajar baru mesti bermula pada musim gugur; permulaan musim bunga tidak mungkin.

S6. Adakah musim luruh 2020 akan bermula tepat pada waktunya?

A6. Semester Musim Gugur 2020 akan bermula lebih awal daripada yang dirancang awal:

 • Hari Sambutan: Baru: 28.10.2020 - 30.10. 2020
 • Permulaan Tempoh Pengajaran: Baru: 2.11.2020
Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging ... Baca lebih lanjut

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging, innovative and practice-oriented education that advances the academic, cultural and linguistic potential of our students and prepares them for international careers in a globalized world. Baca Ringkas