MBA

Umum

Penerangan Program

MBA

SWJTU MBA Program bertujuan untuk "mendidik pembelajaran pengurus profesional dan usahawan dengan visi global". Ia telah memberi tumpuan kepada membawa masuk fakulti berkualiti tinggi dan menggabungkan kajian teori dengan aktiviti praktikal. Program ini menyediakan pelajar MBA dengan panduan yang teori yang sangat baik, kajian kes yang menarik dan aktiviti praktikal kaya. Oleh itu, ia telah melatih sebilangan besar golongan elit kerjaya. Selain itu, SWJTU MBA Education Center adalah membuat usaha untuk membina reputasi yang cemerlang dan mewujudkan imej jenama antarabangsa.

Dari segi kerjasama institusi, Program kepentingan kepada pertukaran akademik antarabangsa, dan telah secara aktif bekerjasama dengan institusi tempatan dan asing yang terkenal, untuk menawarkan pelajar MBA dengan komunikasi yang mendalam dan peluang pembelajaran. SWJTU MBA Program telah mengadakan kerjasama antarabangsa dengan University of South Australia, The Open University of Hong Kong, dan ICN Business School, dan juga, Program ini telah saling berhubung rapat dengan Sekolah Perniagaan berprestij di Amerika, UK, Jepun, Singapura, Australia , Hong Kong dan Taiwan. Selain itu, lebih daripada sepuluh profesor asing telah bekerja untuk Program MBA.

Ciri-ciri Program

Pendaftaran Tahunan: Lebih daripada 300

Program Cogan Mendidik Pembelajaran Pengurus Profesional dan Usahawan Berwawasan Global

Kecekapan teras: Visi Global, Komunikasi Tempatan

Ciri-ciri Program

 • Empat Modul: Pengurusan Pemasaran dan Strategi, Kewangan, Perakaunan dan Pengurusan Pelaburan, Operasi dan Pengurusan Projek, Organisasi dan Pengurusan Sumber Manusia
 • Inovasi dalam Kaedah Mengajar: Kes Teaching, Kajian Interaktif, dan Pengajaran Praktikal
 • Mempercepatkan tempo pengantarabangsaan
 • Membangunkan MBA alumni sumber

Kurikulum

SWJTU MBA Program memberi tumpuan kepada latihan pengurus profesional pragmatik dan orang ahli pengurusan dengan visi global, semangat inovatif, kepimpinan dan etika perniagaan unggul. Mereka fleksibel boleh mengamalkan kaedah pengurusan moden dalam menjalankan perusahaan. Selain itu, mereka mampu untuk bertindak balas, hakim dan membuat keputusan yang betul dan segera dalam pasaran domestik dan luar negara yang sangat kompetitif.

Perkhidmatan program

Untuk memenuhi pelbagai keperluan pelajar MBA, Sekolah menawarkan dua gaya pembelajaran:

 • Sepenuh masa pengajian;
 • kajian dalam perkhidmatan. pelajar MBA boleh memilih kelas kepekatan atau kelas hujung minggu.

bentuk sepenuh masa guru yang bertanggungjawab untuk setiap kelas. Penekanan kepada MBA alumni aktiviti.

Penilaian Kursus

 • Panjang persekolahan 2.5 tahun, tempoh persekolahan 2 hingga 4 tahun.
 • Jumlah kredit 45 kursus: 33 kredit untuk Kursus Wajib, dan tidak kurang daripada 12 kredit Kursus Pilihan. Untuk mendapatkan kredit, pelajar perlu mengambil bahagian dalam kelas dan kemudian lulus peperiksaan.
 • MBA gaya pembelajaran: Full-masa belajar, dalam perkhidmatan kajian termasuk kelas hujung minggu dan kelas kepekatan (mengambil pelajaran satu bulan setiap semester).

ijazah Pengurniaan

 • Pelajar boleh memohon pembelaan lisan tesis dengan syarat bahawa mereka telah mendapat semua kredit seperti yang dikehendaki di dalam pelan latihan.
 • Pelajar boleh diberikan dengan ijazah MBA, dapatkan diploma dan ijazah sijil sarjana apabila mereka telah berlalu pertahanan tesis lisan, dan pertahanan yang telah diluluskan oleh Jawatankuasa Ijazah SWJTU dan Pusat Pengajian Ekonomi dan Pengurusan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Southwest Jiaotong University (SWJTU) was founded in 1896 and is one of China’s oldest higher education institutions. Known as the cradle of China’s railway engineers and “the Cornell of the East”, SW ... Baca lebih lanjut

Southwest Jiaotong University (SWJTU) was founded in 1896 and is one of China’s oldest higher education institutions. Known as the cradle of China’s railway engineers and “the Cornell of the East”, SWJTU is the birthplace of China’s modern education in transportation, mining & metallurgy and civil engineering. Through its history, the university has adopted different names such as “Imperial Chinese Railway College at Shanhaiguan by Beiyang Railway Bureau”, “Tangshan Jiaotong University” and “Tangshan Institute of Railway”. Baca Ringkas
Chengdu , Chengdu , Leshan + 2 Lagi Kurang