MBA

Umum

Penerangan Program

MBA IUJ

Perspektif Global untuk Pengurus Global

Dari sudut pandang kami di tengah-tengah Asia, kami menawarkan perspektif unik dunia dalam suasana global yang meriah. Di International University of Japan , kampus kami yang pelbagai budaya, ditambah dengan lokasi dan wawasan kami ke Asia, akan memperkayakan pengalaman pendidikan anda. Selepas dua tahun di IUJ , graduan bukan sahaja MBA, tetapi perspektif global yang unik, pengalaman pengurusan antarabangsa sebenar dunia, dan rangkaian perniagaan yang kuat di Jepun dan di 80 negara lain di mana alumni IUJ adalah pemimpin kerajaan dan perniagaan. Inilah kelebihan IUJ .

Kajian Pasaran yang Muncul. Program MBA IUJ meletakkan penekanan yang lebih kuat pada pasaran baru muncul dengan tumpuan khusus pada China, India dan pasaran lain di Asia Tenggara dalam kurikulumnya. GSIM menyoroti peranan penting Jepun dalam pertumbuhan usaha perniagaan baru dan mapan di rantau ini dan kepentingan mereka dalam daya saing global secara keseluruhan.

Permintaan untuk IUJ Graduates. Lulusan IUJ lebih layak daripada MBA biasa. Mereka telah bekerja dengan syarikat Jepun dan multinasional semasa program MBA mereka. Mereka juga mempunyai pengalaman hidup dan bekerja dengan rakan sekelas dari lebih dari 50 buah negara, yang kebanyakannya berjaya, ahli perniagaan dan penjawat awam. Orientasi antarabangsa dan kemahiran komunikasi silang-budaya, apabila digabungkan dengan pendidikan praktikal dan kemahiran praktis bertaraf dunia dengan teknologi yang paling canggih, menjadikan graduan IUJ sangat menarik kepada majikan. Pengalaman IUJ adalah Jepun dan antarabangsa. IUJ di Jepun sangat sesuai untuk program MBA dengan tumpuan Asia yang berbeza. Lokasi luar bandar IUJ membolehkan pelajar mengalami keajaiban budaya Jepun tradisional. Cosmopolitan Tokyo, boleh dikatakan yang paling menyeronokkan, dan pasti bandar paling trendi di dunia, mudah diakses melalui kereta api peluru. Pelajar mempunyai peluang akademik dan perniagaan di pusat kewangan dunia ini.

MBA kami meletakkan keutamaan dalam kerjaya perniagaan anda. Pasport kepada peluang kerjaya yang anda pilih, syarikat terkemuka merekrut IUJ MBA. Sokongan dari rangkaian global Alumni, fakulti kelas dunia, komuniti serantau, syarikat multinasional, dan kerajaan. Bergerak ke kerjaya pengurusan yang menarik dalam Kewangan, Pemasaran, IT, HR, Perakaunan, Operasi, Perundingan, Pengurusan Am, dan Lebih.

Kenapa MBA dari LUJ

 • Kami adalah satu-satunya Sekolah Perniagaan di Jepun untuk dimasukkan ke dalam kategori "Top-100 B-Schools of the World" yang berprestij di Economist Intelligence Unit untuk tempoh lima tahun yang lalu
 • Kami mempunyai fakulti kelas dunia dengan pengalaman perniagaan yang luas, yang bermitra dengan syarikat-syarikat Tempatan, Wilayah, Negara dan Multi-nasional untuk penyelidikan dan projek berasaskan kelas.
 • Pengalaman sebenar kepelbagaian budaya dalam semua kelas
 • Kami mempunyai lebih daripada 35 rakan kongsi pertukaran di seluruh dunia, termasuk sekolah-sekolah terkemuka di Amerika Syarikat, Eropah, dan Asia
 • Program bahasa yang luar biasa untuk penguasaan bahasa Inggeris dan Jepun
 • E-Makmal yang canggih
 • Semua ditempatkan di kampus kediaman, di tengah-tengah negara Salji yang indah di Jepun.

Struktur Program MBA

Program MBA di IUJ direka untuk memberi para pelajar pengalaman dan pengetahuan yang sesuai untuk karier masa depan mereka. Kurikulum tahun pertama terdiri daripada kursus teras asas yang diperlukan.

Profesor MBA kerap menjalankan penyelidikan dan berunding dengan syarikat penaja, organisasi kerajaan, dan masyarakat setempat, termasuk kerajaan prefektur Niigata. Pelajar terdedah kepada beberapa aktiviti ini dalam beberapa cara semasa program MBA dua tahun.

Dalam kurikulum tahun kedua, laporan penyelidikan MBA adalah satu-satunya keperluan teras, oleh itu memberi pelajar MBA banyak kelonggaran untuk menumpukan perhatian kepada bidang minat mereka. Pelajar MBA boleh memilih "kawasan tumpuan" dari Kewangan, Pemasaran, Pengurusan, atau IT / OM, jika dikehendaki, untuk memposisikan diri mereka untuk kerjaya masa depan. Untuk mengisytiharkan kawasan tumpuan, pelajar mesti mengambil sekurang-kurangnya 12 kredit dari kawasan tersebut. 48 kredit diperlukan untuk ijazah.

Kelayakan minimum untuk kemasukan

Sekolah Siswazah Pengurusan Antarabangsa menimbangkan individu dengan salah satu kelayakan berikut untuk menjadi pemohon yang layak:

 1. Mereka yang memegang, atau akan menerima, ijazah sarjana muda mereka dari kolej atau universiti empat tahun yang terakreditasi dan yang telah menyelesaikan sekurang-kurangnya enam belas tahun persekolahan formal.
 2. Mereka yang memegang ijazah sarjana muda dalam negara di mana kurang daripada 16 tahun persekolahan formal diperlukan untuk menyelesaikan program ijazah itu dan yang mempunyai satu atau lebih tahun pengalaman penyelidikan selepas ijazah sarjana muda mereka di institusi akademik; umur minimum 22 tahun. (Surat rasmi yang membuktikan pengalaman penyelidikan akademik diperlukan sebagai sebahagian daripada dokumen permohonan.)
 3. Dalam sesetengah kes, mereka yang memegang ijazah sarjana muda dari institusi pendidikan di negara di mana 15 tahun persekolahan formal diperlukan untuk menyelesaikan program ijazah itu tetapi tidak mempunyai pengalaman penyelidikan yang dianggap sebagai pemohon yang layak berdasarkan prestasi siswazah mereka.
 4. Mereka yang telah menamatkan pendidikan selama dua tahun di luar sekolah menengah (seperti kolej junior atau sekolah vokasional), mempunyai lebih daripada dua tahun pengalaman kerja, usia minimum 22 tahun, dan mengemukakan esai tambahan mengenai topik "ciri unik saya pengalaman kerja dan bagaimana mereka menyumbang kepada program MBA atau Program Pengurusan E-Perniagaan di IUJ . "

GSIM, IUJ Memperoleh Akreditasi Antarabangsa AACSB

Mulai 20 Februari 2018, Sekolah Pengajian Siswazah Pengurusan Antarabangsa (GSIM), IUJ dengan bangganya memperoleh akreditasi daripada AACSB International, pihak berkuasa terkemuka di dunia mengenai jaminan mutu sekolah perniagaan.

Sila rujuk Pengumuman Umum AACSB, Bilik Berita AACSB, dan pengumuman Serantau yang telah dihantar kepada kira-kira 100 pemberita di rantau terdekat kami oleh AACSB.

IUJ telah menjadi salah satu daripada empat universiti yang diiktiraf AACSB di Jepun sehingga kini, dan universiti sederhana Inggeris yang bertauliah di Jepun, menawarkan program sarjana siswazah.

Mengenai Perjalanan AACSB GSIM

GSIM memulakan perjalanan akreditasi AACSB pada tahun 2014.

Sejak itu, GSIM telah mengalami transformasi yang ketara dalam misi, dasar, kurikulum, jaminan pembelajaran, penyelidikan fakulti dan kecekapan untuk mematuhi piawaian AACSB.

Pada Julai 2017, GSIM mengemukakan laporan akhirnya kepada AACSB. Pada bulan November 2017, tiga orang ahli pasukan kajian semula melawat kampus kami. GSIM kini merupakan satu cara untuk membuat penambahbaikan yang berterusan.

"Keseluruhan sekolah itu teruja mendapatkan Akreditasi AACSB, yang mana kami komited untuk menyediakan pendidikan yang berkualiti tinggi sambil berusaha untuk mencapai potensi tertinggi kami pada masa akan datang," kata IUJ Presiden Hiroyuki Itami, dan IUJ GSIM Dean Wenkai Li.

"Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada mentor AACSB kami, ahli pasukan peer review, dan ketua eksekutif dan kakitangan AACSB atas bantuan dan bimbingan mereka yang tidak terukur. Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada pelajar GSIM, alumni, fakulti, kakitangan, kepimpinan senior IUJ dan pihak berkepentingan yang lain. "

Kiyo Ogushi (MBA Class of 1992), Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Fuji Xerox Learning Institute, Dihormati sebagai Pemimpin Berpengaruh AACSB 2019

Inisiatif tahunan keempat mengiktiraf 33 graduan sekolah perniagaan mewujudkan kesan yang berkekalan di dunia.

[Minami Uonuma, Niigata] (5 Februari, 2019) - International University of Japan mengumumkan bahawa Cik Kiyo Ogushi (Kelas 1992) adalah salah satu daripada 33 graduan sekolah perniagaan yang dianugerahkan oleh AACSB International (AACSB) - sebagai Kelas Pemimpin yang Berpengaruh pada Tahun 2019. Cabaran tahunan mengiktiraf alumni terkenal dari sekolah bertauliah AACSB yang kerja inspirasi berfungsi sebagai model untuk pemimpin perniagaan generasi akan datang.

Cik Ogushi, yang dicalonkan oleh IUJ 's Graduate School of Management Antarabangsa, kini berkhidmat sebagai Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Fuji Xerox Learning Institute. Beliau mempunyai pengalaman selama 24 tahun dalam pembangunan kepimpinan dan organisasi, perubahan inisiatif pengurusan, dan pembangunan bakat. Kepakaran perundingan pendidikan dan latihan Ogushi telah menyentuh banyak pemimpin korporat Jepun, membantu mereka mencapai standard pengurusan kemahiran dan kepimpinan global. Begitu juga, dia adalah contoh peranan bagi jurulatih dan pelatih generasi akan datang, membantu kerjaya mereka berkembang. Selain itu, sebagai presiden dan CEO sebuah syarikat di Jepun, beliau dapat memberi inspirasi kepada kakitangan wanita Jepun yang lain untuk menjadi pemimpin dalam bidang mereka.

Kerja-kerja beliau menjalani pelbagai program yang dilaksanakan oleh kumpulan jurulatih seterusnya yang dia mengenal pasti dan menginspirasi untuk membolehkan pembangunan berterusan mereka.

" IUJ bangga bahawa salah seorang graduan MBA yang cemerlang telah diberi penghormatan oleh AACSB sebagai pemimpin berpengaruh pada tahun pertama kami sebagai program akreditasi AACSB," kata Dr Wenkai Li, dekan sekolah perniagaan IUJ . Kiyo Ogushi menjawab "Adalah kehormatan saya untuk mempunyai peluang seperti ini untuk diiktiraf sebagai pemimpin berpengaruh. Saya terkejut. "

"AACSB berbesar hati mengiktiraf Kiyo Ogushi dan memuji pencapaiannya di Institut Pembelajaran Fuji Xerox sebagai contoh utama pendidikan perniagaan sebagai kekuatan yang baik di dunia," kata Thomas R. Robinson, presiden dan CEO AACSB. "Kepelbagaian latar belakang, industri, dan laluan kerjaya di Kelas Pemimpin Berpengaruh pada 2019 menunjukkan bahawa sekolah yang diiktiraf AACSB sedang mempersiapkan para graduan untuk berjaya di mana sahaja nafas mereka dapat mengambilnya."

Sekarang tahun keempat, cabaran Leaders Influential telah mengiktiraf hampir 200 graduan sekolah perniagaan untuk mewujudkan impak yang berpanjangan dalam perniagaan dan masyarakat. Semua penganugerahan memperoleh ijazah, ijazah, atau kedoktoran dari salah satu daripada lebih daripada 800 sekolah perniagaan yang diiktiraf AACSB di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut tentang cabaran Pemimpin yang Berpengaruh, dan untuk melihat senarai lengkap penghormatan, lawati www.aacsb.edu/influential-leaders.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

When the International University of Japan was founded in 1982, its mission was to develop future leaders with a high level of specialized theoretical and practical knowledge, as well as understanding ... Baca lebih lanjut

When the International University of Japan was founded in 1982, its mission was to develop future leaders with a high level of specialized theoretical and practical knowledge, as well as understanding and empathy toward the world’s variety of cultures, enhancing their ability to contribute to the global society. Baca Ringkas