MBA

Umum

Penerangan Program

Ditubuhkan pada tahun 2000, oleh sekumpulan inovator dalam pendidikan perniagaan, Hitotsubashi ICS adalah program MBA global, yang pertama di Jepun . Hari ini, ia adalah wajah global Hitotsubashi Business Business School (HUB) awam dan menawarkan kedua-dua program ijazah dan bukan darjah.

HitotsubashiICS_MBA_No1BusinessSchooloinJapan

Dalam semangat keusahawanan asal-usulnya, kelas ICS Hitotsubashi menekankan sempadan pendidikan perniagaan . Melalui kursus tandatangan tersuai, pembaharuan kurikulum teras yang berterusan, dan perkhidmatan pembangunan kerjaya yang diperibadikan, sekolah itu bersesuaian dengan pengalaman belajar setiap pelajar .

Program setahun atau dua tahun

Program MBA Satu Tahun ini sangat popular di kalangan pelajar yang biasanya mencari post-MBA post-MBA yang menegak atau yang ditaja oleh syarikat.

Pelajar program setahun mendaftar di Hitotsubashi ICS pada pertengahan hingga akhir September dan lulus pada bulan Ogos tahun berikutnya. Pilihan ini paling sesuai untuk pemohon biasiswa dan Program YLP (Young Leaders Program) yang ditaja oleh syarikat kerana diasumsikan bahawa mereka akan kembali ke syarikat asal atau organisasi mereka selepas tamat pengajian. Pelajar setahun dapat menyertai semua kursus dan program akademik di kampus serta program akademik yang intensif yang ditawarkan di dalam dan luar kampus, mereka tidak layak menyertai program pertukaran jangka panjang atau menyertai program latihan magang syarikat.

HitotsubashiICS_StudentBoard_Classof2018

Pelajar Program MBA Dua Tahun adalah mereka yang mencari peranan atau karier perubahan industri MBA atau ingin didedahkan kepada peluang dan pengalaman pembelajaran peringkat MBA yang lebih mendalam atau lebih mendalam.

Bagi pelajar yang mendaftar dalam program MBA dua tahun, Hitotsubashi ICS mesti mengambil semua kursus yang diperlukan semasa tahun pertama dan reka bentuk khusus dan membina kurikulum tahun kedua mengikut kepentingan dan matlamat mereka sendiri . Pada tahun kedua mereka, pelajar dua tahun boleh mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti berikut:

  • Pertukaran (di Sekolah Perniagaan teratas)

  • Program dua peringkat (Pilih daripada 3 program)

  • Melakukan latihan sama ada di Jepun atau di luar negara;

  • Mengendalikan projek penyelidikan secara individu, yang mungkin termasuk menulis kes perniagaan atau laporan perundingan, atau membangunkan pelan perniagaan untuk usaha baru.

Kalendar Akademik

Pelajar dalam kedua-dua program 1 tahun dan 2 tahun mengikuti kalendar akademik yang sama pada tahun pertama mereka. Tahun akademik bermula pada bulan September dan dibahagikan kepada empat istilah. Tiada kursus yang diperlukan semasa rehat ini, tetapi mungkin ada kursus elektif dan aktiviti akademik elektif lain.

HitotsubashiICS_QSRankings

Deadlines Permohonan

Bahagian Kemasukan ICS Hitotsubashi menawarkan gambaran keseluruhan proses kemasukan kami, termasuk maklumat mengenai tuisyen, bantuan kewangan, keperluan kemasukan antarabangsa, dan pakej aplikasi kami. Untuk memastikan permohonan anda selesai, anda boleh membaca pakej aplikasi dan lawati laman web kami. Terdapat dua pusingan permohonan untuk Memasuki Kelas 2019, di sini adalah tarikh akhir dan tarikh wawancara: Pengakuan

Tempoh permohonan

Keputusan kemasukan

ROUND 1

26 Nov 2018 - 3 Jan, 2019

14 Feb, 2019

ROUND 2

4 Feb, 2019 - 7 Mac 2019

16 Apr 2019

Penting untuk diperhatikan perkara berikut:

Anda hanya boleh memohon sama ada program 1 tahun atau 2 tahun. Setelah diterima pada satu program, anda tidak boleh beralih ke program lain. Semua dokumen permohonan, kecuali untuk skor rasmi TOEFL / IELTS dan GMAT, mesti dikemukakan melalui Sistem Aplikasi Atas Talian ICS. Pemohon digalakkan mengemukakan permohonan mereka seawal mungkin dalam setiap pusingan. Keputusan biasiswa untuk calon antarabangsa dibuat hanya selepas seorang calon telah diterima. Oleh kerana biasiswa adalah terhad, calon-calon pusingan pertama cenderung mempunyai kelebihan dalam hal ini.

HitotsubashiICS_Graduates_CareerSession

Kerjaya

Pejabat Perkhidmatan Kerjaya menyediakan pelajar yang tidak ditaja oleh majikan mereka dengan kaunseling satu-satu untuk membantu mereka merancang pembangunan kerjaya mereka dan membina strategi untuk mengambil langkah seterusnya dalam laluan profesional mereka.

Bagi pelajar yang ingin bekerja di Jepun perlu mengambil kira bahawa kebanyakan jawatan di Jepun memerlukan keupayaan bahasa Jepun, oleh kerana kemahiran bahasa ini akan membuka lebih banyak peluang kerjaya dalam negara dan meningkatkan peluang anda untuk pekerjaan. Pelajar yang mempunyai kebolehan bahasa Jepun yang rendah atau tidak mungkin ingin mempertimbangkan untuk mengambil kelas Bahasa Jepun, di institusi lain atau di Hitotsubashi ICS, semasa kami menawarkan kursus bahasa Jepun.

Graduates Placement Figures

Angka di atas adalah dalam% Hitotsubashi ICS 2017 MBA Graduan yang mencari jawatan di Jepun.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hitotsubashi ICS seeks to develop global leaders who are experts on Japan, immersed in Asia and able to make significant impacts on the world. Our School, a center of excellence for the creation, man ... Baca lebih lanjut

Hitotsubashi ICS seeks to develop global leaders who are experts on Japan, immersed in Asia and able to make significant impacts on the world. Our School, a center of excellence for the creation, management, and dissemination of knowledge, acts as an international Baca Ringkas