MBA

Umum

Penerangan Program

Program MBA

Mendapat MBA sepenuh masa dalam 11 bulan hingga satu tahun.

Cimba MBA

Sebagai pelajar MBA, anda akan mempunyai peluang untuk mendapatkan ijazah MBA antarabangsa dari Universiti atas kedudukan, diiktiraf AACSB of Iowa Tippie College of Business, dan belajar di dua benua di sepanjang jalan.

Kami sepenuh masa dan sambilan MBA Program bermula di kampus Paderno del Grappa kami di mana anda akan tenggelam dalam kerja kursus dan seminar termasuk topik-topik seperti ekonomi, sumber manusia, pembangunan usaha baru, pemasaran global, pengeluaran dan operasi, dan kepimpinan dan pembangunan peribadi. menamatkan pengajian pelajar MBA kami pergi ke University of Iowa untuk bulan terakhir untuk melengkapkan kursus simulasi perniagaan dunia sebenar, dapatkan melihat di dalam syarikat-syarikat Amerika, dan menerima ijazah di University of Iowa Tippie Kolej Perniagaan majlis tamat pengajian formal.

Cimba ini Educational Philosophy: pengetahuan, proses, Behavior

Cimba MBA

Institut Kepimpinan kami direka untuk menyokong falsafah pendidikan cimba yang termasuk rukun pengetahuan, proses, dan tingkah laku. Falsafah ini membantu anda membangunkan kemahiran untuk mengubah idea kepada inovasi praktikal dan untuk mengurus dan memimpin orang lain ke tahap yang lebih tinggi prestasi berkesan.

Ia juga memberikan anda akses kepada salah satu daripada yang paling komprehensif, program latihan yang sangat peribadi di Amerika Syarikat dan di luar negara. Pelajar mempunyai satu-satu sesi dengan jurulatih yang membantu mereka meneroka isu-isu seperti menguruskan tekanan setiap hari dan konflik, membangunkan kemahiran sosial yang lebih baik, menyesuaikan diri dengan peralihan sosial dan banyak lagi. pelajar MBA kami juga mempunyai peluang untuk belajar kemahiran kejurulatihan asas seperti memberi dan menerima maklum balas, bertanya soalan yang berkuasa, mendengar secara aktif, mendengar untuk potensi pada orang lain, dan menjadi fasilitator.

Program Mampu

Kos untuk menghadiri program MBA sepenuh masa kami adalah jauh lebih rendah daripada yang lain Italy swasta berprestij dan program MBA yang berpangkalan di Eropah. pelajar dan alumni semasa mempunyai akses kepada sumber perkhidmatan kerjaya yang komprehensif di Universiti Iowa Tippie Kolej Perniagaan, yang termasuk sokongan kerja peribadi carian, kerja penyiaran, alumni dan hubungan perniagaan dan banyak lagi.

MBA sepenuh masa

Mendapatkan MBA di Itali pada kurang daripada setahun

Cimba MBA sepenuh masa

Unique Full-time MBA Program membolehkan anda untuk belajar di Itali dan Amerika Syarikat apabila anda mendapatkan ijazah MBA antarabangsa dalam tempoh 11 bulan. Ini program yang dinamik dan pantas dikenali dengan program-program berkualiti tinggi yang disokong oleh akreditasi dari bahagian-kedudukan University of Iowa Tippie Kolej Perniagaan. Kursus diajar dalam bahasa Inggeris oleh Amerika Syarikat dan Eropah profesor atas, dan apabila siap, anda akan mendapat ijazah yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dari University of Iowa.

Full-time kami Program MBA direka untuk membantu anda membangunkan MBA kecekapan teras, di samping mengurangkan kos dan masa yang berkaitan dengan melabur dalam masa depan anda. Banyak program MBA mengambil masa dua tahun untuk disiapkan, pelajar perlu melangkah keluar dari tenaga kerja untuk lebih lama dan membayar lebih dalam tuisyen. Pada Cimba, anda boleh melengkapkan ijazah anda dalam masa kurang daripada satu tahun, ketika sedang tenggelam dalam ekonomi pengurusan, sumber manusia, pembangunan usaha baru, strategi pemasaran global, pengeluaran dan operasi, kepimpinan dan pembangunan peribadi, dan banyak lagi.

Sebagai MBA pelajar sepenuh masa, anda akan mula pengajian di kampus Paderno del Grappa kami di utara Itali. Ketika berada di sini, anda akan mengambil kelas dan rangkaian dengan MBA pelajar separuh masa kami (kebanyakan yang tinggal dan bekerja di Itali dan Eropah). Anda juga akan memohon apa yang anda belajar di dalam kelas dengan dunia sebenar pengurusan melalui aktiviti kumpulan, penceramah jemputan, lawatan syarikat, dan banyak lagi. Para pemimpin dari utara Itali, perniagaan keusahawanan kecil dan syarikat-syarikat multinasional dan juga alumni Cimba adalah penceramah yang kerap dalam MBA kelas kami. Kebanyakan daripada pemimpin dan alumni juga mengambil pelajar Cimba untuk mengambil bahagian dalam projek-projek perundingan, dan untuk latihan dan jawatan sepenuh masa.

Sepenuh Masa Program MBA berlangsung dari bulan September hingga bulan Julai. Pada bulan akhir, anda akan perjalanan ke Universiti Iowa di Amerika Syarikat untuk melengkapkan kursus simulasi perniagaan dunia nyata yang menggabungkan semua aspek MBA pengajian. Semasa anda berada di sana, anda akan mendapat melihat di dalam syarikat-syarikat Amerika, mengambil bahagian dalam satu majlis tamat pengajian formal, dan menerima ijazah daripada University of Iowa Tippie Kolej Perniagaan.

MBA sambilan

Mendapat MBA sambilan di Itali

Cimba MBA sambilan

Menawarkan dua tahun sambilan yang unik dan mudah Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan di kampus kami di Paderno del Grappa yang mempunyai pendidikan Amerika yang berkualiti tinggi yang disokong oleh akreditasi daripada University of Iowa Tippie Kolej Perniagaan. Kursus diajar dalam bahasa Inggeris oleh Amerika Syarikat dan profesor Eropah. Setelah selesai, pelajar mendapat ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari University of Iowa yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Separuh masa Cimba ini Program MBA diadakan pada hujung minggu dan direka untuk membantu anda membangunkan MBA kecekapan teras, seperti pengurusan, kepimpinan dan kemahiran pembangunan peribadi yang anda boleh memohon di tempat kerja anda pada minggu ini. Hari-hari yang panjang dan menarik, mereplikasi dunia sengit dan menuntut perniagaan. Anda akan tenggelam dalam perakaunan, ekonomi, pengurusan dalam organisasi, pengurusan kewangan, seminar khas, kepimpinan dan pembangunan peribadi, dan banyak lagi.

Anda akan mula pengajian di kampus Paderno del Grappa kami di Utara Itali, di mana anda akan menggunakan apa yang anda belajar di dalam kelas dengan dunia sebenar pengurusan melalui aktiviti kumpulan, penceramah jemputan, dan banyak lagi. Pada bulan terakhir tahun kedua, anda akan pergi ke Universiti Iowa di Amerika Syarikat untuk melengkapkan kursus simulasi perniagaan dunia nyata yang menggabungkan semua aspek MBA pengajian. Semasa di sana, anda akan mendapat melihat di dalam syarikat-syarikat Amerika dan menerima ijazah daripada University of Iowa Tippie Kolej Perniagaan pada satu majlis tamat pengajian formal.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

For two decades, CIMBA has educated students from 50-plus countries and is proud to have more than 10,000 alumni living and working around the world.

For two decades, CIMBA has educated students from 50-plus countries and is proud to have more than 10,000 alumni living and working around the world. Baca Ringkas
Venice , Iowa City + 1 Lagi Kurang

Akreditasi

AACSB Accredited